Movi-image-mejorar-productividad-1
Envia'ns suggerències
Socis i Empleats
3 min del teu temps

9 maneres de millorar la productivitat a l’empresa

07/10/2019

Acabar la jornada laboral amb la sensació que amb prou feines has avançat és més normal del que et penses. Un dels motius és que tendim a ser massa optimistes sobre la nostra capacitat real de treball, i al món de l’empresa passa el mateix.

De fet, les dades reflecteixen que l’empresa espanyola té un problema de productivitat seriós. Segons Eurostat, la productivitat espanyola és del 31,5% per hora treballada, la meitat que en altres països europeus com Noruega i molt per sota de Suïssa o Dinamarca. A més, l’estadística de l’INE reflecteix per al 2018 un estancament de la productivitat per lloc de treball a temps complet, un fet que no s’havia donat en els últims 20 anys.

La grandària de les empreses espanyoles, més petites que la mitjana europea, podria tenir un paper darrere d’aquestes xifres. Afortunadament, hi ha fórmules per millorar la productivitat a l’empresa i fer més amb menys. Aquestes són les 9 estratègies clau.

Forma els teus empleats

Destinar recursos a la formació dels treballadors farà que siguin més eficients i que treballin millor. Aquesta capacitació pot ser tècnica, d’actualització de coneixements, o fins i tot anar més enllà i desenvolupar les anomenades habilitats toves, com la comunicació o el treball en equip.

A més, gràcies a la formació, els treballadors estaran més identificats amb l’empresa i sentiran que milloren professionalment. En aquest sentit, segons la consultora Hays, un 51% dels empleats que canvien de feina busquen un creixement professional, mentre que un 37% ho fan només per raons salarials.

Inverteix en tecnologia

La tecnologia és una de les formes més directes de millorar la productivitat. Si treballes amb maquinària o programes antics, trigaràs més a fer els mateixos processos. Aquesta millora dels temps d’execució et permetrà ser més ràpid i productiu.

La mena de canvis que et convenen depenen de la teva empresa i les seves circumstàncies. Algunes de les accions que es poden dur a terme són: apostar pel cloud computing i passar els arxius al núvol, canviar el sistema operatiu dels teus equips, canviar els equips o introduir CRM i ERP a l’empresa.

Treballa en trams de no més de 90 minuts

Un estudi de la Universitat de Florida va descobrir que les persones més productives treballen en intervals de 90 minuts com a màxim i durant no més de 4,5 hores al dia. Pots traslladar aquest mètode a l’empresa i establir descansos programats, o simplement formar els teus empleats sobre aquest sistema de treball.

Una variant seria la coneguda com a tècnica Pomodoro, que divideix el temps en franges de 25 minuts amb petits descansos entre cada tram.

Avui dia hi ha nombroses apps que t’ajudaran a administrar millor el temps i a posar en pràctica qualsevol dels dos mètodes, com Focus KeeperTomato Timers o Focus Booster Live.

Millora la comunicació

Bona part de les pèrdues de temps són degudes a la comunicació o la falta de comunicació. Segons les dades de Staffbase, una comunicació interna eficaç augmenta un 36% el rendiment de l’empresa i un 40% la satisfacció dels clients.

Eines com Slack o Twist t’ajudaran a solucionar els problemes de comunicació interna i a tenir connectat tot el teu equip.

Millora el treball en equip

El treball en equip és necessari, però també pot fer perdre el temps. Això sí: ben gestionat, és una arma poderosa. Segons la Universidat Icesi de Colòmbia, treballar en equip augmenta un 40% la productivitat dins de l’empresa. Per arribar a aquestes cotes, pots valdre’t d’apps com Trello o Basecamp, que serveixen per organitzar els processos i fluxos de treball.

Limita les reunions

Les reunions suposen el 15% del temps de l’empresa i poques vegades tenen la productivitat que haurien de tenir. De fet, en reunions de 60 minuts, prop d’un 15% del temps es malgasta. Entre els problemes més habituals en reunions a distància hi ha els errors tècnics o el temps que triguen els assistents a connectar-se.

A les reunions físiques, l’error més repetit és no portar degudament preparats els temes. La millor manera d’evitar-ho és redactar un ordre del dia amb els punts que es tractaran i enviar la informació necessària per endavant.

A més, pots limitar el temps de les reunions a un màxim de 40 minuts per a qüestions importants i a 15 minuts per a les actualitzacions d’estat en projectes.

Més flexibilitat laboral

Poques coses impacten més en els empleats que tenir horaris flexibles i la possibilitat de treballar a distància. Un experiment a Suècia va demostrar que els empleats són igual de productius o més en jornades de sis hores, i el mateix ha ocorregut quan s’han reduït els dies feiners setmanals a quatre.
 
En aquesta mateixa línia, un 76% dels teletreballadors asseguren que són més productius que quan anaven a l’oficina, segons dades de la UOC.

Més autonomia per als empleats

Les persones treballen millor quan tenen autonomia i saben quins són els seus objectius.

Una bona fórmula per millorar-ne la productivitat és aprofitar l’efecte Pigmalió, establint metes per als empleats i donant-los autonomia per aconseguir-les. Aquest efecte sorgeix del mite grec de Pigmalió, un escultor que es va enamorar d’una de les seves escultures, Galatea. Afrodita va acabar donant vida a l’estàtua per l’amor i la dedicació de Pigmalió, que la tractava com si fos una persona real.

L’efecte Pigmalió es refereix a la capacitat d’influir en el rendiment d’una altra persona si veu que creus en ella. A tall d’exemple, un empleat que és felicitat constantment per fer bé la seva feina és més fàcil que acabi tenint un rendiment millor.

Felicitat és igual a productivitat

Un empleat motivat i identificat amb l’empresa sempre rendeix més. Per això, és clau que t’asseguris que els teus empleats estan contents i se senten identificats amb l’empresa. No hi ha millor manera de garantir-ne la productivitat. Les dades parlen per si soles. Segons Shawn Achor, les empreses amb empleats feliços són un 31% més productives i veuen com les seves vendes creixen un 37%; i segons un estudi de Gallup, a les empreses amb empleats feliços la rotació laboral és un 51% més baixa i la retenció de talent un 44% més alta.

 


 

-Temes relacionats-
up