Així pots muntar el teu espai ideal per treballar a casa | EDE
movi-image-20minutos-trabajas-casa-espacio-ideal-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

Així pots muntar el teu espai ideal per treballar a casa

05/03/2020

Crear el teu propi espai de treball a casa és més fàcil del que sembla; aquests són els passos per donar-li vida amb èxit

Després del decret de l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus (COVID-19), són molts els treballadors que, de la nit al dia, han hagut de posar en pràctica el teletreball, convertint un espai de la seva llar en una oficina.

Tot i que el fet té les seves coses bones i dolentes, el cert és que acumula multitud d’avantatges: a més de millorar la conciliació familiar, el teletreball permet per exemple, estalviar en gasolina, en desgast del vehicle propi i en àpats fora del domicili, cosa que suma al voltant dels 2.500 euros l’any. 200 euros cada mes que suposen un veritable alleujament per a moltes famílies.

Amb tot, per això cal comptar amb l’espai per dur a terme la teva tasca. El primer pas és valorar les teves necessitats: Et fa falta una taula gran? L’ordinador és imprescindible o treballes amb paper? Quan temps li dediques al dia a aquesta tasca? Aquestes preguntes determinaran la creació de la teva pròpia oficina a la teva llar.  

Un lloc ben il·luminat 

Sigui quina sigui la teva tasca, una cosa és clara: la llum natural és important per a la salut dels teus ulls. Busca, sempre que sigui possible, un racó prop de la finestra. La taula s’ha de col·locar de tal manera que la llum entri per l’esquerra, o per la dreta si ets esquerrà; evita que procedeixi d’una font a la teva esquena, ja que els seu reflex pot enlluernar-te. 

El teu propi espai

Crear un lloc en el qual ningú et molesti t’ajudarà a concentrar-te i realitzar de manera més productiva la teva tasca. Per això, és imprescindible evitar les zones de pas, com passadissos, i fer servir trucs per dividir el teu espai si has de compartir sala. 

En aquest sentit, sempre és útil fer servir catifes, que permeten crear sensació de separació. També pots optar per pintar les parets d’un to lleugerament diferent – millor suau i en blaus o verds, colors que ajuden a la concentració-, o fer servir estors o prestatges per dividir l’espai si, per exemple, el lloc escollit és la teva habitació i vols evitar la temptació de procrastinar.

L’ordre com a mantra

L’ordre és tan important com la disciplina. Comptar amb una superfície de treball desembarassada i tenir tot el que necessites a mà t’ajudarà a ser més eficient en les teves tasques. Per això, pots optar per una llibreria, prestatges junt a l’escriptori o als costats si l’espai es reduït. 

Abans de treballar, és important que dediquis uns minuts a ordenar la teva oficina, llençant papers que no necessitis i arxivant, amb un etiquetat i classificat clar, els que podrien ser útils en el futur. D’aquesta manera seràs molt és productiu

No renunciïs a la comoditat

Sigui com sigui la mida de l’espai, hi ha una màxima irreprotxable: t’hi has de trobar còmode. Per això, és necessari equilibrar funcionalitat i disseny en taula i cadira, els dos elements principals en qualsevol despatx. Busca una cadira que t’ajudi a mantenir una bona postura, en especial, si excedeixes les quatre hores de treball diari. La seva alçada ha de ser tal que les teves cames i la teva esquena formin un angle recte. A més els avantbraços, els colzes i els canells han d’estar a la mateixa alçada.  

Un toc verd

Has sentit alguna vegada allò de què existeixen plantes que absorbeixen les radiacions i les ones electromagnètiques? És totalment cert, i tenir-ne una al teu escriptori que faci a més d’escut, hi donarà a més un toc verd molt afavoridor. 

De la mateixa manera, els mobles de fusta natural t’aportaran bones energies, segons recull el  ‘feng shui’, per la qual cosa optar per aquest material es converteix en una suma d’avantatges: a més, és durador i combina amb gairebé qualsevol espai.

Sumar tots aquests elements amb ganes de treballar convertiran el teu raconet en la millor oficina possible, ara només falta començar a produir! 

Pot interessar-te: Els secrets del feng shui

-Temes relacionats-
up