Així s’estan fent servir les xarxes socials durant la crisi del coronavirus | EDE
movi-image-redes-sociales-crisis-coronavirus-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
4 min del teu temps

Així s’estan fent servir les xarxes socials durant la crisi del coronavirus

Mon May 04 08:43:51 CEST 2020

Las marcas aprovechan las redes como canal para comunicar y fomentar la interacción con el cliente

El confinament com a mesura per controlar la propagació de la pandèmia del coronavirus (COVID-19) ha comportat l’augment del temps que es dedica a les xarxes socials. Sigui per comunicar-se amb amics o familiars, o bé per estar connectats a l’actualitat, la veritat és que la majoria de ciutadans passen molt més temps davant d’una pantalla.

FALTA INFOGRAFIA

Aquesta crisi està plena de reptes per a les empreses, però també pot oferir oportunitats. Les xarxes socials, per exemple, són una via ben efectiva per comunicar el contingut de les marques. Un espai d’innovació que permet adaptar-se a les tendències i a una situació que canvia a tota velocitat.

Noves tendències: de TikTok a IGTV

“En un moment com aquest, els ciutadans busquen respostes. Les marques que poden ajudar de manera sincera seran benvingudes i escoltades per les seves audiències. La situació obliga a adoptar un pensament àgil i col·laboratiu”, indiquen en l’informe ‘Coronavirus: más propósito y más colaboración’ de l’Observatorio de Patrocinio InfinitC.

Pot interessar-te: Com comunicar en temps de crisi

Abans que aquesta crisi comencés, les xarxes socials que més creixien eren les que fomenten la interacció i la comunicació entre marca i client. El 2019 es va veure clar l’exemple de TikTok, una xarxa social que va arribar a aconseguir milions d’usuaris diaris, sobretot de la generació Z. Avui suma més de 1.500 milions de descàrregues entre les stores de Google i Apple. L’èxit es deu a la seva capacitat de connectar amb una audiència jove, una característica que les marques han aprofitat per llançar les seves campanyes.

“L’aplicació té un gran potencial per fer-ne un ús professional, perquè ofereix diferents opcions i formats de comunicació […]. Però, a més, és una de les xarxes més avançades, ja que analitza els interessos i preferències dels usuaris a través de les seves interaccions i els mostra contingut personalitzat mitjançant intel·ligència artificial”, expliquen en l’informe d’InfinitC.

FALTA INFOGRAFIA

Una altra de les tendències que més crida l’atenció respecte al 2019, segons aquest estudi, gira al voltant d’IGTV, una mena de canal de televisió integrat a la xarxa social Instagram. Permet vídeos de més durada que els de les conegudes stories i els adreçats al feed. Qualsevol usuari pot generar contingut d’entre 15 segons i 10 minuts, mentre que els canals més populars poden emetre fins a una hora.

Des que es van llançar el juny del 2018, nombroses marques l’han utilitzat per promocionar productes i compartir continguts de tota mena. “El fet que IGTV sigui una aplicació relativament nova en l’escena significa que hi ha menys competència que en altres plataformes, i això suposa un avantatge”, expliquen a l’estudi d’InfinitC. Hi entra en joc, afegeixen, la capacitat que té per compartir contingut behind the scenes, imatges exclusives que no es troben enlloc més i que ajuden a humanitzar la marca.

FALTA INFOGRAFIA

És el moment de les xarxes

A TikTok i a IGTV les marques tenen l’oportunitat d’obrir noves vies d’interacció amb els usuaris. Canals que se sumen als d’altres xarxes socials, com ara Twitter, Facebook i el mateix Instagram.

És probable que la imatge de les marques estigui determinada, en un futur, per l’ús que han fet de la comunicació durant la crisi. L’increment de l’ús de les xarxes socials és una oportunitat que les marques han d’utilitzar amb intel·ligència i sentit comú per transmetre els missatges de calma i col·laboració que la societat demana.

FALTA INFOGRAFIA

Fotografia de Kon Karampelas a Unsplash
-Temes relacionats-
up