movi-image-cinco-dias-autonomo-digital-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
4 min del teu temps

Any zero de l’autònom digital: claus i recursos que té a l’abast

03/06/2020

Fins al març passat, la digitalització era una opció. Ara per a molta gent és ser o no ser. L’apagada comercial obliga aquest col·lectiu tan sofert a fer de la necessitat virtut.

«Hi ha un abans i un després de la crisi sanitària», explica Celia Ferrero, vicepresidenta de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA). «Primer, des del punt de vista sanitari. Mentre no arribi la vacuna, els hàbits de consum no seran els mateixos. S’ha viralitzat la tendència del homing (‘tot a casa’) i molts negocis s’hauran de reinventar. Segon, per la mateixa crisi econòmica, que està obligant a reduir costos d’immobles i de personal», detalla Ferrero.

En el seu informe recent Los autónomos y la reconstrucción económica, la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA) reconeix, per la seva banda, quatre barreres perquè el comerç electrònic cali en els petits negocis. La primera és la mida de l’oferta: els seus catàlegs no són prou amplis i atractius per a competir en un entorn digital cada dia més agressiu. El segon problema és com comunicar la seva oferta diferencial un cop trencat l’avantatge competitiu de la proximitat tradicional del negoci físic. En tercer lloc, la manca de preparació tècnica per a crear botigues en línia i el desconeixement sobre posicionament SEO i SEM per a augmentar l’eficàcia en les recerques. Finalment, autònoms i petits comerços difícilment poden oferir la mateixa qualitat de servei i assumpció de costos en matèria logística enfront dels gegants digitals.

Quin és el punt de partida real i de quines alternatives disposen els autònoms espanyols per a enfortir la seva fràgil cultura digital? Quines solucions són les més senzilles i on poden acudir?

Punt de partida de pimes i autònoms

La primera pregunta la respon la vicepresidenta d’ATA: «En general, els autònoms que treballen de cara al consumidor final estan molt poc digitalitzats i són el gruix del sector.» Sergi Bea, director de la Direcció de Segment Empreses i Pimes de Banc Sabadell, coincideix amb Ferrero i subratlla la importància d’aquest procés de digitalització com a clau per a «facilitar l’eficiència del negoci, i per tant produir millors resultats, i alhora minimitzar els costos, que és fonamental en aquests moments». Per aquest motiu, «és imprescindible dur a terme una estratègia que impliqui l’organització completa i optimitzi l’ús de les noves tecnologies, tant pel que fa a sistemes i equips com en la manera de processar les dades i d’interactuar amb l’entorn, sobretot amb el client».

No obstant això, en aquest camp no es pot generalitzar, ja que els autònoms i les pimes vinculats a startups i a temes d’innovació i tecnologia són un exemple a seguir pel que fa a l’optimització de les eines digitals. Per tant, el territori oscil·la entre l’analfabetisme i la saviesa digital.

Et pot interessar: Les ‘startups’ que s’adapten més bé a la crisi actual


Transformació digital, quin és el primer pas?

Aquest context marcat pels canvis ha suposat per a molts autònoms un període de reflexió en el qual s’han plantejat com poden fer el salt a l’entorn en línia. Xavier Capellades, CEO de Nomo, relata que «els autònoms ens diuen contínuament que ho estan passant malament, però que s’estan adonant que els cal digitalitzar-se per a estalviar temps i diners».

Per a molts autònoms i petits comerços, conscients de la necessitat de renovar-se, el gran dubte paralitzador es resumeix en una pregunta: per on començo?

Digitalitzar els processos pot ser un primer pas. L’aplicació Nomo neix de la mà d’InnoCells amb la idea d’unificar en una mateixa eina tots els serveis i recursos vinculats a la gestió del negoci, els impostos i els serveis financers dels autònoms. Precisament, la crisi generada per la COVID-19 ha ajudat a reforçar aquesta necessitat d’evolucionar de molts autònoms, que han vist que digitalitzar-se pot ser més eficient i pràctic. «S’han adonat de la limitació d’haver d’anar a una oficina, que el món evoluciona ràpid i que no hi ha excuses o mandra que justifiquin no aprofitar aquestes eines innovadores», afirma Capellades. Digitalitzar tiquets i factures, controlar la despesa i les vendes, afegir un compte bancari de qualsevol entitat financera per visualitzar a temps real la tresoreria del negoci, conciliar la comptabilitat amb els moviments bancaris, analitzar el resultat net trimestral de l’autònom, calcular a temps real la liquidació d’impostos que s’hauran de pagar a final de trimestre i consultar el servei de gestoria són algunes de les accions que amb Nomo es poden fer virtualment.

Et pot interessar: Escolta el podcast de Banc Sabadell Autónomos, digitalización y coronavirus, amb Xavier Capellades (CEO de Nomo) i el periodista Toni Garrido


 

Com es pot vendre a distància?

El teletreball, l’aprenentatge en línia, el comerç electrònic i fins i tot les xarxes socials fan evident que la societat ha accelerat el seu procés de digitalització durant aquests mesos. Pulso, l’eina de Banc Sabadell que permet analitzar l’evolució del consum, demostra aquesta digitalització, ja que situa el sector de l’electrònica com un dels que més ha facturat durant el confinament, unes xifres que es mantenen en plena desescalada.

Per a satisfer aquest nou consumidor habituat a l’entorn digital, el repartiment a domicili és una de les opcions més populars. Es tracta d’una finestra al món que no requereix inversions costoses en botigues en línia i ni tan sols logística pròpia per fer el lliurament al client.

Diego Nouet, director general de Glovo Iberia, explica que la crisi sanitària ha vençut la resistència a la digitalització de molts petits negocis locals: «Els nostres socis poden començar a vendre a distància completant un formulari. Ens posem en contacte amb ells, comprovem els productes que volen comercialitzar i establim un acord de col·laboració. Llavors la botiga apareix a Glovo i els usuaris ja poden fer comandes dins de la categoria que correspongui al negoci.» El repartidor s’encarrega de recollir el producte i portar-lo al comprador.

«La logística és el que avui està digitalitzant l’autònom més tradicional», sosté Celia Ferrero respecte a això. «I té tot el sentit del món, perquè tota la gestió de les relacions amb els clients la fa la mateixa plataforma.»

Formació en matèria de digitalització

Més enllà de les solucions de supervivència, la formació en habilitats digitals està en auge entre autònoms i pimes després d’aquest període especialment complicat, sobretot per als que tenen una base en matèria de digitalització mínima o nul·la. España Empresa Digital és un programa específic de la Cambra de Comerç d’Espanya que compta amb tres programes d’ajuda amb fons Feder de la Unió Europea. El més important ofereix subvencions de fins a 7.000 euros per a implantar tecnologies de productivitat i gestió empresarial amb orientació al núvol, solucions de comerç electrònic i màrqueting digital. La Comissió de Digitalització de la Cambra de Comerç rep el suport d’algunes de les entitats espanyoles més importants, entre les quals hi ha Banc Sabadell.

El pla Acelera Pyme, impulsat per Red.es a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, és una altra iniciativa que s’ha posat en marxa. El seu portal ofereix solucions tecnològiques orientades a la transformació digital, eines i consells en matèria de seguretat, així com instruments de finançament per a impulsar els projectes de pimes i autònoms.

Entre les més de dues-centes entitats col·laboradores d’aquest pla, hi ha gegants com Amazon i eBay. Aquest últim mercat web inclou al seu portal prop de deu mil venedors professionals, majoritàriament pimes i autònoms. Han dedicat a aquest col·lectiu un pla de subscripció gratuïta –d’entre sis i dotze mesos– per disposar d’una botiga en línia fins a final d’any. Els nous venedors estaran exempts del pagament de comissions durant tres mesos i disposen d’una sèrie de seminaris web gratuïts via YouTube per donar-los suport en el seu enlairament digital.

Les organitzacions professionals d’autònoms són una altra font facilitadora d’habilitats digitals. Segons José Luis Perea, responsable de Formació a ATA, «disposem d’una oferta pública gratuïta de cursos subvencionats pel SEPE  (Servei Públic d’Ocupació Estatal). Arran de la crisi, hem hagut de reconduir moltes accions formatives d’altres temes cap a l’àmbit de quatre competències digitals bàsiques: facturació electrònica, màrqueting 2.0, ciberseguretat i anglès per al sector comercial». Són cursos de sis-centes places, via telemàtica, i duren entre vuitanta i cent hores. «Aquest coneixement digital ara és més necessari que mai en un sector com el comerç, que competeix amb noves maneres de comprar des del sofà de casa, a través de les plataformes i amb un mòbil. Estem començant a treballar en una cosa que hauríem d’haver començat fa molts anys», conclou Perea.

Fotografia de Ruslan Burlaka a Pexels
-Temes relacionats-
up