Avantatges de la vida rural | EDE
movi-image-ventajas-vida-rural-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

Avantatges de la vida rural

Fri Oct 01 09:46:22 CEST 2021

Viure a un entorn rural ofereix importants avantatges però també certs desafiaments que cal tenir presents. Abans de prendre una decisió, cal realitzar algunes comprovacions per evitar sorpreses desagradables

A l'hora de comprar una casa, cada vegada escollim més fer-ho fora de les grans ciutats. Aquesta ha estat una de les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19, que ha inclinat les preferències «cap a espais oberts i més amplis per la major presència a la llar arran dels confinaments i l'augment del teletreball», segons l'informe El impacto de la crisis sanitaria de la COVID-19 sobre el mercado de la vivienda en España del Banc d'Espanya.

No obstant això, prendre la decisió de viure a un entorn rural no és una cosa fàcil, i cal tenir en compte que, tot i oferir alguns avantatges importants, també comporta riscos a analitzar, de manera que cal preguntar-se: quins són els beneficis de viure al medi rural, és compatible la meva feina amb la vida al camp, quin tipus d'oportunitats professionals pot haver-hi, com puc tenir Internet en una zona rural, és més barat viure al camp, és millor criar els fills al camp o a la ciutat?

Per què viure lluny de la ciutat?

Entre els principals avantatges d'apostar per viure a un entorn rural, cal destacar:

  • Millor relació amb el medi ambient. No serà necessari, per exemple, utilitzar tant el cotxe. A més, hi ha més possibilitats d'utilitzar energies renovables i convertir la llar en un habitatge ecoeficient.
  • Millora de la salut i reducció de l'estrès. En ser a un escenari més assossegat, el ritme de vida és molt més tranquil. També millora l'alimentació a través de productes més orgànics i naturals.
  • Preus més baixos. Els preus dels habitatges als entorns rurals són sensiblement més baixos que a les ciutats. És possible accedir a cases més grans i amb espais a l'aire lliure. Fins i tot hi ha ajuts destinats als joves que promouen la compra i el lloguer d'habitatges a municipis i nuclis de població amb menys de 5.000 habitants.
  • Economia més col·laborativa i sostenible. Per exemple, intercanviant béns amb altres veïns en lloc d'haver de comprar-los al supermercat, el que contribueix a dinamitzar l'economia local.

No obstant això, quins són els desavantatges de viure al camp? Cal tenir presents els costos de transport (gasolina, bitllets de tren o d'avió) i la inversió de temps cada vegada que calgui tornar a la ciutat o moure’s pels voltants de l'habitatge, ja que alguns serveis bàsics, com ara certes especialitats mèdiques o connexió a Internet de qualitat, poden no estar disponibles.

A més, viure en un poble ofereix menys opcions per tenir una vida social àmplia i variada, a més de reduir les alternatives d'oci.

Un altre hàndicap és com gestionar amb l'empresa on es treballa l'assistència a reunions presencials o a fòrums i esdeveniments sense que això afecti l'acompliment professional. Des d'un pla social, viure allunyat de l'enrenou possiblement acabi per afectar la relació amb familiars i amics.

Pot interessar-te: Teletreballar des de l'Espanya buida

 

Què cal tenir en compte abans de comprar una casa rural?

És important tenir en compte alguns elements per evitar endur-se sorpreses desagradables en una decisió que és tan important per a qualsevol família:

  • Saber la seva situació legal. És imprescindible acudir al registre de la propietat per conèixer la situació de l'immoble, incloent-hi si té pagaments pendents, per exemple, l'impost sobre béns immobles (IBI). De la mateixa manera, és crític assegurar-se que l'habitatge disposa d'escriptures, ja que alguns d'ells, com que són molt antics, no en tenen. Les escriptures són necessàries, per exemple, per sol·licitar una hipoteca. També és oportú verificar que l'immoble està inscrit en el Pla General Metropolità d'Ordenació Urbana (PGOU) del municipi en qüestió, sobretot, per sol·licitar els subministraments bàsics.
  • Conèixer la construcció. És fonamental saber l'estat de les instal·lacions d'aigua i de llum, la situació real de la teulada per evitar tenir filtracions o un mal aïllament i l'estructura de l'immoble, especialment, pel que fa a les bigues i els murs de càrrega. El més aconsellable és recórrer a un pèrit professional que verifiqui aquests i altres elements sobre l'habitatge i garantir així la màxima seguretat. A més, és molt probable que l'habitatge requereixi certes reformes que s'hauran de sumar al preu de compra.
  • Assegurar els subministraments bàsics. El que vol dir assegurar-se que l'entorn està adequadament urbanitzat. En el cas d'Internet, és imprescindible verificar que la connexió és prou bona per poder treballar sense complicacions.
  • Valorar les despeses de manteniment. Les cases rurals solen suportar un cost de manteniment elevat. Per això, és molt aconsellable contractar una assegurança de llar que pugui fer front a determinades incidències.

Calculadora: Descobreix amb aquest simulador quant hauries de pagar pel teu habitatge

 

Fotografía de Lison Zhao en Unsplash
-Temes relacionats-
up