Cinc claus per viatjar amb pocs diners | EDE
movi-image-viajar-poco-dinero-1
Envia'ns suggerències
Compte
3 min del teu temps

Cinc claus per viatjar amb pocs diners

Fri Oct 18 09:38:08 CEST 2019

Paula i Pedro, autors del blog 'Amb Botes i Motxilla', expliquen els trucs per viatjar amb pocs diners i "omplir la motxilla de records".

Quan un somnia amb un gran viatge amb el qual descobrir món, l’assumpte econòmic sol frenar les ganes de realitzar-lo, ja que quan un realitza una cerca ràpida a Internet les destinacions més espectaculars solen suposar també un gran desemborsament.

No obstant això, viatjar amb pocs diners -i sense gastar-se tots els estalvis- és possible si un aprèn com organitzar-se, cosa que saben bé Paula i Pedro, dos apassionats dels viatges que sempre consultaven blogs abans d’emprendre una nova aventura, fins que un dia van decidir crear el seu propi blog i compartir els seus diaris de viatge en ‘Amb Botes i Motxilla’ 

“Ens agrada anar per lliure, fugir de tot allò organitzat i també combinar-ho amb activitats de senderisme, i integrar-nos el màxim possible en el país al qual anem. Així abaratim moltíssim els costos i coneixem molt més a fons el lloc, evitem aglomeracions i tenim la satisfacció de fer-ho tot per nosaltres mateixos, cosa molt positiva i enriquidora”, explica Paula. Amb aquesta filosofia de viatge, han recorregut llocs tan diferents com Itàlia, Ginebra, Namíbia, Gàmbia, Cuba, Sri Lanka, Dubai o Vietnam i els dos donen les seves claus per viatjar amb pocs diners:

1. El desplaçament“El millor és buscar els vols amb temps i amb escales, que són molt més barats, i viatjar lleuger, amb allò just en una motxilla per no haver de facturar”, expliquen. No tenir limitades les dates també és de gran ajuda, ja que depenent del dia de sortida el vol pot ser més econòmic. Ja en el lloc de destinació, “cal aprofitar el transport públic local”. 

2. Allotjament. “Per dormir barat, cal oblidar-se de grans hotels. Pots allotjar-te en cases d’acollida del país –‘homestates’- amb la qual cosa a més contribueixes a l’economia del lloc. Això sol generar desconfiança, però es pot fer mirant webs i pàgines oficials, com WWOOF (on s’ofereix allotjament gratis a canvi de petits treballs), Be Welcome o Coachsurfing”, apunten. 

3. Establir un pressupost. “Nosaltres intentem estalviar en l’allotjament i en el menjar, anar a llocs econòmics perquè el pressupost no se’ns en vagi… i aquí sí que solem posar-nos un màxim, perquè hi ha altres despeses, per visitar llocs o atraccions turístiques, en els quals no es pot escatimar”, afegeixen. 

4. Oblidar-se “No s’ha de tenir por a sortir d’allò organitzat, perquè la gent sempre està disposada a ajudar-te”, expliquen aquests viatgers. “I sobretot tractar d’integrar-se al màxim possible en el país, anar a restaurants i allotjaments locals, que a més de ser més econòmics t’ajudaran a descobrir nous llocs”. 

5. Generar ingressos. “Molta gent busca una feina en el lloc al qual va, com a professor, com a guia, ajudant en el lloc d’allotjament… està molt bé si es fa un viatge molt llarg perquè vas generant diners per estar vivint allà. Després hi ha qui treballa com a autònom i ho compagina amb la distància…”, apunten aquests viatgers, tot i que aclareixen que si un s’organitza bé tenint en compte les claus no és necessària una feina al lloc de destinació. 

Fotografia de Thought Catalog a Unsplash
-Temes relacionats-
up