Cinc experiències amb les quals fidelitzar el teu client (i fer que parlin bé de la teva marca) | EDE
movi-image-fidelizar-clientes-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Cinc experiències amb les quals fidelitzar el teu client (i fer que parlin bé de la teva marca)

18/10/2019

Els descomptes i les felicitacions d’aniversari ja no són suficients. Per crear un vincle amb els clients cal generar emocions.

Assolir l’èxit en un negoci té una fórmula que, a priori, sembla ben senzilla: realitzar un estudi de mercat, conèixer el públic objectiu, buscar un bon nom, muntar el negoci i començar a vendre el producte o servei. Després arriba el pas més important: aconseguir clients, i que aquests, a més, siguin fidels i prescriptors de la marca.

Recórrer a les despeses d’enviament gratuïtes en cas de ser ecommerce, facilitar el procés de devolució, oferir descomptes i promociones i, fins i tot, donar petits detalls o regals si la despesa és elevada són pràctiques molt recurrents que solen ser ben rebudes per part del comprador.

No obstant, si de veritat es vol oferir una experiència de compra única i aconseguir fidelitzar l’usuari amb la marca, es pot recórrer a algunes d’aquestes cinc tècniques de màrqueting molt efectives, ja que generen emocions i experiències que creen un vincle entre comprador i venedor que va més enllà. Pren nota:

1. El factor sorpresa. Sorprendre el consumidor és sinònim d’emoció, de despertar un interès que, una vegada resolt, genera bones sensacions en el comprador. Per exemple, se’l pot fer partícip d’un joc sense que sàpiga quina és la recompensa final o enviar-li un detall o regal personalitzat sense motiu aparent però que li faci veure que la marca es recorda del seu client.

2. Busca col·laboradors. La venda creuada o cross-selling és una tècnica que consisteix en vendre productes diferents complementaris. 

3. Exclusivitat. Convidar els clients a una venda privada, a que conegui la col·lecció abans de llançar-la o oferir-li la possibilitat de reservar productes que encara no estan a la venda són accions que fan sentir especial al client i que el predisposen de manera positiva cap a la marca.

4. Deixa’t conèixer. Organitzar esdeveniments especials -a ser possible amb influencers o persones reconegudes- i convidar els compradors, donar a conèixer les instal·lacions o el procés de fabricació del producte o fins i tot convertir els clients en els protagonistes de la propera campanya de publicitat no només genera una experiència única en els usuaris, sinó que atorga credibilitat i confiança sobre la marca.

5. Sigues solidari. La responsabilitat social corporativa (RSC) té cada vegada més importància. Si un client té un mateix producte en dues empreses i una d’elles destina un percentatge a una causa social o desenvolupa accions d’RSC, és probable que es decanti per aquesta última. A més d’aconseguir el seu producte, contribueix a una causa solidària, per la qual cosa valora molt més la marca en qüestió.

Sigui quina sigui la tècnica escollida, no s’ha d’oblidar que fidelitzar els clients és tan necessari com comptar amb un producte o servei de qualitat, ja que no només garanteix que un consumidor es converteixi en un client assidu sinó que a més recomani la marca i atregui a nous compradors.

-Temes relacionats-
up