movi-image-claves-vender-instagram-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Claus per vendre per Instagram

07/10/2019

Una gran oportunitat per als negocis de moda i complements

Instagram s’ha convertit en l’aparador de referència per a molts negocis, sobretot per a les botigues de moda i complements. Una plataforma a la qual els usuaris acudeixen per estar al dia en tendències i trobar inspiració.

Des del març del 2018, Instagram ho ha posat encara més fàcil a les marques: ofereix una eina que permet vendre els productes de forma senzilla a través de la mateixa app. Això possibilita als comerços millorar les seves estratègies de venda a través de la xarxa social, que supera ja els 1.000 milions d’usuaris segons l’informe ‘Digital 2019’ de We Are Social i Hootsuite.

Instagram Shopping

El procediment és ben fàcil: les empreses poden etiquetar un màxim de cinc productes a cada publicació i afegir informació rellevant de cada un, com el preu i una petita descripció. Aquestes publicacions apareixen amb la icona d’una bossa d’anar a comprar.

Els usuaris tenen la possibilitat de veure, simplement entrant a la publicació, el nom i el preu dels productes. En clicar sobre aquesta informació o a “veure productes” s’accedeix a una altra pàgina amb més detalls, com imatges i un enllaç al web de l’empresa.

Aquesta eina va introduir-se al nostre país el 2018 després de tenir molt bona acollida entre els usuaris i les marques dels Estats Units. Actualment també està disponible en altres països, com Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit, el Brasil i el Canadà.

Els principals avantatges que ofereix Instagram Shopping són la immediatesa i la facilitat de compra. Els usuaris no han de fer conjectures sobre el preu del producte o les característiques que té, ni deixar per a més endavant la consulta o la compra. La informació està disponible en un sol clic des de l’app.

Les xifres darrere de les compres a Instagram

Aquesta xarxa social permet a les empreses augmentar el nombre de visites a la pàgina web, incrementar les vendes i millorar la imatge de marca. La clau és ser present a cada moment de la trajectòria dels usuaris com a consumidors: en descobrir el producte, en valorar-ne les característiques i en materialitzar la compra.

Els resultats de diversos estudis elaborats per Facebook IQ il·lustren la importància d’Instagram a l’hora d’impulsar les vendes de productes. El 80% dels enquestats (entre els quals figuren clients de 13 països diferents) admeten que fan servir Instagram per descobrir nous productes i serveis. El 80% també utilitzen la informació disponible a la xarxa social per decidir si adquirir-los o no.

Finalment, una de cada dues persones enquestades (el 54%) diu haver fet almenys una compra després de veure un producte o servei a la xarxa social. Un percentatge que es deu, en part, a la recent influència d’Instagram Shopping.

També importa la percepció de les marques. Els enquestats assenyalen que perceben les marques que compten amb perfils a Instagram com a populars (78%), creatives (77%) i rellevants (74%). Això és especialment significatiu per a les empreses de moda, un sector en el qual Instagram té molta influència.

Pas a pas: com vendre productes a Instagram

Per començar a vendre productes a través d’Instagram, cal seguir els passos següents:

  1. Tenir configurat un perfil d’empresa.
  2. Vendre productes físics en un web oficial.
  3. Vincular el catàleg de productes al compte, tal com s’indica a la pàgina de la xarxa social.

Es tracta d’una eina gratuïta a la qual té accés qualsevol companyia, tant les més consolidades com les que fan els primers passos.

Des del seu llançament el 2010, la xarxa social no ha parat de sumar nous usuaris, molts dels quals empreses, que han vist el potencial que té per vendre i promocionar els seus productes.

Fotografia de Freestocks.org a Unsplash
-Temes relacionats-
up