Com aconseguir més moviment a la teva botiga física aquesta campanya de Nadal? | EDE
movi-image-trafico-tienda-fisica-navidad-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Com aconseguir més moviment a la teva botiga física aquesta campanya de Nadal?

Fri Dec 11 12:06:14 CET 2020

Un 70 % dels consumidors planificaran les seves compres amb anterioritat per evitar multituds, i un 67 % assegura que comprovarà online si un article està disponible abans de sortir a comprar-lo

Si bé la campanya de Nadal sol ser determinant per als ingressos de molts negocis de cara al tancament de l'any, aquest 2020, que ha estat i està marcat per les pèrdues generades pels efectes de la COVID-19, ho serà encara més. En conseqüència, conèixer els canvis en el comportament dels consumidors s'ha convertit en una tasca central a l'hora de complir amb els objectius anuals.

El primer d'aquests canvis provocats per la COVID-19 és l'alt percentatge de consumidors que utilitzaran internet per realitzar les seves compres. De fet, un informe elaborat per KPMG revela que les vendes online duplicaran les registrades el 2019. No obstant això, l'ús d'internet no està només encaminat a adquirir un producte, sinó que també s'utilitza com a mitjà de consulta i de planificació. Així, més del 65 % de les persones que comprin aquest Nadal recorreran a internet per comprovar la disponibilitat dels articles, i el 53 % ho farà a botigues que ofereixin la possibilitat de comprar sense contacte físic, segons un estudi realitzat per Think With Google. A més, el 70 % ha manifestat el seu desig de planificar amb anterioritat les seves compres per evitar aglomeracions, segons la mateixa anàlisi.

Pot interessar-te: Set claus per saber comprar per Nadal

En aquesta mateixa línia, un informe de Sensormatic apunta que les visites a les botigues seran menys freqüents però més valuoses, ja que la intenció de compra serà més clara després de la planificació elaborada pel consumidor.

Informar els clients: una de les claus

Davant d'aquestes dades, facilitar la planificació als clients esdevé fonamental per als negocis. És de vital importància mantenir-los informats sobre la disponibilitat dels productes i sobre si poden, o no, recollir-los a la botiga. Aquest augment exponencial de les consultes prèvies a la compra va provocar que les cerques d’"articles nadalencs" a la pàgina web dels grans magatzems John Lewis s'incrementessin un 370 % interanual l'agost passat, segons Reason Why.

Pensar i actuar localment

La situació provocada per la COVID-19 fa imprescindible tenir en compte les necessitats de la comunitat. En aquest sentit, un altre estudi de Think With Google apunta que les recerques de "disponible a prop meu" han crescut més d'un 100 % a tot el món des del 2019. És per això que destacar els productes disponibles i els serveis de recollida a la botiga o a peu de carrer, a més d'oferir actualitzacions sobre salut i seguretat i promocions especials, poden augmentar les visites als negocis.

Pot interessar-te: La compra física, cap a un model de vida 'on the go'


Quines eines poden ajudar les botigues?

Les eines que proporcionen informació sobre les tendències d'afluència de persones poden ser extremadament útils en un context com l'actual. En efecte, el seu ús, que revela les hores amb més concurrència, permet als negocis optimitzar els horaris i les activitats del seu personal i dilucidar quan han de fer inventaris, reposar productes i incrementar les mesures d'higiene i de neteja. D'aquesta manera poden aprofitar les oportunitats de venda que ofereixen els períodes amb més activitat comercial.

A més, l'estudi més recent de Think With Google mostra que el 80 % dels consumidors que planifiquen les seves compres procuren agrupar-les per desplaçar-se menys que en la situació prèvia a la COVID-19. En conseqüència, els negocis han d'adaptar i flexibilitzar les seves campanyes i per fer-ho existeixen eines com l'anomenada Smart Bidding, destinada a recopilar dades anònimes a fi d'optimitzar les campanyes de recerca i fer augmentar les visites a la botiga.

Aquest Nadal els negocis s'enfronten a una nova realitat. No es veuran carrers plens ni botigues amb un aforament complet. A més, internet tindrà encara més importància. Tanmateix, els canvis poden ser una oportunitat per arribar millor als consumidors. Conèixer les seves preferències, facilitar la planificació de les seves compres amb informació rellevant que s'adeqüi a les seves necessitats i oferir opcions per adquirir i recollir els productes poden augmentar significativament el trànsit a les botigues físiques.

Pot interessar-te: El comerç local, un sector estratègic de la recuperació econòmica

 

Fotografia de lan deng a Unsplash
-Temes relacionats-
up