matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
La teva empresa
Com aparèixer en els primers llocs de Google?
Bernardo Álvarez - 23/05/2023
Compartir

Existeixen eines que milloren el posicionament d’una pàgina web i permeten arribar a l’audiència potencial de l’empresa.

Crear una pàgina web per vendre per Internet és un pas decisiu per millorar la competitivitat del negoci, però cal que estigui ben posicionada als cercadors per tenir èxit. Per això, és fonamental dissenyar i posar en pràctica una estratègia de posicionament digital que tingui en compte tant el posicionament orgànic (Search Engine Optimization - SEO) com el de pagament (Search Engine Marketing - SEM).

Per què les empreses necessiten Google

Tal com assenyala Víctor Puiggròs, consultor de Màrqueting Digital de RocaSalvatella, al webinar Impuls digital per al teu Negoci o Pime. Lluitar per les primeres posicions a Google (SEO/SEM), organitzat a través de HUB Empresa de Banc Sabadell, “Google és com una gran enciclopèdia que ho sap tot i que contínuament està emmagatzemant nova informació”. A través d’aquest cercador, aquest expert indica que els negocis poden aprofitar-se de tot el coneixement que alberga, permetent, per exemple, segmentar millor l’audiència potencial, de manera que les campanyes de publicitat que es duguin a terme tinguin més possibilitats d’èxit. Segons Puiggròs, això pot aconseguir-se “utilitzant les dades i les estadístiques que Google comparteix amb l’empresa perquè aquesta pugui dissenyar la seva estratègia comercial”.

SEO, SEA i SEM

El posicionament del web d’una empresa als cercadors de Google es pot millorar a través de diferents paràmetres:

  • SEO. Quan una persona fa una cerca a Google, els resultats del cercador es mostren segons els criteris establerts per l’algoritme de Google.
  • Publicitat en cercadors (SEA, per les seves sigles en anglès). Consisteix en pagar per col·locar la pàgina web de l’empresa al lloc més alt dels cercadors de Google.
  • SEM. És la suma de SEO y de SEA en l’estratègia de posicionament d’una empresa.

Segons Puiggròs, “treballar el SEO és un acte de fe, ja que fins passats uns quants mesos no comences a tenir resultats. El SEA, per la seva banda, depenent dels diners que s’inverteixin, pot donar resultats en menys d’un mes. A llarg termini, cal treballar en tenir oportunitats de negoci a través del posicionament orgànic, que és gratuït”.

Millorar el posicionament SEO

Puiggròs assenyala alguns elements clau per millorar el posicionament SEO:

  • Disposar d’una URL que tingui una estructura semàntica, és a dir, que expliqui bé el contingut de la pàgina.
  • Realitzar una descripció de la pàgina clara a través de sinònims i paraules clau perquè Google pugui entendre què s’ofereix a la pàgina web.
  • Incloure als textos títols i subtítols, negretes, cursives i subratllats.
  • Incorporar imatges que no pesin gaire amb etiquetes que incloguin paraules clau que facin referència al seu contingut.
  • Oferir un menú de navegació clar, jerarquitzat i estructurat, que sigui senzill i comprensible per a l’usuari.

A més, aquest expert subratlla dos altres aspectes essencials que Google valora per posicionar una pàgina web: la seva velocitat de càrrega i que estigui adaptada a tots els dispositius, com ara l’ordinador o l’smartphone.

Com treballar el posicionament SEO

Aquests són, segons Puiggròs, els passos a seguir per treballar el posicionament SEO:

  • Fer-se un compte a Google Analytics. És una eina que serveix per recollir informació sobre el comportament de clients potencials.
  • Donar-se d’alta a Google Search Console. Aquesta eina permet conèixer l’estat del web i en quins aspectes es pot millorar.
  • Definir les paraules clau que defineixin el contingut del web.

Puiggròs indica, a més, altres eines complementàries a les de Google per millorar el posicionament SEO:

  • Screaming Frog. Permet auditar una pàgina web i saber quines són les seves fallades i carències.
  • Semrush. Detecta quan Google fa canvis bruscos al seu cercador.
  • PageSpeed. Analitza la velocitat de càrrega del web i indica com millorar-la.
  • Ahrefs’ Blacklink Checker. Possibilita comprovar la validesa dels enllaços.

A través del Programa Kit Digital, que es nodreix del fons europeu Next Generation EU, les petites i mitjanes empreses (pimes) i els autònoms poden millorar la seva digitalització amb subvencions de fins a 12.000 euros, denominades bo digital.

Pot interessar-te: Els ajuts del Kit Digital per digitalitzar el teu negoci

Per accedir a aquests ajuts europeus, és recomanable comptar amb l’assessorament d’un professional, com ara el gestor del banc.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què li convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista

Fotografia d'Agence Olloweb a Unsplash.

Compartir


Link
matricula-

Portem més de 140 anys al costat de les empreses

Creiem que la millor manera d'ajudar-te a créixer és involucrar-nos com si fóssim part del teu equip. Per això, sempre tens un gestor i especialistes per oferir-te solucions a mida, sigui quina sigui la mida i el sector del teu negoci.

Saber mésSaber més