movi-image-20minutos-ahorrar-gastos-coche-1
Envia'ns suggerències
Estalvi
3 min del teu temps

Com es pot estalviar en les despeses del cotxe?

Recórrer a comparadors per trobar l’assegurança, el taller o la gasolinera més rendible i fer una conducció responsable que redueixi el consum poden ajudar a minimitzar el pressupost que cal destinar al cotxe.

Cada família espanyola destina, de mitjana, uns 3.700 euros a l’any al seu vehicle, un 12,7 % del pressupost de la seva economia familiar, una xifra només superada per la despesa en habitatge i en alimentació. Així ho apunta l’Enquesta de pressupostos familiars de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que especifica que un 4,3 % es destina a carburant i un 2 % a les reparacions del vehicle.

Tenir en propietat un cotxe suposa un desemborsament econòmic important gairebé diari, per la qual cosa tenir en compte aspectes com els que es recullen a continuació pot ser de gran ajuda per alleugerir, en la mesura que sigui possible, el pressupost familiar. Pren-ne nota:

  • Per trobar una assegurança econòmica i que cobreixi tot allò necessari, per fer la revisió del cotxe al taller i que a més revisi els pneumàtics... Els comparadors en línia són una eina molt pràctica per estalviar diners en aquestes qüestions, i també s’hi acostumen a trobar promocions i descomptes. Acierto, Rastreator, Tallerator o Autingo són alguns dels portals en els quals es poden aquest tipus d’ofertes.
    Respecte al combustible, hi ha moltes aplicacions que comparen els preus de les gasolineres i localitzen la més propera i econòmica. Això és important, ja que hi pot haver diferències en el preu de fins a un 20 %. Un informe de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) apunta que les cadenes més barates —en dièsel— són les de BonÀrea, Gmoil, Simply i E.Leclerc, mentre que les més cares són Petrocat, IDS, Cepsa, BP i Repsol. En aquest sentit, tampoc no hem d’oblidar que fer benzina a principis de setmana sempre és més barat que fer-ho el cap de setmana i que no ens hem d’esperar que el dipòsit arribi al mínim, atès que si hi ha més aire al dipòsit l’evaporació i el consum de combustible augmenten. Una altra opció és recórrer als vehicles elèctrics, ja que els motors elèctrics són més eficients que els de combustió: de mitjana, 100 quilòmetres amb un cotxe elèctric costen 1,30 euros, mentre que amb un de gasolina costen uns 6,50 euros.

 

movi-image-20minutos-ahorrar-gastos-coche-2

  • Una conducció responsable i eficient pot arribar a reduir el consum de combustible a la meitat, cosa que és molt útil si es té en compte que la majoria de la despesa del nostre cotxe es destina al carburant. Evitar les accelerades i les frenades (si es revoluciona el motor es malgasta carburant), aprofitar la inèrcia, mantenir la pressió dels pneumàtics (si estan desinflats consumeixen fins a un 20 % més), esperar uns minuts a encendre la calefacció (per aprofitar la calor del motor) o no obrir les finestres en ruta, ja que la resistència a l’aire fa que el motor treballi més, són alguns trucs per evitar el malbaratament.
    Si estàs pensant a renovar el cotxe, és convenient que tinguis en compte quins models són els que consumeixen menys i si aquests models s’adapten a les necessitats de conducció i a l’ús que donaràs al vehicle. Per norma general, els models de gasolina consumeixen més que els de dièsel, si bé la pòlissa d’assegurança dels primers acostuma a ser més econòmica. Estudiar aquests conceptes abans de comprar un cotxe també pot ajudar a estalviar uns quants diners. També és convenient que t’informis dels calendaris dels nous llançaments (ja que, cada tres o quatre anys, la majoria de marques renoven els seus models, per la qual cosa es poden aprofitar ofertes d’estoc i últimes unitats) i dels plans d’ajut del Govern per a la compra de nous vehicles (al pla MOVES, que ofereix de 1.300 a 5.500 euros per l’adquisició d’un turisme elèctric o híbrid endollable, hi cal afegir els ajuts que ofereixen algunes comunitats autònomes, com el Pla MUS II de la Comunitat de Madrid, i les deduccions fiscals, com a La Rioja i a Castella i Lleó, amb deduccions del 15 %).

Si així i tot les despeses destinades al cotxe són massa elevades per a tu, planteja’t si la solució pot ser apostar per altres mètodes alternatius o per fórmules basades en el lísing o el rènting.

 
-Temes relacionats-
up