Com establir un sistema de cobrament en la venda online | EDE
Cómo establecer un sistema de cobro en la venta ‘online’
Envia'ns suggerències
Transformació digital
4 min del teu temps

Com establir un sistema de cobrament en la venda online

Mon Oct 17 11:36:17 CEST 2022

Vendre a Internet és un procés que requereix anàlisi i planificació. Una gestió correcta dels cobraments és clau perquè es pugui dur a terme amb èxit.

Un dels elements fonamentals per administrar un e-commerce amb èxit és la gestió eficient dels cobraments als clients. Per aconseguir-ho, és imprescindible una planificació adequada, en què es tinguin en compte les necessitats dels consumidors i les característiques pròpies de l’empresa. En el cas dels cobraments, l’agilitat i la seguretat són dos elements clau perquè es puguin fer de manera eficaç.

Un sistema eficient de gestió de comandes

Per gestionar de manera adequada les vendes d’una botiga online, cal desenvolupar un sistema eficient de tramitació de les comandes, que ha de comptar amb:

  • Una atenció al client àgil i omnicanal. Perquè l’usuari pugui comunicar-se amb l’empresa en qualsevol moment i mitjançant qualsevol dispositiu.
  • Un packaging adequat. Aquest factor permet embalar i enviar amb facilitat els productes, i possibilita que la mercaderia es pugui emmagatzemar fàcilment.
  • Un sistema de seguiment de la tramesa. Per accedir a les possibles incidències que es puguin produir.
El sistema de gestió de les comandes genera uns costos que cal tenir en compte i que afecten el marge de rendibilitat.

El sistema de gestió de les comandes genera uns costos que cal tenir en compte i que afecten el marge de rendibilitat que s’aconseguirà. A més, requereix una comunicació constant amb els clients per saber com millorar-lo i poder prestar el millor servei postvenda possible.

Mètodes de pagament per a un e-commerce

Un cop desenvolupada la logística del negoci online, cal triar la via de cobrament dels productes o els serveis.

En aquest punt, destaca Arsenio Pérez, director de TPV Negocis de Banc Sabadell, cal tenir en compte que "el telèfon mòbil s’ha convertit en un instrument fonamental de compra a través de l’e-commerce, i els compradors busquen simplificar el procés amb pagaments a un sol clic o mitjans com Bizum, que són necessaris per fer més agradable l’experiència de compra".

Actualment hi ha molts mètodes de pagament i solucions de terminals de punt de venda (TPV). El més habitual, senzill i ràpid és contractar un TPV virtual. Hi ha, a més, altres possibles mètodes com ara PayPal, Apple Pay, Google Pay o el pagament mitjançant transferència bancària. Com més opcions de pagament s’ofereixin, més possibilitats hi haurà que es produeixi la compra. Pérez recomana identificar els mètodes de pagament més populars als països des dels quals compren els usuaris. A Espanya, per exemple, el més usual és fer-ho mitjançant targeta bancària.

Pot interessar-te: Com puc sol·licitar un datàfon o TPV per al meu negoci?

En qualsevol cas, per conèixer totes les possibilitats i escollir el mètode de pagament que millor s’ajusti a les necessitats de cada botiga online, és fonamental comptar amb l’assessorament d’un professional, com el gestor de l’entitat bancària.

Alternatives per fer més còmode el procés a l’usuari

En un món cada cop més globalitzat, les empreses que fan vendes a través d’Internet han d’oferir solucions que millorin l’experiència de compra de l’usuari i que afavoreixin que pugui completar el procés de manera còmoda, ràpida i segura. D’aquesta manera, augmentarà la seva confiança envers la companyia i fidelitzarà la seva preferència cap als productes que ofereix.

Entre altres recomanacions per aconseguir-ho, cal destacar:

  • Comptar amb una pàgina o una app que permeti completar qualsevol pagament de manera segura, àgil i amb una conversió fàcil.
  • Posar a disposició del consumidor vies de comunicació immediates per solucionar qualsevol incidència, com per exemple a través d’un xat.
  • Oferir al client diferents modalitats de pagament perquè esculli la que prefereixi, incloent-hi targetes de crèdit o de dèbit, online banking o e-wallets.
  • Informar el consumidor, de manera transparent a la pàgina web, de tot allò relacionat amb el sistema de cobrament online: costos associats, drets i obligacions, límits legals, etc. Tot allò que serveixi per incrementar el seu nivell de confiança i evitar que pugui tenir una sorpresa desagradable si hi ha cap incidència.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

-Temes relacionats-
up