Com gestionar les xarxes socials d’un bar o restaurant amb èxit | EDE
Movi-image-como-gestionar-redes-bar-restaurante-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Com gestionar les xarxes socials d’un bar o restaurant amb èxit

18/10/2019

Estar en plataformes com Instagram o Facebook és gairebé una obligació per a qualsevol negoci, encara més si pertany al sector de la restauració.

Un comentari positiu, una foto apetitosa d’un menú o un sorteig per a un sopar entre amics poden ser de gran ajuda per guanyar i fidelitzar clients.

Donar a conèixer nous plats de la carta, aconseguir més clients, anunciar promocions o ofertes… Les xarxes socials poden ser molt útils en un bar o restaurant, ja que són un canal de comunicació molt ampli al qual els usuaris recorren a la recerca d’un lloc que els inspiri, una foto que els desperti la gana o un comentari que els asseguri que l’experiència en aquell establiment serà agradable. De fet, segons un estudi de BrightLocal, 86% dels usuaris d’internet afirma llegir les ressenyes dels negocis i restaurants del seu entorn.

Abans d’iniciar-se en l’entorn digital, convé establir una estratègia, tant de contingut orgànic, que es genera sense cap cost i es difon entre els contactes d’un perfil, com el contingut de pagament, que permet ampliar notablement la difusió en poder estar promocionat en funció de tots els perfils i interessos que busqui el negoci. Els formats paid poden ser una bona alternativa ja que, amb una estratègia ben definida, permeten aconseguir una massa crítica de seguidors a curt termini. Fidelitzar a aquests usuaris i seguir augmentant la xarxa de contactes depèn després d’un esforç extra en cada una de les xarxes en les quals es treballi per part de la marca o el propietari.

Gestionar una fanpage a Facebook

Comptar amb una pàgina a Facebook permet no només compartir contingut propi, sinó una altra informació que pot resultar d’interès pels seguidors i que millora el posicionament de la pàgina. Publicar en relació a temes d’actualitat, interactuar amb altres perfils o marques o buscar continguts virals que puguin repercutir de manera positiva en el negoci. Un bon exemple d’això és la campanya #Dominosmehacefeliz. Aquesta cadena de menjar ràpid va enviar una pizza a l’actriu Silvia Bottini, coneguda com “la noia dels mems tristos”, que va pujar una foto somrient amb la seva pizza i va generar més de quatre milions d’impactes a la xarxa.

Sortejos i promocions són també ben rebudes pel públic i poden generar nous usuaris, ja que en comentar o compartir una publicació, els seguidors augmenten la xarxa d’abast de la pàgina.

Explotar les qualitats d’Instagram

No hi ha res que obri més la gana i convidi a sortir a menjar que una imatge d’un suculent plat. Instagram és la xarxa perfecta per això, per la qual cosa convé aprofitar al màxim les seves possibilitats, afegir contingut diari a Stories, crear un estil propi per les fotografies que es comparteixen, (editar-les totes amb els mateixos filtres, per exemple) i utilitzar hashtags populars sobre menjar o el lloc on es troba el restaurant ampliaran l’abast de les publicacions en el buscador. Recórrer a influencers o personatges rellevants o crear un hashtag de marca pot ser també de gran utilitat.  

Movi-image-como-gestionar-redes-bar-restaurante-2

I Tripadvisor?

Encara que cada vegada existeixen més plataformes que gestionen opinions, com Foursquare, Yelp, TrustYou o Google Reviews, podria dir-se que Tripadvisor és la xarxa més important en el sector de la restauració, ja que milions d’usuaris tenen com a referència aquesta plataforma a l’hora de decidir on dinen o sopen el pròxim cap de setmana. Encara que escalar llocs en els seus rànquings depèn dels comentaris rebuts, tenir actualitzada la informació del restaurant (dades de contacte, horaris, preu mitjà, necessitat de reserva, etc); pujar fotos pròpies de l’establiment i el menú, a més de les que els clients hi afegeixen; i respondre els comentaris, tant positius com negatius, són algunes claus per tenir èxit en aquesta plataforma.

Sigui quina sigui la xarxa escollida, atendre aquests perfils és fonamental per un negoci d’hostaleria, ja que cada vegada són més els usuaris que només es basen en aquests per establir les seves preferències. Generar contingut de qualitat i d’interès resulta imprescindible per assolir l’èxit, tenint sempre en compte que un excés de publicacions pot repercutir negativament en el consumidor.  

 

 

Fotografies de Charles PH i Fancycrave a Unsplash
-Temes relacionats-
up