Com podem estalviar ara que som tres? | EDE
movi-image-ahorrar-ahora-tres-1
Envia'ns suggerències
Compte
3 min del teu temps

Com podem estalviar ara que som tres?

Fri Oct 18 10:55:24 CEST 2019

Augmentar la família és un motiu d’alegria. Però pel que fa a l’economia, ens hem d’organitzar per fer front a les despeses. Moltes es poden suprimir, així que l’ideal és seleccionar el que veritablement necessitem.

Quan ja tenim més o menys organitzada l’economia familiar, de sobte s’amplia la família. Al marge de la felicitat i de la gestió de les emocions, hem de reorganitzar les finances perquè ens enfrontem a moltes despeses, i algunes són molt altes.

Al principi, tot és nou i sovint ens bombardegen amb centenars de productes que no sabem si realment ens calen. És important demanar consell i seleccionar què és el que necessitem per no comprar coses que no ens calen. Els pares primerencs solen pecar de considerar fins al detall més mínim i davant del dubte comprar-ho tot. Però si volem estalviar, o no malgastar més del compte, hem de tenir en compte una sèrie d’aspectes:

1. L’habitació del nadó és totalment suprimible

És molt bonica però no imprescindible. Amb els mobles passa el mateix: al principi, la robeta de nadó és molt petita i hi cap a qualsevol calaix o armari que tinguis a casa. Tria mobles normals que perdurin en el temps. Una habitació massa infantil durarà poc temps, ja que els nadons creixen molt de pressa.

2. Roba

No hem d’embogir comprant roba. A les primeres setmanes de vida, el més còmode és usar bodies, que es quedaran petits en qüestió de dies. A més, les persones properes n’acostumen a regalar molta.

3. Menjar

La lactància és un tema molt personal i cada dona ha de decidir si alleta o no els seus fills. Econòmicament no té comparació, ja que no tan sols estalviaràs en llet en pols sinó també en biberons, però és una decisió de cada dona: totes les opcions són bones. Quan el nadó comenci a menjar sòlid, l’ideal és que se li doni menjar real. Així, a poc a poc s’acostumarà als gustos i a les textures, i la cistella de la compra no variarà de la que feies habitualment, si ja mantenies una dieta saludable i equilibrada. Estalviaràs en productes alimentaris destinats només als més petits.

4. Bolquers

Aquesta despesa és gairebé la més elevada i, a més, és inevitable. El que no hem de fer és comprar-ne grans quantitats abans que neixi la nena o el nen, ja que cada nadó prefereix un tipus de bolquer, segons la textura i la grandària.

5. Reciclatge

És una bona pràctica, hi ha moltes coses que podem fer servir d’altres nadons, i al seu torn nosaltres podem prestar o donar alguns productes quan ja no els necessitem, com ara la roba, el cotxet, els pitets o fins i tot la banyera i la cadira del cotxe.

6. Cotxet

És a priori el producte més car. Poden valer des de 700 euros fins a gairebé el que vulguis. Per tant, podem anar a botigues de segona mà on els productes es troben en bon estat i comprar una funda nova.

7. Coses innecessàries

El balancí i el llit amb canviador són totalment prescindibles. Podem començar fent una llista i ratllar tot allò que no és necessari. Quan els nadons són molt petits, és millor que estiguin amb els pares o estirats al bressol. El llit amb canviador incorporat és un altre exemple clar de despesa innecessària. És molt millor comprar un canviador plegable, dels que són de tela d’una banda i impermeable de l’altra, i col·locar-lo en un lloc de la casa on puguem canviar la nena o el nen.

8. Vida social

Les coses han canviat. No es tracta de fer un tomb de 180 graus, però sí que hem de controlar una mica les despeses pel que fa a la vida social. Estalviarem bastants diners si suprimim alguns dels dinars o sopars que fem fora de casa. L’oci és saludable i molt necessari, però podem seleccionar plans econòmics per gaudir en parella amb un nadó.

9. Cupons descompte

A partir d’ara som un més i, per tant, vulguem o no, la despesa es dispararà. Podem tirar de vals de descompte, cupons i promocions, que sovint ofereixen molts dels productes i serveis que necessitem.

10. Cuidar les coses

Els nens petits ho volen agafar tot, explorar, descobrir el que tenen al seu voltant, i, com a conseqüència d’això, es trenquen moltes coses. Si aconseguim cuidar i conservar alguns dels nostres productes no els haurem de tornar a comprar si decidim tenir un altre fill. És important buscar un equilibri.

-Temes relacionats-
up