Com podem estalviar en els plans estiuencs dels nostres fills? | EDE
movi-image-planes-veraniegos-hijos-1
Envia'ns suggerències
Compte
4 min del teu temps

Com podem estalviar en els plans estiuencs dels nostres fills?

Fri Oct 18 12:49:58 CEST 2019

Sis propostes de baix cost per als més petits a l’estiu, aptes per a totes les butxaques.

L’estiu és un temps molt desigual per als pares i els fills. Els escolars tenen més de dos mesos de vacances, mentre que els pares solen tenir uns 25 dies de mitjana. En la majoria dels casos esdevé molt necessari que els més petits facin activitats durant el temps en què els pares estan treballant. Aquestes activitats suposaran una despesa extra, però perquè l’estiu no es converteixi en un gran sacrifici econòmic, hi ha alguns trucs.

Hi ha moltes opcions on triar, per la qual cosa els preus seran molt variats, així que abans de decantar-te per una en concret és important explorar-les totes. Els organismes públics, els ajuntaments i les comunitats autònomes solen organitzar colònies quinzenals molt més barates que les de les empreses privades. També algunes escoles, institucions religioses o centres cívics organitzen activitats de molts tipus per a infants, els preus de les quals són més econòmics. És important que t’informis tant a l’escola com per mitjà d’altres pares i dels mateixos professors: el boca-orella és el que funciona millor.

Hi ha opcions per hores, dies o setmanes, segons el que necessiti cada família. Els preus dependran de les hores que els nens i nenes passin fora, dels àpats que facin en aquests llocs i del tipus d’activitat. Aquestes són algunes de les alternatives de baix cost:

1. Ludoteques

És ideal per als més petits. Les ludoteques són centres on els nens i nenes van a jugar i a fer activitats juntament amb altres infants. Tenen horaris molt flexibles, es paguen per hores i se solen adaptar als horaris dels pares. La majoria ofereixen servei de menjador, inclòs en el preu, i s’acostumen a contractar per quinzenes. En algunes ludoteques hi ha l’opció que el nen o nena porti el menjar de casa, amb la qual cosa el preu final disminueix. Molts ajuntaments i institucions públiques subvencionen aquests centres i, per tant, els costos són més assequibles. Els preus per dia poden oscil·lar a partir de set euros.

2. Colònies

Les colònies solen funcionar per setmanes o quinzenes, i les temàtiques poden ser molt diferents. Hi ha colònies que es fan en entorns naturals, lluny de nuclis urbans, on els nens i nenes dormen en tendes de campanya i en les quals es fan activitats i jocs relacionats amb la natura. Aquests tipus de colònies són les més barates i tenen un preu mitjà de 400 euros per quinzena, on s’inclouen quatre àpats al dia. També hi ha colònies educatives, amb classes d’anglès, per exemple, o colònies d’activitats aquàtiques en entorns costaners. En aquests casos, els preus són una mica més elevats, ja que requereixen professionals qualificats en diferents àrees i, per tant, el preu puja. El cost per quinzena en aquest tipus de colònies acostuma a rondar els 700 euros. Moltes comunitats autònomes organitzen i subvencionen colònies per ajudar les famílies a afrontar l’estiu i per fomentar la convivència entre els infants. La subvenció pot arribar al 30 o el 40 % del preu final.

3. Casals d'estiu

És una variant més assequible, ja que els infants dormen a casa seva. Els casals solen tenir horaris similars als dels pares. Poden ser temàtics, en els quals els nens i nenes aprenen una activitat com ara cuinar, tocar un instrument o practicar un esport. Se solen contractar per setmanes, de dilluns a divendres, i els preus són variats. N’hi ha a partir d’11 euros al dia, 55 euros per setmana, segons el lloc i l’activitat, i tenen l’avantatge que pots seleccionar les setmanes que necessites.

4. Cangur per a grup

Hi ha molts professors i professores que a l’estiu fan classes particulars i cuiden infants. Pots organitzar una classe de suport a l’estiu amb diversos nens i nenes, d’edats semblants, i contractar un d’aquests professors que els ajudi a perfeccionar aquells continguts en els quals han fallat. Entre quatre o cinc famílies pot sortir molt més assequible, ja que normalment un professor particular cobra entre 10 i 15 euros l’hora. Es pot arribar a un acord per fer preu per grup.

5. Poble

Si tens família que passa l’estiu al poble, hi pots enviar els teus fills uns quants dies perquè desconnectin de la ciutat. Als pobles hi ha més tranquil·litat i moltes opcions de passar l’estona, i per descomptat tot és molt més barat. Els entorns rurals solen ser epicentre de molts infants que passen l’estiu amb els seus avis, oncles, etc., on gaudeixen d’una rutina que a la ciutat no és possible. El contacte amb la natura i amb altres amics sempre és bo per a ells.

6. Colònies a l'estranger

És l’opció més cara, ja que implica sortir del país i dormir en una residència d’estudiants estrangera. És una bona opció per perfeccionar un segon o tercer idioma. Moltes escoles d’idiomes organitzen viatges d’estiu amb una durada d’entre quinze dies i un mes. En aquestes colònies, els nens i nenes solen tenir unes quatre hores de classes diàries al matí, i a la tarda les acadèmies organitzen activitats d’oci i excursions culturals. Els preus per mes poden oscil·lar entre els 800 i els 1.000 euros, encara que, segons la destinació, es poden disparar encara més.

-Temes relacionats-
up