Com puc millorar la liquiditat de la meva empresa? | EDE
movi-image-cincodias-mejorar-liquidez-empresa-1
Envia'ns suggerències
Inversions
4 min del teu temps

Com puc millorar la liquiditat de la meva empresa?

Tue Jul 19 13:16:47 CEST 2022

Hi ha diferents vies a què una companyia pot optar per aconseguir la liquiditat que necessita.

La liquiditat d'una empresa és la quantitat d'efectiu o d’actius que es poden convertir fàcilment en recursos monetaris. D'aquesta manera, una entitat pot en un moment donat atendre els deutes corrents que tingui (que comptablement reben el nom de passius a curt termini).

Mecanismes per incrementar la liquiditat d'una empresa

La salut d'una companyia es mesura tant per la solvència com pel seu nivell de liquiditat. Per augmentar-lo, és essencial portar un control estricte dels diners que entren i que surten de l'empresa. A més, és possible implementar altres mesures per impulsar-lo, com ara:

  • Optimitzar la caixa: significa no només comptabilitzar tots els ingressos i totes les despeses que es tenen, sinó també preveure i quantificar els diners que gestiona l'empresa i establir mesures efectives per cobrar en menor temps les factures i reduir el volum d'impagaments. 
  • Factoring: permet a una empresa obtenir finançament a curt termini gràcies al fet que es transfereixen els deutes que suporta la companyia al banc. 
  • Confirming: l'entitat bancària cobreix tant els deutors com els proveïdors ja que avança l'import de la factura a aquests darrers.
  • Liquidar els actius improductius: com la maquinària que ja no es fa servir o les instal·lacions que han deixat d'ocupar-se. 
  • Optimizar l’stock: això vol dir intentar reduir al màxim les existències en una empresa, tot minimitzant el cost de l'inventari i les pèrdues derivades dels productes que no s'han venut.
  • Accedir a finançament: qualsevol negoci té la possibilitat de sol·licitar finançament per assolir els seus objectius. Els bancs ofereixen alternatives diferents que s'ajusten segons les necessitats i les característiques de cada empresa.

Pot interessar-te: Quin tipus de finançament s'adapta millor a la meva empresa?

  • Sol·licitar subvencions: per optar a una subvenció pública cal tenir en compte els requisits que es demanen. Per això és important sol·licitar tota la informació a l'entitat bancària on es decideixi tramitar.

Pot interessar-te: Com accedir al fons europeu Next Generation

  • Disposar d'un fons d'emergència: que serveix tant perquè una empresa pugui atendre pagaments imprevistos de certa quantia com per afrontar períodes de menor activitat econòmica.

De totes maneres, abans de decantar-se per una fórmula de finançament, és recomanable comptar amb l'assessorament professional d'un expert com el del gestor de l'entitat bancària.

Vols que un expert t'aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Fotografia de Michael Longmire a Unsplash
-Temes relacionats-
up