Com protegir el teu negoci davant de possibles impagaments | EDE
cómo proteger tu negocio ante posibles impagos
Envia'ns suggerències
Petita empresa
4 min del teu temps

Com protegir el teu negoci davant de possibles impagaments

Wed Jun 29 09:53:30 CEST 2022

Eines com ara les assegurances de crèdit permeten garantir una cobertura financera en cas d'impagament, contribuint a millorar la solvència d'una empresa

Cap empresa no està exempta de patir un impagament. No obstant això, és possible prevenir-ho i estar protegits davant dels riscos financers que pot suposar gràcies a eines com ara les assegurances de crèdit, que permeten minimitzar l'impacte negatiu que pot tenir l'impagament imprevist d'un o més clients sobre la solvència d'una empresa. Així ho assenyala José Luis Gómez, director Comercial i de Màrqueting de la companyia asseguradora Solunion, al webinar 'Protegeix el teu negoci davant de possibles impagaments', organitzat a través de HUB Empresa de Banc Sabadell. Gómez afirma que «la pandèmia ha afectat la solvència i la liquiditat de les empreses, cosa que unida a l'increment en els preus de les matèries primeres i de l'energia ha fet que moltes d’elles es preguntin com manejar la seva cartera de riscos, i aquí és on entra l'assegurança de crèdit».

Una assegurança de crèdit, explica aquest expert, és «una eina de seguretat, independentment de la mida de l'empresa, ja que no és només per a les grans multinacionals. Hi ha pòlisses per a companyies des de 300.000 euros de vendes anuals i en qualsevol sector d'activitat». Segons la seva opinió, aquestes assegurances ofereixen «una tasca de prevenció, anàlisi i solvència dels clients perquè l'assegurat pugui vendre amb més seguretat. També inclouen la cobertura i la gestió de possibles impagaments en cas que hi hagi problemes en el cobrament d'una factura, amb una indemnització que varia en funció del volum de venda i el sector d'activitat a què pertanyi l'empresa».

Una assegurança de crèdit no és només una eina preventiva, sinó que pot servir per fomentar el creixement d'una empresa

És a dir, que una assegurança de crèdit no només és una eina preventiva, sinó que també pot servir per fomentar el creixement d'una empresa. Gràcies a ella, afirma Gómez, una companyia pot «millorar les vendes i la qualitat creditícia dels seus clients», ja que tenir contractada una assegurança de crèdit «ajuda a l'expansió del negoci perquè aporta informació sobre les empreses amb què es va a treballar».

Gestió dels riscos en un entorn canviant

Davant d'un context dinàmic i canviant com ara l'actual, les empreses han d'intentar reduir els riscos tant com sigui possible. «En cas d'incident, si una companyia té cobertura d'assegurança, amb prou feines es veurà afectada. Si es tracta d'un impagament, l'asseguradora ajuda l'organització a cobrar», indica Cayetana Rodríguez, directora de Riscos de Banc Sabadell. Per a les petites i mitjanes empreses (pimes), comptar amb una pòlissa d'aquestes característiques els dona la possibilitat d'obtenir informació fiable i solvent sobre els clients potencials gràcies a l'ajuda de les companyies asseguradores. Així mateix, els ajuda a implantar ordre al funcionament documental de l'empresa i facilita els recobraments si un client es resisteix a pagar una factura.

Pot interessar-te: ‘Confirming’, per què és important per a les empreses

Comptar amb una assegurança de crèdit també és important a l'hora d’accedir a finançament bancari, ja que «les entitats financeres ho veuen com a un avantatge important», afirma Alfredo Gómez, Finance Manager d'Eleven Force, a l'esmentat webinar. «El gran benefici d'aquest servei és guanyar tranquil·litat com a empresa i una gran ajuda a les negociacions», conclou.

En qualsevol cas, abans de sol·licitar formalment una assegurança de crèdit, el més aconsellable és recórrer a l'assessorament professional d'un expert com ara el de l'entitat bancària, que pot ajudar en tot moment l'empresari a prendre la decisió més encertada en funció de les necessitats del seu negoci i resoldre els dubtes que puguin sorgir.

Vols que un expert t'aconselli sense cap mena de compromís sobre quin li convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

 

Fotografia de Karolina Grabowska a Pexels
-Temes relacionats-
up