matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
La teva empresa
Com s'ha d'aplicar la innovació per impulsar un negoci?
Carlos S. Ponz - Thu Jun 23 16:51:25 CEST 2022
Compartir

Mitjançant la innovació qualsevol empresa pot diferenciar-se dels seus competidors alhora que coneix millor els seus clients i el seu mercat.

La innovació és un aspecte clau per a les companyies i contribueix de forma decisiva al seu creixement. Mitjançant la innovació és possible oferir una sostenibilitat real a mitjà i a llarg termini del model de negoci, encara que per ser realment efectiva requereix el compromís i la motivació de tots els empleats, de manera que es pugui construir una visió estratègica del negoci diferent de la que es té.

Actualment, la innovació és indispensable perquè una empresa aconsegueixi un exercici competitiu excel·lent al mercat i aconsegueixi afegir valor a la seva oferta de béns i de serveis.

Com s'ha d'innovar, en una empresa?

Per aconseguir desenvolupar aquest creixement, hi ha diverses accions destinades a orientar cap a on s'ha de dirigir la innovació en una empresa:

  • Estudiar el mercat. Per identificar tendències socials o dels propis consumidors.
  • Escoltar activament els clients. Per detectar debilitats pròpies o necessitats que no estan sent cobertes.
  • Identificar nous models de negoci. Veure més enllà del sector on opera la companyia per identificar models de negoci o pautes d'innovació que es puguin traslladar a la indústria.
  • Incentivar un ecosistema innovador. Promoure internament la innovació i ajudant a impulsar les idees dels empleats mitjançant assistència logística i econòmica.

Tècniques per aplicar la innovació en una organització

Entre les principals estratègies que es poden posar en pràctica dins els equips de treball per potenciar la innovació cal destacar:

  • Brainstorming. També coneguda com pluja d'idees, persegueix generar el nombre més gran d'iniciatives i de solucions en base a un escenari concret.
  • Scamper. És l'acrònim de substituir, combinar, adaptar, modificar, propòsit, eliminar i reorganitzar o revertir. Consisteix a identificar un problema i, a partir d'aquest, es proposen solucions com més creatives millor per evitar optar per una sortida lineal.
  • Design Thinking. També és una tècnica grupal de treball, però en aquest cas és habitual involucrar els clients per maximitzar les possibilitats d'èxit. Sota un prisma de situar el client al centre, es posen en marxa una sèrie d'entorns de proves i d'experimentació. La interacció entre consumidors i empleats sol oferir idees innovadores que després es poden utilitzar per al disseny i per al desenvolupament d'un nou producte.
  • Mètode agile. Parteix de la premissa que no convé atacar un problema sencer per trobar la solució, sinó que és oportú fraccionar-lo en petits blocs per actuar de manera més ràpida i flexible. L'èxit d'aquest sistema rau a escollir la millor opció en cada moment sense comprometre el projecte. Per aquesta raó, és fàcilment aplicable per a les petites i mitjanes empreses (pimes).

Pot interessar-te: Com potenciar la creativitat i la innovació empresarial

Iniciatives per aplicar la innovació a una empresa

  • Crear un departament creatiu. Per aportar noves idees i el mètode més adequat per posar-les en pràctica.
  • Implementar el customer relationship management (CRM). És a dir, un sistema de gestió de clients que afavoreixi obtenir informació clau sobre els processos comercials. D'aquesta manera, una pime pot comprendre millor com interactua amb els consumidors i quins àmbits de millora hi ha.
  • Desenvolupar una estratègia centrada en la sostenibilitat. D'aquesta manera, a més de captar l'interès dels consumidors més compromesos amb el planeta, també es propiciarà un procés d'innovació continu intern perquè les activitats siguin cada cop més sostenibles.
  • Apostar per la digitalització. Per reduir costos a l'empresa i agilitzar molts processos, tot modernitzant l'atenció al client. Les plataformes software as a service (SaaS) presten un gran servei a les pimes en aquest àmbit a un cost assumible. En aquest punt, cal destacar les ajudes del fons europeu Next Generation EU per a la digitalització de les pimes, amb plans clau com el Programa Kit Digital.
  • Buscar aliances. Amb altres agents del sector per desenvolupar accions encaminades a la innovació, tot creant sinergies entre els equips de treball d’ambdues companyies. A més, s'enriqueix la cultura empresarial i s'absorbeixen noves maneres de pensar i d'afrontar els problemes a dins de l'organització.

Pot interessar-te: Banc Sabadell t'ajuda a descobrir les claus del fons europeu Next Generation EU

En qualsevol cas, comptar amb l'assessorament professional com el que ofereix el gestor de l'entitat bancària pot ser clau per assolir el finançament i per accedir als ajuts per impulsar la innovació empresarial.

Vols que un expert t'aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Portem més de 140 anys al costat de les empreses

Creiem que la millor manera d'ajudar-te a créixer és involucrar-nos com si fóssim part del teu equip. Per això, sempre tens un gestor i especialistes per oferir-te solucions a mida, sigui quina sigui la mida i el sector del teu negoci.

Saber mésSaber més