Com trio proveïdor pels enviaments de la meva empresa? | EDE
movi-image-eleconomista-proveedor-empresa-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Com trio proveïdor pels enviaments de la meva empresa?

Fri Oct 18 12:45:44 CEST 2019

Una venda no es pot donar per acabada fins que el producte no arriba a les mans del comprador, per això, és important comptar amb un bon proveïdor que t’asseguri que els paquets que enviem arribin de manera ràpida i segura. Aquestes són algunes de les empreses que reparteixen la major part dels paquets al nostre país.

En els temps en què vivim els negocis no tenen fronteres. Internet ha revolucionat el comerç i l’ha fet global. Per això, els e-commerce tenen moltes possibilitats, perquè gràcies a ells podem arribar gairebé a qualsevol lloc del planeta. Però perquè els enviaments siguin òptims necessitem un o diversos proveïdors per arribar sempre a temps i ser eficaços, perquè no val de res vendre si després no complim amb les expectatives dels clients.

Un bon servei de missatgeria ha de poder fer front a les nostres necessitats, per tant, cal seleccionar aquells que més s’acostin als nostres requeriments. Si, per exemple, la nostra empresa és de mobles, necessitarem un proveïdor que ofereixi un bon servei de grans pesos. Si ens comprometem amb els clients a que l’enviament es realitzarà en 24 hores, necessitem contractar un servei que sigui immediat. Si treballem amb material fràgil, haurem de tenir especial cura perquè el transport no espatlli cap dels productes. Hem d’estudiar els preus, els terminis, els serveis i la regularitat amb la qual els necessitem. Hi ha moltes empreses de missatgeria, aquestes en són algunes, quina s’adapta millor a les teves necessitats?

1. CorreosL’empresa estatal feia diversos anys que encadenava pèrdues. El 2018 es preveia un dèficit de més de 100 milions d’euros, no obstant això, aquesta situació s’està revertint gràcies a l’e-commerce ja que cada vegada es produeixen més enviaments. Actualment es troba en un moment d’expansió, ampliant els seus centres logístics. Correos, a més, ha creat un servei de venda online: Correos Market, que es centrarà en els paquets que s’envien en el territori nacional. Amazon, el gegant del comerç online, compta amb el seu propi servei d’enviament però també utilitza els serveis de Correos i Correos Express, atès el gran volum de vendes que té. A més Correos ha creat Comandia, una solució e-commerce dirigida a les empreses, pimes i autònoms que venen els seus productes per Internet, i que ofereix des de la creació d’una botiga Online, App i Web, fins a la venda en els marketplaces de tot el món, des d’una única plataforma. Més d’una vintena d’empreses ja confien en aquest servei

2. SEUR. Si parlem de missatgeria no podem evitar anomenar a Seur, una de les empreses més longeves. És líder en enviaments nacionals i internacionals, i en els últims temps s’està centrant en el comerç electrònic. De fet, atesa la importància de l’enviament pels comerciants, ha llançat un servei perquè les empreses facilitin les entregues i, sobretot, les devolucions. El 2018 va facturar al voltant de 700 milions d’euros, un 4,5% més que l’any anterior. Inditex i Ikea són dues de les grans empreses que confien en Seur per la logística dels seus enviaments, a més s’ha convertit en el proveïdor oficial de la RFEF, la Federació Espanyola de futbol.

3. MRW. L’empresa espanyola ha creat un apartat especial pels e-commerces, perquè els enviaments arribin ràpid i amb garantia. La companyia compta amb un equip d’assessors comercials del comerç electrònic per gestionar el procés i sincronitzar-lo amb la xarxa de transport. Per les pimes ofereix bons horaris, i terminis d’entrega de 24 hores, tot depèn del conveni que firmi cada empresa i de la quantitat de paquets que s’enviïn. Amazon té contractat el servei de logística amb MRW pels enviaments que van des dels centres logístics d’Espanya a Portugal.

 

movi-image-eleconomista-proveedor-empresa-2

 

4. FedEx. És una de les empreses globals més potents. Envia paquets a tot el món garantint uns estàndards de qualitat. Recentment, ha incorporat el servei FedEx Priority Overnight, pel qual es compromet a entregar els paquets el mateix dia de l’enviament al migdia, al final de la jornada laboral o al dia següent, depenent de la ubicació del destinatari. A més si no arriba a temps, l’empresa es compromet a retornar íntegrament els diners del cost de l’enviament.

5. UPS. És una empresa americana, amb seu a Atlanta, als EUA. A Europa té la seva seu a Suïssa, des d’on distribueix a Europa, Orient Mitjà i Àfrica. El seu servei es classifica per sectors i dona cobertura a empreses aeroespacials, d’automoció, sanitàries, de productes industrials i de vendes al per menor i articles de consum. El seu web ofereix seguiment de les comandes i ofereix flexibilitat en el lloc d’entrega.

6. NACEX. La companyia fa 20 anys que es dedica al servei de missatgeria. Compta amb una xarxa de més de 300 franquícies que cobreix els serveis d’Espanya, Portugal i Andorra. En els últims anys s’ha especialitzat en missatgeria urgent de paqueteria i documentació entre empreses, B2B i particulars, B2C.

Les vendes online estan experimentant un creixement exponencial. Una part molt important perquè aquest negoci funcioni és la distribució. Segons un estudi europeu de logística de l’e-commerce elaborat per Packlink, les empreses han augmentat considerablement el seu percentatge d’èxit en la primera entrega, arribant a xifres d’encert d’un 82%. Les companyies són conscients que un bon servei d’enviament és essencial perquè l’usuari compri, i sobretot repeteixi, per això, han adoptat noves formes perquè la recepció sigui senzilla i han buscat alternatives davant de l’absència del destinatari, i també per evitar els retards en les entregues.

Fotografia de Crissy Jarvis a Unsplash
-Temes relacionats-
up