Com utilitzar bé WhatsApp Business | EDE
Movi-image-whatsapp-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
3 min del teu temps

Com utilitzar bé WhatsApp Business

Fri Oct 18 12:47:48 CEST 2019

 

La comunicació s’ha convertit en l’objectiu principal de les empreses. És tan important oferir bons productes i serveis com la relació directa amb els clients. La confiança és la punta de llança de les companyies, coneixedores de la importància de les noves tecnologies i de la informació. Per establir una relació més directa entre l’empresa i el client s’ha creat WhatsApp Business, una aplicació semblant a WhatsApp que complementa les altres xarxes socials. El funcionament és similar al de l’aplicació de missatgeria instantània, però hi ha diferències. Per a les empreses obre moltes possibilitats, i aquests són alguns consells per treure’n partit:

1.) Separar la vida personal de la professional. Un dels problemes principals quan creem una empresa és separar la vida personal de la professional. Sovint, tendim a barrejar les dues esferes, per la qual cosa acabem treballant gairebé les 24 hores del dia. WhatsApp Business és una aplicació independent de WhatsApp, que professionalitza l’eina, permet interactuar amb els clients en forma de xat i organitza la comunicació.

2.) No fa falta un telèfon mòbil. Has de disposar d’un número de telèfon no vinculat a WhatsApp, ja que en vincular-lo a WhatsApp Business es desvincularà del primer si està configurat així. A més a més, un altre dels grans avantatges de WhatsApp Business és que la pots configurar en un telèfon fix.

3.) Emplena totes les dades que consideris d’interès per al teu públic. Aquesta aplicació no tan sols funciona com a eina de missatgeria, sinó que també és una manera més per donar-te a conèixer. Al perfil públic pots indicar totes les dades rellevants com ara el nom, l’adreça, la ubicació, el correu electrònic i l’horari comercial i, a més, pots associar els perfils de l’empresa a les xarxes. També ofereix la possibilitat d’enllaçar directament al lloc web.

4.) Estalvia en publicitat i màrqueting. WhatsApp Business posa a disposició de les empreses la possibilitat d’enviar missatges massius i segmentats als seus clients i, d’aquesta manera, fer-los arribar contingut informatiu en forma d’alertes o bé promocions que pel seu perfil d’usuari els puguin interessar. Implementar una estratègia de màrqueting que inclogui WhatsApp Business és molt senzill i assequible per a tot tipus d’empreses. L’aplicació es pot fer servir per anunciar productes i promocions en forma de missatges, fotografies, àudios, etc. D’aquesta manera arribaran amb el nom de l’empresa i no anònimament, cosa que permetrà oferir respostes ràpides bidireccionals.

 

 

 

 

Movi-image-whatsapp-2

 

 

5.) Agilita tot el procés de respostes. La relació amb el client cada dia és més important i, per això, ens hem de mostrar accessibles. Hem de donar resposta a les preguntes dels usuaris d’una manera ràpida i ordenada. Aquesta app ajuda en aquest procés, ja que organitza les converses i agrupa els clients i els missatges. A més a més, permet redactar missatges de benvinguda als clients, que s’enviaran automàticament cada vegada que un usuari ens escrigui per primera vegada. També permet enviar missatges automàtics quan estem absents i no podem atendre les consultes; això sí, sempre que tinguem cobertura. Finalment, ofereix la possibilitat d’escriure respostes ràpides, és a dir, es configura una paraula que s’associa a una frase, i només escrivint la primera paraula s’envia tot el missatge. Se sol utilitzar amb frases fetes com ara advertències, agraïments o disculpes, com, per exemple, “perdona, ara no et puc atendre”.

6.) Tindràs un departament d’atenció al client personalitzat i a l’instant. Hem de ser capaços de competir amb els grans, i una manera d’aconseguir-ho és proporcionant una resposta ràpida al client. La comunicació directa permet consultar dubtes i fins i tot gestionar comandes i devolucions, i crea una relació més propera, fet que contribueix a fidelitzar els usuaris. En aquest aspecte, és important delimitar l’horari d’atenció, que pot ser superior al del comerç però que ha d’estar acotat en el temps. No hem d’indicar una atenció 24 hores, perquè en realitat no podrem oferir aquest servei de manera òptima. Limitar el temps és important per ser precisos i no quedar malament amb els possibles compradors.

7.) Optimitza la informació. Malgrat que encara està en una fase força inicial, aquesta app mostra el trànsit dels missatges enviats, rebuts i llegits. Amb aquests registres es poden traçar perfils dels usuaris, segons l’edat, el sexe o els gustos. És una manera de recopilar dades i utilitzar-les en benefici de la companyia pel que fa a SEM i SEO.

Aquesta aplicació va aterrar al nostre país a finals del mes de gener, de moment només està disponible per a Android i és gratuïta. Això sí, WhatsApp no permet fer servir les dues aplicacions amb el mateix telèfon mòbil, per la qual cosa no es poden compatibilitzar. Per poder compaginar totes dues eines sense perdre el nostre WhatsApp personal, WhatsApp Business permet ser configurada en un telèfon fix, ja que no és obligatori associar-la a un mòbil. La seva utilització correcta pot ser una bona manera de fidelitzar els clients. S’espera que en els pròxims mesos també sigui compatible per a mòbils amb sistema iOS per a app.

 


 

Fotografías de Mitchell Hollander y Robin Worrall en Unsplash
-Temes relacionats-
up