Cuenta bancaria bloqueada: ¿qué puedo hacer?
Envia'ns suggerències
Compte
3 min del teu temps

Compte bancari bloquejat: què puc fer?

06/09/2022

Desbloquejar un compte bancari és un procés senzill que el banc sap com solucionar ràpidament.

Hi ha diferents motius pels quals un compte bancari pot estar bloquejat. Tot i que de vegades passa perquè es detecten certs moviments que l’entitat considera sospitosos i s’estima més prendre mesures per protegir els diners del titular, també pot passar que es bloquegi el compte per altres raons, com ara per falta de documentació. En qualsevol cas, per evitar restriccions en l’ús del compte i poder tornar a fer-lo servir amb normalitat, el millor és posar-se en contacte amb el banc i seguir les instruccions indicades.

Per què el meu compte bancari ha estat bloquejat?

Hi ha diverses causes per les quals un compte pot estar bloquejat. Les més comunes són:

  • Documentació desactualitzada. Per exemple, si en sol·licitar el document nacional d’identitat (DNI) del titular resulta que està caducat. Per evitar que es bloquegi el compte, només cal anar a una oficina de l’entitat o remetre la informació sobre el nou DNI mitjançant certificat digital.
  • Llei de prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme. La legislació obliga les entitats bancàries a bloquejar els comptes quan hi ha una sospita de blanqueig de capitals.
  • Possible frau. Els bancs tenen sistemes dedicats a la protecció i a la seguretat dels diners dels clients. En el moment que es detecta un moviment sospitós, poden bloquejar el compte pel seu bé.

Pot interessar-te: Què he de fer, davant un càrrec erroni al meu compte bancari?

Abans de bloquejar un compte, el banc sempre informa prèviament el client per si es pot solucionar el problema. Si l’entitat no aconsegueix una resposta o resoldre la qüestió, aleshores bloqueja el compte per protegir-lo.

Com puc desbloquejar el meu compte bancari?

Quan es bloqueja un compte bancari, els diners del titular queden retinguts, és a dir, no es perden, tot i que no es pot fer cap operació bancària.

Per desbloquejar el compte bancari i poder continuar utilitzant-lo amb normalitat, el titular s’ha de posar en contacte amb el banc per aclarir la causa del bloqueig.

Actualment, molts d’aquests tràmits es poden fer a través de l’app del banc o mitjançant una trucada telefònica (963 085 000); però, de vegades, és imprescindible anar a la sucursal de manera presencial.

En qualsevol cas, el titular del compte pot comptar, sempre que ho necessiti, amb l’ajuda d’un gestor del banc, demanant cita a través de la mateixa app de l’entitat o de la pàgina web.

Vols més informació sobre els beneficis de la banca digital? Crear un compte online és ràpid, senzill i no té cap cost.

Nou Compte Online Sabadell
El millor d'un compte digital i d'un banc expert.
SABER MÉS
Fotografia de Thirdman a Pexels
-Temes relacionats-
up