Eines digitals per a la gestió integral de la teva empresa | EDE
Herramientas digitales para la gestión integral de tu empresa
Envia'ns suggerències
Transformació digital
4 min del teu temps

Eines digitals per a la gestió integral de la teva empresa

Mon Oct 17 12:44:31 CEST 2022

Les companyies necessiten eines digitals que en facilitin la gestió i permetin optimitzar i agilitzar els seus processos per ser més competitives.

L’ús d’eines de gestió online és clau per assegurar l’èxit de les organitzacions a l’era de l’economia digital. Actualment, hi ha sistemes i aplicacions informàtiques eficients que faciliten el control dels processos i de les activitats en una companyia. Però, quines eines digitals necessita el meu negoci?

Com explica Marc Gabau, project manager a RocaSalvatella, al webinarEines digitals per a la gestió integral de la teva empresa o negoci”, organitzat mitjançant HUB Empresa de Banc Sabadell, "abans era difícil gestionar una empresa d’una manera eficient, es perdia temps en operacions manuals i en processos que no aportaven valor. Avui, els emprenedors de tot el món centren els seus esforços a desenvolupar plans de negoci amb el suport d’eines digitals per ser més competitius. Els permeten saber com millorar-ne la gestió i què necessiten els clients d’una manera més efectiva".

L’ús d’eines digitals permet, entre altres coses, administrar de manera integral una companyia mitjançant l’automatització, l’anàlisi de la informació en temps real, la millora de la comunicació i una major agilitat en la presa de decisions. Per a Gabau, "aquests beneficis no es poden considerar un cost per a l’empresa, sinó una inversió que ajudarà a aconseguir que la companyia sigui més rendible".

Pot interessar-te: Ajuts europeus per a la digitalització de les pimes

Eines de digitalització per optimitzar la gestió empresarial

Per a processos interns:

  • Gestió de documents (SGD, per les sigles en anglès). Ofimàtica per a la creació de documents, el tractament de textos, els fulls de càlcul i la creació de presentacions. Les més rellevants són Microsoft Office 365 i Google Workspace.
  • Gestió de projectes. Hi ha aplicacions que permeten afegir tota la informació relativa a un projecte com ara el control de tasques, recursos, equipament i despeses, com Teamwork, Basecamp, Trello, Asana i Monday.
  • Comunicació interna. El model de treball híbrid fa essencial la gestió de la comunicació per al bon desenvolupament d’una companyia. Les aplicacions més destacades són Slack, Google Meet i Google Chat, Microsoft Teams i Yammer.
  • Sistema Planificació de Recursos Empresarials (ERP, per les sigles en anglès). Són sistemes d’informació que integren l’activitat relacionada amb producció, logística, distribució, inventari, factures i comptabilitat. Com que són eines modulars, permeten contractar els serveis necessaris per a cada empresa. Gabau recomana que "com que l’ERP és el nucli de la companyia i afecta tots els processos, el millor és buscar sempre assessorament professional". Els principals ERP són Holded, Odoo, Openbravo i SoftDoit.

Per a processos externs:

  • Gestió de relació amb clients (CRM, per les sigles en anglès). De vegades s’integra com a part de l’ERP i d’altres com a sistema independent. Un CRM pot ser considerat un conjunt de pràctiques dissenyades perquè una companyia tingui un contacte molt més proper amb els seus clients i, així, aprendre més sobre cadascun. Entre les eines de CRM hi ha Zoho, Streak, Salesforce, HubSpot i Bigin.
     
  • Sistema de gestió de continguts (CMS, por les sigles en anglès). Sigui per a una intranet o per a un e-commerce, un CMS administra el procés de pujada de continguts i estalvia temps als professionals. Els més utilitzats són WordPress, Joomla, Drupal i PrestaShop.
     
  • Atenció al client. Els usuaris es comuniquen per múltiples canals diferents: telèfon, correu electrònic o xarxes socials. Centralitzar tots els missatges en una sola eina és un avantatge. A més, es poden afegir solucions com chatbots, que ajuden a mantenir una conversa sense temps d’espera. Alguns són Saysimple, Zendesk, Talkdesk, Netomi, atSpoke, Bot Framework Emulator, Alexa for Business, Drift i ManyChat.
  • Màrqueting online i analítica. Per a diferents tipus de campanyes i canals com Google Ads, LinkedIn Ads, Facebook Business, Twitter Ads, Mailchimp i Zoho Campaigns.

El Kit Digital, una oportunitat per a les empreses

Carmen Urraca - Directora de Fons Europeus de Banc Sabadell, també present al webinar, destaca l’oportunitat que suposa adherir-se al Programa Kit Digital del fons europeu Next Generation EU per a les empreses que vulguin digitalitzar la gestió, modernitzar les estructures i ser més competitives. Uns ajuts que es materialitzen en els anomenats bons digitals, que es poden fer servir per contractar una o diverses solucions de digitalització, entre les quals s’inclouen algunes de les eines ja esmentades.

Pot interessar-te: Banc Sabadell t’ajuda a descobrir les claus del fons europeu Next Generation EU

Per accedir a aquests ajuts europeus, és clau comptar amb un assessorament professional com el del gestor del banc, que ajudarà i resoldrà qualsevol dubte a l’hora d’acollir-se al Programa Kit Digital.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Fotografia de Michael Burrows a Pexels
-Temes relacionats-
up