Els avantatges de digitalitzar la teva empresa | EDE
movi-image-sergi-bea-ventajas-digitalizar-empresa-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
3 min del teu temps

Els avantatges de digitalitzar la teva empresa

Tue Feb 18 17:03:58 CET 2020

La digitalització s’ha d’entendre com un procés global que implica una renovació profunda de la cultura corporativa

Actualment, la digitalització s’ha convertit en un procés essencial pel qual han de passar els negocis si volen mantenir la seva competitivitat. Saber com es poden incorporar les noves tecnologies és clau per garantir la supervivència i el creixement empresarial. I és que una veritable transformació digital va més enllà de fer inversions esporàdiques en suports digitals, de tenir presència a les xarxes socials i de crear una pàgina web o renovar-la. Una transformació digital de debò implica una renovació profunda de la cultura corporativa.

QUÈ ÉS LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL?

El concepte de transformació digital, àmpliament utilitzat i incorporat de manera inherent en els plans de l’estratègia empresarial, concentra el seu significat principal en el concepte de transformació —més que no pas en el concepte digital—, ja que allò que destaca és l’adaptabilitat al canvi, amb una clara visió de negoci que té com a objectiu aportar valor i posar el focus en la satisfacció del client. 

BENEFICIS DE LA DIGITALITZACIÓ

Implementar processos digitals facilita l’eficiència de les empreses i, per tant, produeix millors resultats, alhora que minimitza els costos. Per aquest motiu, és imprescindible dur a terme una estratègia que reorganitzi completament l’empresa i optimitzi l’ús de les noves tecnologies, tant pel que fa als sistemes i els equips com pel que fa a la manera de processar les dades i d’interactuar amb l’entorn, sobretot amb el client. 

Precisament, un dels beneficis immediats de la digitalització és la informació que pot obtenir l’empresa sobre el consumidor: ubicació, sexe, edat, interessos, hàbits de compra, etc. Aquest coneixement es tradueix en una optimització de les accions publicitàries i de màrqueting, com també en una fidelització més profunda i en l’accés a una infinitat de possibilitats de descobrir nous mercats o de fer que un producte o un servei evolucioni adaptant-se al públic objectiu (target). Les regles del joc comunicatiu han canviat, i ara la relació entre l’usuari i el negoci és molt més directa, bidireccional i transparent. 

Les necessitats del client s’han de situar com l’eix sobre el qual cal pivotar. L’objectiu és combinar el factor humà amb la tecnologia i els diferents canals digitals per adaptar-se a les preferències del consumidor i, d’aquesta manera, poder interactuar-hi a través del mitjà que prefereixi a cada moment. Des de la Direcció del Segment Empresa de Banc Sabadell saben bé de què parlen, ja que els anys d’expertise els han ensenyat a construir la relació amb els seus clients sobre la base sòlida de la confiança, avançant-se i procurant que aquests clients prenguin les millors decisions econòmiques

Les xifres parlen per si soles: el 54 % dels clients ja són digitals i interactuen amb el banc a través de l’aplicació mòbil una mitjana de 22 vegades al mes; quant a les vendes en canals digitals, veiem un creixement superior al 30 %, cosa que significa el 18 % de les vendes totals. 

LA MORT DE L’OFFLINE? 

La revolució digital no ha posat fi a les estratègies més tradicionals, ans al contrari. Els camins offline i online s’encreuen entrellaçant una nova via amb noves oportunitats que es nodreix dels avantatges de tots dos entorns. 

El valor empresarial que aporta allò digital, que amplia fàcilment l’àrea d’abast d’un negoci, es combina a la perfecció amb l’experiència sensorial que possibilita allò tangible en una botiga física. Per aquesta raó, l’opció més recomanada és el màgic tàndem que convergeix entre l’equilibri de l’online i l’offline, aposta per la qual han optat fins i tot gegants tecnològics com Amazon, que s’ha atrevit a fer el salt de la pantalla a peu de carrer amb fórmules com ara les botigues efímeres (pop-ups).

Et pot interessar: Botiga física i online: la sinergia empresarial necessària  

Llançar-se al mitjà digital pot ser complex. Per això mateix, des de Banc Sabadell, guiats pel compromís d’acompanyar els nostres clients en totes les seves etapes vitals, hem desenvolupat eines i serveis dissenyats especialment perquè els guiïn i els assessorin també en el moment de fer que els seus projectes empresarials evolucionin i creixin en clau digital.  

Banc Sabadell ha creat solucions pensades per a tot tipus de negocis: els comerços disposen del  processador de pagaments en línia PayComet, que ofereix una plataforma que s’adapta per garantir una gestió completa dels pagaments integrant-se en TPV, e-commerce, marketplace, IVR, correu electrònic... Banc Sabadell sap que les pimes tenen necessitats particulars i, per aquest motiu, posa a la seva disposició especialistes digitals anomenats directors de digitalització d’empreses. A més, s’han obert les portes del primer Hub Empresa, un espai ubicat a València, dissenyat per guiar els seus  clients en els seus reptes de creixement i transformació i que ofereix assessorament especialitzat i tallers formatius en la matèria. Sigui com sigui el teu negoci, de la mà de Banc Sabadell la transformació digital enceta una nova dimensió carregada d’oportunitats de creixement i expansió. 

Puede interesarte: Así es la digitalización de las pymes españolas 

 
 
 
Fotografia d'Ali Yahya a Unsplash
-Temes relacionats-
up