movi-image-principales-sistmas-ahorro-practica-1
Envia'ns suggerències
Estalvi
2 min del teu temps

Els principals sistemes d'estalvi i com posar-los en pràctica

07/01/2021

Un dels mecanismes per mesurar l'estat d'una economia és la taxa d'estalvi de les famílies. Si aquesta creix, vol dir que hi ha poca confiança sobre el futur de la seva salut financera, de manera que, en moments de crisi, les llars tendeixen a consumir menys i a guardar més diners pel que pugui venir.

La COVID-19 ha impulsat el fet que la taxa d'estalvi dels espanyols hagi tocat sostre en el segon trimestre de 2020, amb el 31,1 %, i superi en més de 10 punts el 20,1 % que va marcar el 2009, durant l'epicentre de l'anterior recessió global.

 

 

 

movi-image-infografia-principales-sistmas-ahorro-practica-1

 

 


 

Els mètodes d'estalvi més eficaços

No obstant això, hi ha diferents mecanismes per aconseguir un estalvi eficaç més enllà de la contenció de la despesa pròpia dels períodes marcats per la incertesa. Aquests sistemes d'estalvi es basen en la planificació i, amb disciplina i perseverança, qualsevol pot posar-los en marxa, aconseguir resultats positius i, sobretot, interioritzar l'hàbit d’estalviar. 

Els més populars són: el repte de les 52 setmanes, el mètode de Harv Eker, el sistema dels sobres, la regla del 50/30/20, el mètode Bullet Journal i el mètode dels cubs

 

 

 

movi-image-infografia-principales-sistmas-ahorro-practica

 

 

 


 

Fotografia d'Eduardo Soares a Unsplash
-Categories i etiquetes-
up