20minutos-barrio moda-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
2 min del teu temps

Es pot viure al barri de moda sense arruïnar-se?

18/10/2019

Malasaña a Madrid, El Carmen a València, El Raval a Barcelona, La Magdalena a Zaragoza… visquis a la ciutat que visquis, sempre existirà aquest barri de moda en què hi trobaràs els millors bars, els restaurants més cool i la gent més sibarita. Per a molts, mudar-se allà resulta  inabastable, però existeixen alguns trucs per poder aconseguir una casa en algun dels seus carrers. 

1. Busca pis de manera alternativa

Comenta tant com puguis que estàs buscant pis en aquella zona; mai se sap si un familiar o un amic d’un amic hi té una propietat llogada. Normalment, aquest tipus d’arrendament surt més econòmic, sobretot entre persones que prefereixen oferir-lo a algú de confiança en comptes de llançar-lo en portals immobiliaris. 

Un altre truc és passejar per la zona en la qual t’agradaria viure; encara són molts els qui opten per col·locar aquell cartell negre i taronja en què s’anuncia el lloguer. Truca-hi sense por per poder valorar totes les opcions disponibles. 

2. Opta por persones físiques

Si vols reduir costos, busca un arrendatari particular; d’aquesta manera, de vegades només hauràs de pagar un mes de fiança, i t’estalviaràs els honoraris –normalment una mensualitat- que cobren les agències per realitzar el servei. 

20minutos-barrio moda-2

3. Renuncia a certs paràmetres

Potser la teva butxaca no pot llogar un loft a Gràcia, però sí que es pot plantejar una segona planta si renuncia a serveis com l’ascensor o la casa moblada. Al cap i a la fi, una llar de lloguer es pot equipar amb allò bàsic de manera molt econòmica.  

4. Comparteix pis

Aquesta proposta encaixa més en el cas d’estudiants o persones solteres, però el concepte s’ha obert a cada vegada més persones. Si es tracta de cases antigues, moltes vegades compten amb dues zones diferenciades que fan possible viure en la intimitat encara que es comparteixi la cuina. 

5. Lloga una habitació

Si comptes amb més d’una habitació a la casa, pot ser una bona idea posar una de les habitacions en servei de lloguer. Si poses cura en la decoració i els serveis, el preu per nit serà suficient com per a alleujar el teu propi lloguer. 

A més de provar totes les opcions i posar a prova els trucs mencionats,  és important no obsessionar-se amb una única zona urbana, ja que a les grans capitals sempre hi ha més d’un barri amb potencial, així com comptar amb l’ajuda de professionals que et puguin ajudar a dirigir la recerca i fugir de possibles estafes. 

Estardondeestés funciona en una àmplia varietat de navegadors, però el teu ha quedat una mica obsolet, actualitza'l a una versió más actual:

Fotografies de Anastasiia Tarasova i Kris Atomic a Unsplash
-Temes relacionats-
up