Estalviar amb pocs ingressos és possible | EDE
movi-image-ahorrar-pocos-ingresos-1
Envia'ns suggerències
Compte
3 min del teu temps

Estalviar amb pocs ingressos és possible

Fri Oct 18 09:27:29 CEST 2019

Aquestes quatre claus t’ajudaran a aconseguir-ho.

Aconseguir estalviar tots els mesos. Aquest és el propòsit que molts es plantegen. Malgrat això, de vegades no sembla fàcil, sobretot si els ingressos mensuals són baixos.

No obstant, hi ha maneres d’estalviar que funcionen sigui quina sigui la xifra de la nostra nòmina. Sí, és possible estalviar amb un sou de mileurista. Aquestes són algunes de les claus que poden ajudar-te a aconseguir-ho, algunes dades per Míriam Carrasco, mileurista que assumeix sola el pagament d’un lloguer; i Patricia Heredia, dedicada a l’estudi d’unes oposicions, que no rep en l’actualitat cap ingrés mensual fix.

Fes un ingrés automàtic

Míriam Carrasco té clar que, sigui quin sigui el seu ingrés mensual, l’estalvi ha de ser, d’almenys, 200 euros al mes, cosa que mantenia fins i tot quan els seus ingressos no arribaven als 1.000 euros. “La millor manera d’estalviar és automatitzar una guardiola tots els mesos”, explica. “Si apartes 200 o 300 euros un dia després de cobrar la teva nòmina, t’acostumaràs a fer la teva vida sense ells”. Mes a mes, aquests diners que s’aparten a un altre compte bancari o d’estalvis suposarà una quantitat notable.

Analitza les despeses supèrflues

Dia a dia, les despeses es dediquen a béns i serveis de primera necessitat, però també se sumen grans xifres si es tenen en compte totes aquestes despeses que es podrien haver evitat. “Sempre que penso en una despesa que puc evitar, intento associar-la a allò que podria tenir en el seu lloc, explica Patricia Heredia. El seu sacrifici no li suposa massa esforç: “Només cal  pensar una ruta alternativa en transport públic que substitueixi la despesa en un taxi; o en evitar excessos en els àpats en restaurants i, per exemple, beure sempre aigua”, apunta.

Paral·lelament, hi ha altres àmbits en els quals una revisió és suficient per estalviar. És el cas de l’energia a la llar: regular la tarifa suposarà una baixada de la factura final; o de les assegurances, ja que revisar les pòlisses cada any ajudarà a trobar opcions que ens estalviïn certa quantitat al mes.

També és efectiu aquest pensament en les compres setmanals. Fer una llista de necessitats bàsiques i complir-la evitarà que gastem en allò que no necessitem però que ens sentim temptats a adquirir.

 

 

 

movi-image-ahorrar-pocos-ingresos-2

Planifica el teu oci

Quants diners gastes al mes en oci? És una de les primeres preguntes que t’has de fer si planeges estalviar. Si la xifra gira, per exemple, al voltant dels 400 euros, pots intentar rebaixar-la un 20% i buscar plans alternatius que no suposin aquest desemborsament.

Un truc útil en aquest sentit és utilitzar l’anomenada “tècnica del sobre”, és a dir, introduir els diners en efectiu que es vulgui gastar al mes en un lloc concret i aprendre a gestionar únicament aquesta quantitat. Dinar o sopar a fora un màxim d’un dia a la setmana o planificar caps de setmana a casa són algunes de les iniciatives que t’ajudaran a aconseguir-ho. 

Aprofita la tecnologia

Apuntar les despeses amb paper i bolígraf ja no es porta. Avui en dia existeixen desenes d’aplicacions que fan més simple el recompte de despeses mensual. Apps com MoneyPro o Fintonic t’ajudaran a classificar les despeses, calcular percentatges i esbrinar en quines vessants estàs gastant més.

Una altra opció és portar al dia un full de càlcul en Excel aplicant en cada despesa els filtres que creguis corresponents. Normalment es divideixen en vessants com l’habitatge (lloguer o hipoteca), serveis (llum, aigua, telèfon…), supermercat, transport, oci i viatges.

Fotografia de Neonbrand a Unsplash
-Temes relacionats-
up