fraudes en tus compras online
Envia'ns suggerències
Compte
3 min del teu temps

Evita els fraus en les compres online

Tue Jun 21 13:57:03 CEST 2022

La banca digital ofereix garanties de seguretat perquè els clients operin amb tranquil·litat a la xarxa.

Les compres online tenen múltiples avantatges, com la comoditat que aporten a l'usuari, la seva facilitat i l'accessibilitat. Tot i això, convé tenir en compte alguns consells per evitar el risc de patir alguna estafa. Les garanties de seguretat que aporta la banca digital són clau perquè els usuaris puguin fer les compres a la xarxa sense problemes. Què cal tenir en compte, en comprar en un e-commerce?

Recomanacions per prevenir les estafes digitals

Abans de fer una compra online és aconsellable verificar la pàgina web on es realitzarà l'adquisició, tenint especialment en compte:

 • Enllaços sospitosos. Poden estar inclosos en missatges publicitaris. El phishing, l'smishing o el vishing són les pràctiques fraudulentes més habituals. Per mitjà d'aquestes, s'aconsegueix atreure l'usuari a enllaços o processos de compres no segurs, així com accedir al dispositiu electrònic per robar les dades. 
 • Plataformes de pagament segures. Els e-commerce i les apps solen sol·licitar la verificació en el procés de compra en dos passos, ja sigui mitjançant el telèfon o amb una targeta de coordenades, o redirigint directament a l’app del banc per autoritzar el pagament. Encara que moltes botigues online compten amb un caixetí on es pot incloure el número de la targeta, el nom i els cognoms del titular i el codi de seguretat (codi CVV), la majoria de portals de compra online inclou una passarel·la segura on es pot inserir el número de la targeta de dèbit o de crèdit. Per assegurar-se que l’e-commerce compta amb un xifrat de seguretat suficient cal comprovar que l'enllaç comença per “https://…” o que compta amb un cadenat tancat a la barra d'adreces.
 • Ofertes excessives. Moltes vegades s'ofereixen productes o serveis a preus molt barats o directament gratuïts, cosa que pot ser un indici d'un possible frau. Abans de comprar, cal comprovar si aquestes ofertes estan recolzades per un local de confiança, així com si la qualitat del text és baixa i hi ha errades freqüents. Un altre motiu pel qual es pot desconfiar és si se sol·licita a l'usuari una bestreta de capital, com és el cas dels anuncis falsos de venda d'immobles o les estafes per al lloguer d'un habitatge.

A més, hi ha altres elements que, malgrat que no garanteixen una seguretat total, sí que ajuden a descartar pàgines web, correus electrònics o perfils sospitosos:

 • Faciliten el número d'identificació fiscal (NIF) de l'empresa.
 • El seu lloc web compta amb un protocol de seguretat.
 • Incorpora un text legal de “Termes i Condicions” i “Política de privacitat” que es pot consultar.
 • L'estètica i el text estan ben cuidats.
 • Els preus són coherents amb altres botigues de competència.
 • Apareixen a consultes en fòrums digitals experiències de compra d'altres usuaris en aquesta botiga online.

Pot interessar-te: Què he de fer, davant un càrrec erroni al meu compte bancari?

Com ens ajuda, la banca digital, a evitar fraus en les compres “online”?

La digitalització de la banca ha estat acompanyada d'un reforçament de la seguretat, ja que la quantitat d'informació personal i financera dels clients a la xarxa ha experimentat un creixement important. Per això, en comprar per Internet hi ha:

 • Codis de seguretat. Abans d’autoritzar una compra, és possible que la plataforma de pagament del banc demani mitjançant la seva app o per missatge de text un codi personal i únic per a aquesta compra que s'envia al telèfon mòbil del client.
 • Verificació en dos passos. També es pot demanar al client que faci, des de l’app del banc, una nova verificació tot introduint la clau digital perquè l'operació sigui efectiva.

Vols saber més informació sobre els beneficis de la banca digital? Crear un compte online és ràpid, senzill i no té cap cost.

Nou Compte Online Sabadell
El millor d'un compte digital i d'un banc expert.
SABER MÉS
Fotografia de Cup of Couple a Pexels
-Temes relacionats-
up