movi-image-pagado-hipoteca-1
Envia'ns suggerències
Inversions Personals
3 min del teu temps

Ja he pagat la meva hipoteca, i ara què?

Molts somiem amb el moment en què arribi el pagament de la nostra última quota de la hipoteca, però t’has plantejat què faràs llavors?,muntar una festa?, emportar-te’n la teva parella al viatge que sempre havíeu somiat? o, simplement, seguir vivint com fins ara però amb més diners al compte?

Aquestes opcions són excel·lents. Cada un tenim el nostre somni, però potser, si ho pensem fredament, ens adonarem que hem aconseguit superar molts anys amb unes despeses fixes que podríem mantenir amb la finalitat d’aconseguir el nostre objectiu. Veurem cinc possibilitats que s’obren una vegada que acabes de pagar la hipoteca.

1. COMPLIR EL SOMNI QUE SEMPRE VAS TENIR

Una furgoneta amb la qual recórrer Europa?, fer la volta al món en vaixell?, aquelles vacances amb tota mena de luxe que mai vas poder fer?

La quantitat que invertíem en el pagament de la nostra hipoteca ara es pot convertir en uns diners extres mensuals si ho penses bé. Depenent del seu import, complir el teu somni es pot fer realitat més tard o més d’hora.

Segons Idealista, la hipoteca mitjana a Espanya en els últims 12 mesos ascendeix a gairebé 600 euros mensuals. Et creus capaç d’estalviar durant 11 mesos aquests 600 euros per gastar-te’ls en les teves vacances?

2. INVERTIR

Ara que ja saps els diners "extres" que tindràs al mes, potser et vingui de gust invertir aquesta quantitat. Hi ha diferents maneres i una d’elles pot ser la Borsa. Això sí,sempre que se’n tinguin nocions. Si no saps ni per on començar a invertir en Borsa, millor opta per altres opcions. Dedica una part d’aquests 600 euros que has deixat de destinar al pagament de la hipoteca per anar comprant accions de les empreses que pensis que et poden fer guanyar diners o de les que generen dividends.

Un altra opció molt atractiva és invertir en un habitatge com a segona residència on puguis anar quan et jubilis mentre llogues la que tens en propietat. Si l’import que pagaves per la teva hipoteca és similar al que pagaries per comprar-te un immoble a la platja o en un poble amb encant, aquesta opció és molt interessant de cara al futur.

Els pisos a la costa o a pobles de l’interior, per exemple, solen estar molt bé de preu, pots trobar autèntiques gangues per 60.000 euros.

3. MUNTAR UN NEGOCI

Hi ha negocis que requereixen una inversió prèvia que podràs assumir gràcies als diners mensuals que pots anar separant..

Fes un estudi previ, fixa’t en la inversió inicial i les despeses fixes si les tingués i, endavant, emprèn!

4. AUGMENTAR LA FAMÍLIA

Amb el benestar que suposa la fi de la hipoteca, augmentar la família en aquest moment pot ser una decisió molt encertada. Ara tindràs més recursos amb els quals poder augmentar la família.

Amb els diners que has deixat de pagar per la hipoteca, les despeses que genera un nou nadó, que segons Eroski Consumer ascendeixen a un import entre els 7.000 i 12.000 euros, seran perfectament assumibles en un temps.

5. ESTALVIAR

Si fas cas del que pronostiquen alguns experts, hi haurà una crisi el 2020, per la qual cosa tenir liquiditat en aquests moments, és una decisió molt encertada.

Tinguin o no raó, destinar una part dels teus ingressos a l’estalvi, serà una barca de bona factura que ajudarà a solcar, quan arribin, els tempestuosos mars de la jubilació.

Fotografia de Bernard Hermant a Unsplash
-Temes relacionats-
up