movi-image-gestoria-digita-herramienta-ahorrar-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
4 min del teu temps

La gestoria digital, una potent eina per estalviar diners i temps i guanyar productivitat en el teu negoci

Wed Aug 11 13:30:51 CEST 2021

L'automatització de processos és vital per estalviar temps i recursos als 3,2 milions d'autònoms i 2,8 milions de petites empreses que hi ha a Espanya i que generen entre el 15-18 % del PIB

El camí cap a la digitalització de l'economia és d'un sol sentit. Ningú ha d'anar en direcció contrària perquè xocaria de front contra les fites aconseguides per la societat en els últims anys i el fort i inesperat impuls que ha suposat la pandèmia de la COVID-19 per a aquest procés. Les empreses ho saben i segueixen atentes i sense mirar cap enrere.

De fet, segons l'estudi Reinventant l'empresa europea elaborat per Accenture en col·laboració amb BusinessEurope, el 85 % de les empreses espanyoles preveu augmentar les seves inversions en digitalització aquest any amb l'objectiu de millorar la seva eficiència i no quedar-se enrere.

La veritat és que la digitalització dels tràmits del dia a dia de les empreses, que suposen molt de temps i energia per als empresaris, ja és una realitat. En els últims anys han anat apareixent gestories digitals que avui s'estan convertint en potents eines per estalviar diners i temps als empresaris i ajudar-los a guanyar productivitat.

«La nova era s'ha convertit en la palanca necessària perquè moltes empreses s'adonessin de la importància de la digitalització», Capellades, NOMO

El CEO de la plataforma de gestió de negocis NOMO, Xavier Capellades, que va participar en el webinar Avantatges de la gestoria digital per a autònoms i pimes, organitzat a través del HUB Empresa de Banc Sabadell, va assegurar que la nova era post-COVID-19 s'ha convertit en una palanca necessària perquè moltes empreses s'adonessin de la importància de la digitalització i els beneficis que pot aportar ajudant les empreses a ser més eficients. 

Com pot ajudar la digitalització? La resposta per Capellades és senzilla. Només cal parar-se a pensar que cada autònom o petita empresa és bona en la seva àrea de negoci. I han de centrar tots els seus esforços en fer que el seu projecte funcioni. Tota la resta, com ara la paperassa, la comptabilitat, el pagament d'impostos, la gestió de proveïdors o el registre de factures, pot convertir-se en un autèntic maldecap per a ells. Els petits empresaris no tenen temps per dedicar-se a aquests tràmits i, de vegades, tampoc tenen la formació suficient per dur-los a terme de manera òptima. «Són problemes molt de trinxera, no de grans línies estratègiques. Cal solucionar problemes molt concrets del dia a dia», assenyala el CEO de NOMO.

Aquest problema, ara com ara, no s'ha resolt. Les empreses ho gestionen a través de diferents programes que no tenen una visió conjunta de l'estat del negoci. «Això no és eficient, perjudica les empreses i les fa perdre temps i diners», sosté Capellades. A parer seu, tenir diferents proveïdors per a assumptes que estan molt relacionats entre si no té sentit.

Falsos mites d'una gestoria digital

Aquesta és la situació en què es troben 3,2 milions d'autònoms i 2,8 milions de petites empreses a Espanya, que generen entre el 15-18 % del producte interior brut (PIB) nacional. «Si se'ls tractés com a un sector específic, els autònoms i les petites i mitjanes empreses (pimes) serien el sector més important de l'economia espanyola», afirma Capellades.

Encara que aquest gran segment d'autònoms i pimes és fàcil d'identificar, la veritat és que inclou perfils i patrons molt diferents. No és el mateix gestionar una perruqueria que ser programador, pintor o repartidor. Però tots tenen una cosa en comú: s'han d'organitzar com a una empresa. 

Hi continua havent barreres al canvi a una gestoria digital, però aquestes plataformes ofereixen un enfocament més personalitzat, àgil i flexible

Per a Capellades, actualment encara hi ha moltes barreres al canvi a la prestació d'aquests serveis de forma digital, com ara la por a canviar a un gestor online, la dificultat de l'ús de les eines digitals, el preu, fer el canvi a meitat d'un exercici, la manca de coneixement de les persones que hi ha darrere d'una gestoria digital o les possibles dificultats quan es necessiti contactar amb algú.

«Són tot falsos mites», afirma el CEO de NOMO, que assegura que els serveis d'una gestoria digital són exactament els mateixos que els que ofereix una gestoria tradicional i fins i tot van una mica més enllà en oferir un enfocament molt més personalitzat, àgil i flexible, amb més canals de comunicació i un accés a informació de forma més «fresca i actualitzada», gràcies a la gestió més eficient de tot el procés.

Els avantatges d'una gestoria digital

Això fa que una gestoria digital estigui en condicions d'oferir grans avantatges als seus clients, com ara l'estalvi de diners, de temps i de desplaçaments, ja que tot es pot consultar des de l'ordinador o el mòbil, o una millora important de la productivitat dels seus negocis en automatitzar processos i reduir l'esforç que s'ha de dedicar a la gestió.

A més, les gestories digitals permeten un control total del negoci en centralitzar la documentació en una sola plataforma a la qual s’hi pot accedir en qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu. Generalment, aquest tipus de gestories permeten també sincronitzar el sistema amb els comptes bancaris del negoci, el que redunda en l'agilització de la gestió. I asseguren una major interacció entre l'empresari i el gestor, ja que solen oferir flexibilitat total per contactar amb aquest sempre que sigui necessari.

L’automatització de processos és una cosa vital per a les empreses per estalviar en temps i en recursos. La transformació digital d'autònoms i de pimes és a l'agenda del Govern a través de l’estratègia Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. A més, aquest és un dels pilars bàsics del Fons de Recuperació Europeu, també conegut com a Next Generation EU, dotat amb 750.000 milions d'euros per mitigar els efectes econòmics produïts per la COVID-19.

Pot interessar-te: Escolta el Podcast de Banc Sabadell Millorar l'eficiència amb la gestió digital amb Xavier Capellades, CEO de NOMO

 
 

 

-Temes relacionats-
up