Les dones lideren les xarxes socials a Espanya | EDE
movi-image-lavanguardia-mujeres-lideran-redes-sociales-1
Envia'ns suggerències
Internacionalització i Competència
3 min del teu temps

Les dones lideren les xarxes socials a Espanya

Sat Oct 03 08:57:29 CEST 2020

Les directives espanyoles de Twitter, Facebook i Google creuen que la clau de l’èxit de les seves plataformes és la facilitat per connectar-se i compartir emocions en un món més obert.

Les dones tenen més presència a les xarxes socials i les utilitzen més que els homes, segons l’últim estudi anual d’IAB, que situa els percentatges en un 51 % de representació femenina enfront d’un 49 % de masculina. Aquest mateix informe també afirma que l’edat mitjana de les usuàries és de trenta-cinc anys. Però aquest potencial femení cap a les xarxes socials també es tradueix en la presa de decisions sobre aquestes xarxes. En el cas d’Espanya, són elles les que també dirigeixen les principals plataformes, com són Twitter, Facebook i Google.

Aquesta és la visió que tenen sobre una revolució tecnològica que ha canviat el món.

Informar-se i compartir a l’instant és un dels estendards de Twitter, que compta amb més de 330 milions d’usuaris a tot el món. La directora general d’aquesta plataforma per a Espanya i Portugal, Nathalie Picquot, ha explicat recentment com l’activitat va créixer durant el confinament a causa del coronavirus. «Hi havia una necessitat de compartir emocions, agraïment, solidaritat, amor i positivisme en un moment molt complicat per a tothom», va explicar en un dels directes de #SabadellForum, organitzat per Banc Sabadell.

A Espanya, el 96 % dels usuaris de xarxes socials es connecta a WhatsApp cada dia, el 81 % a Instagram i el 78 % utilitza Facebook, segons un estudi d’IAB.

Aquest intercanvi de piulades emocionals dels usuaris durant l’estat d’alarma no ha passat desapercebut per a Picquot. «La gent buscava companyia a Twitter, i això és una cosa que als que treballem en la plataforma ens ha emocionat molt», va afirmar aquesta directiva, per a qui la riquesa de Twitter és conversar amb qualsevol des de qualsevol lloc del món, ja que «et permet connectar amb persones que no coneixes i compartir interessos diversos».

Protegir la salut de la conversa

«Comenceu sense piular i seguiu aquells temes que us apassionen, que us diverteixen. Us podeu endur una bona sorpresa», va animar Picquot a l’audiència durant la seva intervenció al seminari web. La responsable de Twitter des de 2017, que també va estar treballant durant onze anys a Google Espanya, va afirmar que es «protegeix la salut de la conversa» reforçant les normes de seguretat per evitar piulades abusives, manipulacions o notícies falses.

El testimoni de Picquot no s’allunya del d’altres directives. Per Elena Bule, directora de Comunicació de Twitter Espanya, avui dia hi ha «una sobreinformació important, per la qual cosa cal saber utilitzar-la adequadament». Segons ella, l’educació és una de les claus per a un ús adequat de les xarxes socials, tal com va explicar en un congrés recent organitzat per Atrevia. Bule, periodista amb experiència en premsa, va formar part de l’equip de l’agència Text 100 per a companyies tecnològiques.

La diversitat ajuda a prendre decisions

Amb tants milions d’usuaris, les xarxes socials són un reflex de la diversitat social. Irene Cano, directora general de Facebook Espanya i Portugal des de 2012, considera, a més, que aquesta pluralitat és un dels punts forts de la seva plataforma. «Un dels valors de l’empresa i una de les directius clau és que l’equip sigui divers. També és una cosa que el negoci imposa. No pots prendre decisions adequades si no entens els teus usuaris», va explicar Cano a Business Insider.

«Durant el confinament hem detectat que els usuaris han intercanviat moltes piulades emocionals, amb converses sobre l’agraïment, l’amor i l’ajuda. Al final, Twitter és una conversa, són persones», va afirmar Nathalie Picquot, directora general d’aquesta plataforma per a Espanya i Portugal, durant un dels directes de #SabadellForum.

Per Cano, amb experiència prèvia a Yahoo!, Google i Orange, innovar i arriscar formen part de l’ADN de Facebook, un gegant que es va expandir adquirint Instagram i WhatsApp. «La nostra missió és fer el món més obert i connectat», va afirmar a PRNoticias Lola Baños, directora de Comunicació de Facebook Espanya, que té Yahoo! Iberia i Europe al seu currículum. A Espanya, el 96 % dels usuaris de xarxes socials es connecta a WhatsApp cada dia, el 81 % a Instagram i el 78 % utilitza Facebook, segons la IAB.

Les dones, bones gestores del canvi

També es mostra a favor de la diversitat Fuencisla Clemares, directora general de Google a Espanya i Portugal des de 2016 i amb diversos premis de lideratge empresarial. En una entrevista a l’agència EFE amb motiu del passat Dia de la Dona, Clemares va recalcar que les dones són «unes bones gestores del canvi», tot i que va defensar que allò masculí i allò femení són complementaris i poden aspirar al mateix. Per ella, la cultura corporativa sempre ha de ser més inclusiva.

També a Google, propietària de YouTube, una altra dona, Anaïs Pérez, dirigeix la comunicació de la seva divisió a Espanya i Portugal. Amb més de quinze anys de carrera com a periodista, Pérez lamenta que hi hagi poques dones al món de la tecnologia i creu que és un repte difícil. Mentrestant, la seva companyia busca optimitzar el temps i la informació. «El que intentem sempre és veure de quina manera el que fem té un valor positiu per al dia a dia i la vida dels usuaris», va afirmar.

Fotografia de Thought Catalog a Unsplash
-Temes relacionats-
up