L'interès per les reformes d'habitatges es manté a l'alça | EDE
movi-image-interes-reformas-viviendas-alza-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
4 min del teu temps

L'interès per les reformes d'habitatges es manté a l'alça

Tue Aug 03 11:10:51 CEST 2021

L'eficiència energètica s'ha convertit en un dels pilars de les reformes de les llars espanyoles, un punt en què l'arribada de Fons Europeu Next Generation EU serà clau

El nombre de sol·licituds per dur a terme una reforma en l'habitatge es va situar en el mes de maig com el treball més demandat per les llars espanyoles, cosa que passa per primera vegada en els dos últims anys, segons un informe d’Habitissimo.

En concret, la reforma d'habitatge ha augmentat un 8 % respecte al maig de 2019, per davant d'altres peticions que tradicionalment se situaven com a prioritàries per a la millora de la llar, com les relatives a la pintura.

L'informe reflecteix la consolidació d'una tendència que es registra en els últims mesos en les sol·licituds de reforma, en què l'usuari demanda cada vegada més actuacions integrals i planificades en conjunt. Tot això va en la línia del canvi de preferències en la compra d'un habitatge nou.

L'usuari demanda cada vegada més actuacions integrals i planificades en conjunt

La reactivació de la compra d'habitatges de segona mà incideix de manera significativa sobre la reforma. "Els preus de l'habitatge a Espanya estan actualment un 34,3 % més baixos que a finals de 2006 en termes nominals. Aquest fet, juntament amb els tipus d'interès baixos i el menor cost relatiu de les hipoteques, fa més interessant la compra d'habitatge", assenyala Isabel Alonso de Armas, directora d'Aliances Estratègiques d’Habitissimo.

A això cal afegir que "el parc immobiliari espanyol té de mitjana 45 anys i són construccions energèticament deficitàries que no sempre compleixen amb els requisits d'habitabilitat que volem tenir després de comprovar, en augmentar el nostre temps a l'habitatge per la disrupció de la COVID-19, la importància del confort tèrmic, acústic, lumínic o de la qualitat d'aire, i és clar, la factura energètica".

Pot interessar-te: Desgravacions fiscals i ajuts per a la rehabilitació energètica d'habitatges

En termes generals, el nombre de sol·licituds per a tota mena de millores en l'habitatge s'ha incrementat un 4 % respecte al maig de 2020. Dada que també va alineada amb l'augment en el nombre d'ocupats en el sector de la construcció, que és d’1.297.735, fet que suposa un nou registre màxim des de novembre de 2011.

"El sector de la construcció s'ha convertit en un dels motors per a la recuperació econòmica, liderant des de fa mesos el ranking de creació d'ocupació", Alonso de Armas, Habitissimo

"El sector de la construcció s'ha convertit en un dels motors per a la recuperació econòmica, liderant des de fa mesos el ranking de creació d'ocupació de totes les activitats econòmiques, tant pel treball generat després dels mesos de confinament, gràcies en gran part a la iniciativa individual de cada propietari que optava per millorar l'habitatge o fins i tot canviar-se de casa, com per l'estratègia de les empreses del sector de reforçar la seva plantilla per estar preparats quan arribi la gran activitat promesa pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència", assegura Alonso de Armas.

Tipus de millores a la llar

Pel que fa al tipus de sol·licituds més demandades en el mes de maig, per darrere de la reforma se situen els treballs de pintura, els serveis de neteja i, tenint en compte l'arribada dels mesos de calor, les actuacions relacionades amb l'adequació de les llars en aquest sentit. En el cas de l'aire condicionat, l'increment de peticions és un 7 % més elevat que al mes de maig de 2019.

Pot interessar-te: Habitatge: Quines són les reformes més sol·licitades pels espanyols?

En les actuacions relatives a l'eficiència energètica de l'habitatge destaca el volum de peticions rebut per a la instal·lació de plaques solars per a l'autoconsum. El creixement respecte al maig de 2019 se situa en un 141 %.

 

Les sol·licituds per a la instal·lació de plaques solars creixen un 141 % respecte al maig de 2019

 

Segons la directora d'Aliances Estratègiques d’Habitissimo, "el sector està experimentant la seva pròpia revolució interna, on la digitalització i la industrialització estan sent palanques de canvi fonamentals, el que al seu torn ho fa més atractiu per al talent. L'ús de solucions digitals millora la presa de decisions a partir de l'analítica de la dada i l’automatització de processos, la connectivitat més gran que optimitza la gestió d'infraestructures, i també el reforç d'una cultura basada en la innovació, les noves formes de treballar i l'agilitat en la transformació".

Aquesta tendència positiva té prevista la seva continuïtat amb les ajudes procedents del Fons Europeu Next Generation EU, en què la construcció té un paper predominant. "El gran impuls que s'està realitzant des de l'Executiu i la conscienciació més gran de la necessitat de tenir un parc immobiliari sostenible i eficient, està fomentant una gran oportunitat per al sector, però també una gran responsabilitat. Hem d'estar preparats per ser capaços d'afrontar el gran repte que se'ns presenta, perquè també hem de ser un sòlid suport per a la recuperació econòmica del país i un motor generador d'ocupació", conclou Alonso de Armas.

 

Fotograf a Timia Miroshnichenko a Pexels
-Temes relacionats-
up