‘Millennials’: canviant la manera de comprar i llogar | EDE
movi-image-millenials-compra-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

‘Millennials’: canviant la manera de comprar i llogar

Mon Sep 16 12:49:32 CEST 2019

Els últims anys, la generació millennial, els nascuts entre 1980 i 1994 aproximadament, han canviat la forma de comprar i llogar habitatges. El seu baix poder adquisitiu —un 33% inferior respecte a la generació anterior—, la cerca de proximitat als nuclis urbans mentre el preu del metre quadrat hi continua pujant o els canvis en les seves preferències de compra són alguns dels factors que els caracteritzen, que queden reflectits en aquesta infografia.

La baixa capacitat econòmica té un impacte important en l’evolució de les famílies. En 10 anys (2006-2016) el nombre de llars ha crescut un 11,5% a la Unió Europea, mentre que entre la població espanyola amb prou feines ha augmentat un 4%. És a dir, les generacions que actualment accedeixen a la seva primera llar, com els millennials, tenen famílies més petites que les dels seus pares. Aquest fet influeix notablement en la mena de llars que busquen, però també en els serveis que necessiten tenir a prop.

Els ingressos són un factor de pes, encara que no totes les decisions es basen en això. Tot i que la mitjana situa els millennials per sota en capacitat econòmica, són una generació marcada per un canvi d’hàbits. El 34% dels que lloguen ho prefereixen perquè “dona més llibertat i flexibilitat”, per exemple, i prefereixen viure a prop de la feina i els amics. Això aterra en el sector immobiliari donant força al lloguer per davant de la compra en molts membres d’aquesta generació.

Respecte a la compra, la dada curiosa és que es compren habitatges amb més habitacions de les que es pretenen tenir al principi. A més, els millennials valoren la proximitat a la xarxa de transport públic, però no tenir escoles a prop. A mesura que les famílies es redueixen, el lloguer i la mobilitat guanyen força, encara que l’accés a la compra d’habitatges continua sent una barrera important.

 

movi-image-millenials-compra-infografia


 

Estardondeestés funciona en una àmplia varietat de navegadors, però el teu ha quedat una mica obsolet, actualitza'l a una versió más actual:

Fotografia de Warren Wong a Unsplash
-Temes relacionats-
up