pagar con el móvil
Envia'ns suggerències
Compte
4 min del teu temps

Pagar amb el mòbil: què cal tenir en compte

Thu Jul 21 11:51:15 CEST 2022

És còmode, ràpid i segur. Pagar mitjançant el mòbil es consolida entre els consumidors gràcies als avantatges que ofereix.

Pagar amb el telèfon mòbil suposa un important ventall d'avantatges per als usuaris, ja que és còmode i pràctic, permet realitzar les operacions amb rapidesa, evita haver de sortir amb diners físics al carrer i, actualment, ja és una opció disponible a la gran majoria de comerços de tot Espanya.

Què cal per pagar amb el mòbil?

Per poder realitzar pagaments amb el mòbil, cal que l'smartphone compti amb un sistema Near Field Communication (NFC), que és una tecnologia de comunicació sense fils de curt abast. En cas que el telèfon de l'usuari no en tingui un, cal disposar d'un sticker NFC, que es pot enganxar al mòbil i utilitzar-lo per pagar.

A més, per poder fer pagaments amb el mòbil l'usuari ha de descarregar l’app del banc per fer aquesta operació. En el cas de Banc Sabadell, aquesta app és Sabadell Wallet, és gratuïta i està disponible tant per a mòbils Android com per a iOS. També és possible realitzar els pagaments mitjançant les apps Apple Pay o Samsung Pay.

Com puc vincular la meva targeta bancària al mòbil?

Un cop descarregada l’app Sabadell Wallet, cal vincular les targetes de dèbit i de crèdit del banc amb què es vulguin efectuar els pagaments. Si encara no en tens una , en contractar el Compte Online Sabadell, el titular disposa d'una targeta de dèbit gratuïta, sense comissió d'emissió ni de manteniment. Així mateix, pot comptar amb una targeta de crèdit amb un cost associat.

Pot interessar-te: Encara no tens un compte “online”? Obre un compte bancari “online” en 10 minuts

Per enllaçar una targeta bancària al telèfon mòbil, l'usuari ha de:

  • Obrir l’app que vulguis utilitzar per realitzar els pagaments: Sabadell Wallet, Samsung Pay o Apple Pay.
  • Seleccionar l'opció d'afegir targeta i introduir el nom i els cognoms del titular, els números de la targeta, la data de caducitat i el CVV.
  • Completar un darrer pas de verificació, com ara la Signatura Digital o l'enviament d'un codi per SMS.

A partir d'aquí, el telèfon mòbil ja està llest per efectuar els pagaments a qualsevol establiment que disposi de tecnologia contactless. A més, l'usuari podrà fer-ho sense haver d'obrir l’app, simplement desbloquejant el mòbil i situant-lo damunt de la pantalla del datàfon durant uns segons fins que rebi la confirmació de pagament.

En cas que el titular del compte bancari tingui més d'una targeta, pot seleccionar quina vol que aparegui com a predeterminada per abonar els pagaments. Tot i així, en qualsevol moment podrà canviar des de Sabadell Wallet la targeta que vulgui que estigui preconfigurada per efectuar els pagaments digitalment. A més, en el moment de pagar, pot triar amb quina targeta vol fer-ho.

És segur pagar amb el telèfon mòbil?

Pagar mitjançant el telèfon mòbil és segur. De fet, té més garanties que fer-ho mitjançant una targeta contactless, ja que requereix que l'usuari desbloquegi prèviament la pantalla del mòbil.

Però, com puc bloquejar una targeta, si em roben el mòbil? Davant la pèrdua o el robatori del telèfon mòbil, l’usuari pot desactivar les targetes a més de directament mitjançant l’app, accedint a la pàgina web de l'entitat o trucant al 963 085 000, un telèfon d'atenció permanent per rebre ajuda, anul·lar les targetes o comunicar qualsevol incidència.

Treure diners amb el mòbil

A més de fer pagaments, tenir les targetes vinculades al mòbil permet retirar efectiu als caixers automàtics sense necessitat d'utilitzar la targeta física. En el cas de Banc Sabadell, el servei Instant Money permet realitzar aquesta operació als més de 2.500 caixers que té l'entitat a tota Espanya utilitzant una clau. Per fer-ho, cal triar l'opció “Retirar efectiu sense targeta” a l’app del banc, seleccionar si serà el mateix titular o una altra persona qui recollirà els diners i l’import que s'ha d'enviar. A continuació, el telèfon rebrà una clau. L'usuari només ha de seleccionar al caixer l'opció “Instant Money” i introduir aquesta clau.

Vols saber més informació sobre els beneficis de la banca digital? Crear un compte online és ràpid, senzill i no té cap cost.

Nou Compte Online Sabadell
El millor d'un compte digital i d'un banc expert.
SABER MÉS
Fotografia de Clay Banks a Unsplash
-Temes relacionats-
up