Per què els millennials són els més preocupats per la jubilació? | EDE
movi-image-millenials-preocupados-jubilacion-1
Envia'ns suggerències
Compte
3 min del teu temps

Per què els millennials són els més preocupats per la jubilació?

Wed Mar 11 11:43:16 CET 2020

Els experts en fons de pensions Fidelity Investments han analitzat les percepcions de diversos grups d’edat a l’estudi Retirement Mindset

El 45% dels millennials “no se sent en el camí adequat respecte a la seva jubilació”. És una de les conclusions derivades de l’estudi Retirement Mindset de l’asseguradora internacional Fidelity Investments.

I és que la preocupació per la jubilació en aquest grup d’edat (nascuts des de 1981 fins a 1996) es dona, en gran part, per la manca de pla de cara al futur. Segons el mateix estudi, el 87% dels millennials no compta amb una estratègia per jubilar-se.

Pot interessar-te: Descobreix amb aquesta calculadora com serà la teva pensió de jubilació

A més, a aquest fet s’hi suma que un nombre creixent de joves és conscient que necessita aquest pla. Mentre que el 31% de la generació boomer (nascuts des de 1946 fins a 1964) considera que “mai ha hagut de pensar en preparar un pla financer”, el percentatge en la generació millennial baixa fins al 17%; dit en altres paraules, coneix la necessitat d’enfocar-s’hi.

Per què els millennials no tenen aquest pla?

Malgrat la preocupació creixent, gairebé nou de cada deu millennials no tenen pla per a la seva jubilació. Davant de les raons donades a aquest fet, el 33% d’ells va indicar en l’estudi que “no sabia per on començar”; per la seva banda, el 27% dels enquestats va confessar estar “sobrepassat” al respecte. 

Un altre estudi, titulat Desmitificant els millennials i elaborat per Esade, Fundació Edat i Vida i Banc Sabadell, apunta a aquesta mateixa preocupació: un 87,5% dels seus enquestats, entre 20 i 34 anys, és “conscient de la importància d’estalviar” de cara al futur, en especial per preparar el seu retir del mercat laboral.

No obstant això, aquest estudi també assenyala que només un de cada deu millennials ha estalviat per a la seva jubilació almenys durant sis mesos; el 27,2%, per la seva banda, ho fa “quan pot”.

Potser la dada més interessant es dona en la capa del 31,6% d’aquest estudi, que parla de “fer el salt a l’estalvi”. Sis de cada deu en aquest subgrup asseguren que encara no han començat “per la seva situació econòmica”.

Aquest mateix estudi assegura, a més, que la majoria de joves que refusa estalviar ho fa per tenir altres prioritats, com independitzar-se o viatjar, i no perquè “realment tingui una manca de recursos econòmics”. De fet, més de la meitat “assegura que la seva situació econòmica és bona i podrien destinar part dels seus ingressos a plans d’estalvi”.

Pot interessar-te: Descobreix aquí com estalvia la gent com tu

No obstant això, en els últims deu anys es revela un canvi de consciència a favor de l’estalvi de cara al futur: el 2008, el percentatge de joves poc conscienciats amb l’estalvi de cara a la jubilació assolia el 43,2%.

A més, els experts consultats per aquestes fonts apunten a una altra raó sociològica: els joves “veuen molt llunyana l’edat de jubilació”, per la qual cosa, encara que hi pensen, prefereixen destinar els seus fons econòmics a altres objectius. La pregunta no pot ser una altra: Quan he de començar a pensar en la jubilació?

Malgrat això, els plans d’estalvi també són importants per aquesta generació. Recordem que actualment, la pensió equival a un percentatge del seu sou, per la qual cosa, a més de negociar o millorar les bases de cotització, és important comptar amb un complement en previsió, com un pla d’estalvi per a la jubilació.

Pot interessar-te: Estalviar per a la jubilació, per on començo?

Fotografia de 13on a Unsplash
-Temes relacionats-
up