Prepara casa teva per al fred | EDE
movi-image-20minutos-prepara-vivienda-frio-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

Prepara casa teva per al fred

Wed Dec 04 09:03:37 CET 2019

Fes que la baixada de les temperatures no passi factura a casa teva ni a la teva economia

Arriba el fred i, amb el fred, l’increment de la factura energètica. No obstant això, sempre hi ha alguns passos que faran que aquesta pujada sigui menor i es noti menys al final de cada mes. Aquests són alguns consells fàcils de seguir que t’ajudaran a mantenir la teva llar climatitzada sense haver de pagar quantitats desorbitades.

Revisa les portes i les finestres

L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) estableix que un mal aïllament de finestres o portes pot fer perdre fins a un 30 % de la calor. Per això, és important revisar les esquerdes i les juntes al voltant de les finestres, assegurar-se que tanquen correctament o instal·lar rivets perquè el fred no s’esmunyi entre les escletxes.

Prepara la teva caldera

Imagina’t aixecar-te en ple hivern, entrar a la dutxa i que l’aigua calenta no funcioni. Sembla un malson, oi? Per evitar-ho, no hi ha res com revisar la caldera abans que comencin els dies més freds i tenir un número de reparació de confiança a mà per si això passa.

Revisa el sistema de calefacció 

Corregir les pèrdues de pressió dels radiadors, purgar-los i netejar-los farà que tot vagi com una seda quan el mercuri del termòmetre baixi. A més, un cop engegats, és important recordar que si hi posem coses al damunt els radiadors perdran eficiència.

Aprofita el sol

És senzill: quan surti el sol, assegura’t d’apujar les persianes i obrir les finestres per deixar que els raigs a casa. Quan el sol es pongui, tanca persianes i finestres perquè l’escalfor es mantingui i la baixada de les temperatures no es noti.

Proveeix-te de teles contra el fred

Llençols de cotó o pelfa, mantes de pèl i llana i catifes al terra, a més de cortines de materials gruixuts. Apostar per un canvi de teles a casa teva t’ajudarà a conservar el fred. Un altre truc: posa coixins al sofà per envoltar-te’n quan es faci de nit.

No oblidis els espais a l’aire lliure

Si disposes d’espais exteriors, com ara terrassa o jardí, assegura’t de posar-los a punt. Netejar els canalons encarregats de transportar la pluja i la neu i buidar sostres i cobertes t’asseguraran una bona protecció. Així mateix, mantenir en bon estat les canonades exteriors i els sistemes de mànegues i aixetes evitarà que sucumbeixin davant possibles glaçades. T’has plantejat tancar el teu balcó o terrassa? Això t’interessa.

Seguint tots aquests passos i amb una inversió mínima, ens assegurarem que casa nostra està preparada per a l’hivern.

-Temes relacionats-
up