Puc viure al barri de moda? | EDE
Prueba Barrio moda 1
Envia'ns suggerències
Habitatge
4 min del teu temps

Puc viure al barri de moda?

Fri Oct 04 11:58:54 CEST 2019

Viure al barri de moda d'alguna de les principals ciutats espanyoles s'ha convertit en una de les prioritats per molts dels que busquen habitatge de compra o lloguer; la zona perfecta per poder gaudir dels restaurants més moderns, les botigues de tendència i els llocs d'oci imprescindibles. Descobreix quins són els barris i zones de moda més importants de les principals ciutats.

MADRID, TRADICIÓ I AVANTGUARDA A LA CAPITAL

Com totes les capitals i les grans ciutats, Madrid compta amb diferents zones i barris de moda: Usera, Lavapiés o Malasaña són alguns dels enclavaments més desitjats. Els 22 districtes i 128 barris de Madrid acullen una gran quantitat de punts de tendència per a tots els gustos, necessitats i expectatives.

Usera: el barri més hipster de la ciutat 

El districte d’Usera ha estat reconegut recentment com un dels barris més top del món, principalment per les nombroses zones verdes que té.

A principis de l'any 2000, es va transformar en el barri xinès de la capital, a causa de l'arribada de centenars de famílies procedents del país asiàtic. Allà es van establir per reproduir els seus models de negoci, gastronomia, festes i tradicions..

Després va arribar la transformació del barri i avui és el preferit de creatius i artistes que han traslladat el seu habitatge a aquest univers asiàtic tan particular per gaudir dels millors serveis públics, una àmplia oferta cultural i gastronòmica, i zones d'oci. 

Encara és un bon moment per adquirir un habitatge a Usera, ja que els preus -segons dades del desembre de 2017- es mantenen molt per sota (1.829 €/m2) de la mitjana del preu del metre quadrat de la capital (3.285 €/m2); això sí, amb tendència a l'alça.

Lavapiés: el barri que no dorm mai

Multicultural, artístic i tradicional, el barri de Lavapiés concentra un gran nombre de restaurants originals i de bon nivell, sales de concerts, bars, cellers autèntics i botigues de moda i disseny aptes per a tots els gustos i butxaques.

Lavapiés és talent artístic, especialment al carrer del Doctor Fourquet on es reuneixen més de 15 galeries d'art en tan sols 500 metres. Un autèntic luxe per les persones amb inquietuds culturals, que aporta un valor afegit fonamental a un nucli obert i per a tothom.

Viure al cor de la capital és un luxe només a l'abast d'alguns (4.017 €/m2). Si aquest és el teu barri preferit, tingues en compte que en l'últim any, l'increment de preu dels habitatges situats a Lavapiés ha estat del 24 %, dada del desembre de 2017.

Malasaña: art urbà i noves tendències

A Malasaña hi conviuen moderns, hipsters, artistes i veïns de tota la vida; està considerat el barri de les noves tendències. Mercats ambulants i botigues de segona mà coexisteixen amb restaurants d'avantguarda i art urbà.

A Malasaña han augmentat els preus de l'habitatge en un 22%, una pujada notable que respon a la seva immillorable situació al centre de la ciutat, a la qualitat dels seus serveis i a un ambient cosmopolita que atreu als compradors més exigents. A finals del 2017, el preu mitjà del metre quadrat a Malasaña es situava en els 4.639 €. 

LA BARCELONA MÉS COSMOPOLITA

Prueba Barrio moda 2

La Ciutat Comtal compta amb 10 districtes i 73 barris que configuren 10 microciutats diferents, amb característiques úniques i singulars. Com a barris de moda al 2018 en destaquen Sant Antoni, Gràcia i La Barceloneta: tres universos independents convertits en zones envejables per a establir-se i viure-hi.

Gràcia: un barri popular, jove i d’avantguarda

El districte de Gràcia és un dels més populars i demandats de Barcelona. Consta de cinc barris diferents encara que ‘La Vila de Gràcia’ és l'autèntic cor de la zona. Ben dotat d'equipaments educatius, socials i sanitaris, serveis, espais culturals i transport, es  comunica ràpidament amb la resta de la ciutat. En aquest barri hi conviuen veïns de tota la vida, estrangers, estudiants i un ampli sector professional de dissenyadors, arquitectes, artistes i creatius en general, que decideixen establir-se en una de les zones més bohèmies i tradicionals de Barcelona. 

La recent obertura de la primera casa dissenyada per l’Antoni Gaudí, la Casa Vicens i la proximitat al Parc Güell afegeixen valor cultural i arquitectònic a aquest barri imprescindible.

S'ha convertit en un dels barris amb més demanda. Ho percebem en una forta pujada del 35% al preu del metre quadrat des del 2013, i es situa actualment en els 4.426 €/m2. (Dades del desembre de 2017)

Sant Antoni: zona de contrastos multiculturals amb l’essència tradicional

Sant Antoni ja és, per dret propi, un dels barris més atractius de la ciutat. Bona culpa d'això la té la recent renovació del Mercat de Sant Antoni, un dels exemples més importants de l'arquitectura modernista del ferro de la segona meitat del segle XIX. Al voltant del mercat, s'articula gran part de la vida social i econòmica del barri. 

Una important rentada de cara del barri, l'obertura de gastrobars de primer nivell, antiquaris, boutiques de moda vintage i una gran oferta cultural han provocat que es transformi en un dels espais més interessants i moderns per viure a Barcelona.

La proximitat a la plaça Catalunya hi afegeix un valor incalculable perquè aquest racó popular sigui avui un dels més acreditats. L'increment de preus en la compra d'habitatges ha pujat fins al 54% en els últims quatre anys, un dels barris que més s'han encarit amb un preu mitjà de 4.591 €/m2 a finals de 2017.

Barceloneta: el luxe de viure vora el mar

Situat al districte de Ciutat Vella, residir a la Barceloneta és una oportunitat única d’estar prop del mar. És el barri mariner per excel·lència convertit en una de les zones cool, gràcies a la rehabilitació de gran part dels habitatges i a la millora de serveis i d’equipaments bàsics.

La Barceloneta segueix mantenint el seu caràcter familiar i l’essència mediterrània en un entorn privilegiat: al costat de diferents platges, del Port Vell, del Port Olímpic i del barri del Born-La Ribera. 

Viure a escassos metres del mar en una de les ciutats més suggeridores i dinàmiques del Mediterrani, no està a l'abast de totes les butxaques; això sí, és una gran inversió pels que s'ho poden permetre: des de 2013, la pujada del preu dels habitatges en aquest barri barceloní ha estat del 23%. A finals del 2017, el preu mitjà del metre quadrat a La Barceloneta arribava als 5.165 €. 

VALÈNCIA I LA GRAN TRANSFORMACIÓ

València s'ha transformat radicalment en les últimes dècades. Avui es presenta com una de les ciutats més atractives del litoral mediterrani. La Ciutat de les Arts i les Ciències i uns plans d'urbanisme molt ambiciosos, han fet de València una ciutat pletòrica, moderna, renovada i que sap cuidar dels seus orígens amb la rehabilitació del barri de pescadors del Cabanyal, una de les zones més desfavorides.

El Cabanyal: modernisme popular a València

El Cabanyal, un antic poble de pescadors incorporat com a barri a València el 1987, manté la seva identitat fins i tot després de la seva transformació, esdevinguda fa pocs anys. 

La seva proximitat al mar i un ambient immillorable atreu a nous veïns que decideixen instal·lar-se en aquest barri totalment reinventat. Presumeix de ser una de les joies històriques de la ciutat, tal com va succeir al Barri del Carme.

L'increment del preu mitjà dels habitatges ha augmentat un 15% en un sol any, i situa la xifra en 996 €/m2, preu encara assequible, molt allunyat del preu mitjà de l'habitatge que hi havia a finals del 2017 al centre de la ciutat (2.004 €/m2).

SEVILLA, LA MILLOR DESTINACIÓ URBANA

 

Prueba Barrio moda 3

Sevilla és una de les ciutats amb millor qualitat de vida, una capital amb un casc antic admirat pels propis sevillans i pels seus turistes, per la seva singularitat i la seva bellesa indiscutible. Triana, és un dels seus barris més importants que agrada tant als visitants com als inquilins. Descobreix el perquè.

Triana, esplendor i autenticitat andalusa

Molts són els motius per considerar imprescindible l’històric Triana. És la proposta de moda per viure al cor de Sevilla. 

Part de la culpa la té la peatonalització del carrer de Sant Jacint al 2011 i l'obertura del mercat gourmet a la Lonja del Barranco, un edifici dissenyat per Gustav Eiffel al segle XIX amb una infinitat d'establiments, restaurants tradicionals i noves propostes. És el barri perfecte per viure envoltat d'autenticitat i modernitat, vora el Guadalquivir.

Triana és un dels barris que més s'ha encarit a Sevilla. Es va enregistrar una alça del 4,4%, fins arribar a un preu mitjà de 2.175 €/m2 al desembre del 2017. La recuperació del mercat immobiliari i els projectes urbanístics de millora del barri ho converteixen a hores d’ara, en una de les millors alternatives per viure a la ciutat.

Fotografies de Carlo Villarica, Toa Heftiba i Tobias Cornille a Unsplash

Estardondeestés funciona en una àmplia varietat de navegadors, però el teu ha quedat una mica obsolet, actualitza'l a una versió más actual:

-Temes relacionats-
up