matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
El teu dia a dia
Què és el codi IBAN d’un compte bancari?
Araceli Ochando, Publicitat - Tue Jan 02 12:14:16 CET 2024
Compartir

El codi IBAN és un codi exclusiu del client i té un paper clau per a les transferències monetàries en l’àmbit europeu.

IBAN és l’acrònim d’International Bank Account Number, que es tradueix com el número de compte bancari internacional. Tota persona que tingui un compte bancari en alguna de les entitats bancàries europees disposa d’un IBAN únic associat. A través d’aquest número es pot identificar la persona física o jurídica que realitza una operació dins de la zona única de pagaments en euros (SEPA, per les sigles en anglès).

Com es forma un codi IBAN?

Per calcular el codi IBAN, cal identificar els 24 caràcters que ajuden a conèixer els diferents aspectes que el conformen. Cada compte bancari disposa d' un codi únic, personal i intransferible, avalat pel Banc d’Espanya.

  • Codi del país. Els dos primers caràcters són lletres en majúscula (ES en el cas d’Espanya) que serveixen per identificar el país d’origen del compte bancari.
  • Codi de control. Al codi del país li segueixen dos números que constitueixen dígits de control per evitar errors a l’hora de fer transferències (per exemple, ES48).
  • Codi del banc. Els quatre caràcters següents són els que indiquen l’entitat bancària a què pertany aquest compte i que proveeix els serveis de pagament (ES48 0081, en el cas de Banc Sabadell).
  • Codi de la sucursal. Al codi del banc li segueix el codi de la sucursal on ha estat expedit el compte bancari, també està format per quatre xifres (ES48 0081 5678, per exemple).
  • Codi de control. A aquests se suma un altre codi de control conformat per dos dígits més (ES48 0081 5678 90).
  • Codi del compte del client. Finalment, s’hi afegeixen 10 números que constitueixen el número de compte del client (ES48 0081 5678 90 1234567890).

Per a què serveix el codi IBAN?

El codi IBAN és necessari per a gestions rutinàries com ara fer transferències bancàries, domiciliar un rebut, una nòmina o les quotes de la Seguretat Social.

Per exemple, a l’hora de fer una transferència amb l’ app de Banc Sabadell, cal introduir el nom del beneficiari, el codi IBAN i l’import de la transferència, a més d’un concepte de manera opcional.

On trobo el meu codi IBAN?

Si l’usuari necessita saber quin és el codi IBAN d’un compte, la manera més senzilla de trobar-lo és a l’app del banc.  L’ app ofereix tots els detalls del compte, entre els quals hi ha el codi IBAN.

A més, es pot veure el codi IBAN a través de la pàgina web de l’entitat, o bé a la llibreta del compte bancari o als extractes bancaris, així com als rebuts domiciliats.

També es podran trobar altres codis i informació rellevant per fer traspassos com ara el codi SWIFT, necessari per fer transferències internacionals a països de fora de la zona SEPA.

En qualsevol cas, sempre que el titular ho necessiti, l’usuari pot demanar cita amb el seu gestor del banc a través de l’app o de la pàgina web, per resoldre qualsevol dubte i rebre la informació que desitgi.

Vols més informació sobre els beneficis de la banca digital? Obre el teu compte online gratuït en menys de 10 minuts.

Compartir


Link
matricula-

Encara no ets de Banc Sabadell?

Fes-te client amb el nou Compte Online Sabadell

Saber mésSaber més