matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
Ajudes Europees
Què és el Programa Kit Digital dels fons europeus?
Carmen Urraca, Directora de Fons Europeus de Banc Sabadell - Wed May 18 20:02:22 CEST 2022
Compartir

Pimes i autònoms ja poden acollir-se als primers ajuts del
Programa Kit Digital per afavorir la seva digitalització i
modernitzar les seves estructures

El Programa Kit Digital té com a objectiu la digitalització de les petites i mitjanes empreses (pimes) i dels autònoms, per tal de modernitzar el teixit productiu nacional. Està dotat amb un pressupost de 3.067 milions d'euros i el seu finançament va a càrrec del fons europeu Next Generation EU. El repte d'aquest programa és digitalitzar al voltant d'un milió de pimes i autònoms durant els pròxims tres anys.

De moment ja s'han donat a conèixer els primers ajuts que sumen 500 milions d'euros i que es distribuiran al llarg del 2022. Aquests ajuts es concediran de forma directa, amb l'únic criteri de l'ordre de presentació de sol·licituds i en disposició de crèdit suficient, una vegada fetes les comprovacions del compliment dels requisits exigits.

Durant el primer semestre de 2022, el Govern destinarà en total 24.600 milions d'euros a les convocatòries per a la distribució dels fons europeus a través tant de subvencions com de licitacions. Una vintena té com a focus les pimes, els autònoms i l'emprenedoria, especialment en l'àmbit de la digitalització.

Pot interessar-te: Banc Sabadell t'ajuda a descobrir les claus del fons europeu Next Generation EU

Apostar per la digitalització de les pimes

El març de 2022, es van convocar les ajudes inicials del Programa Kit Digital, destinades a la digitalització d'empreses d'entre 10 i 49 empleats. La quantia de cada bo digital és de 12.000 euros i, a través d'aquest, les pimes poden adquirir solucions de digitalització per a les seves pàgines web i la seva presència a Internet, per a la gestió de les xarxes socials, per al desenvolupament del comerç electrònic i la gestió de clients, per a tot el que es relaciona amb serveis i eines de la seva oficina virtual, per a la gestió de processos, per al desenvolupament de les factures electròniques, o per afavorir que tinguin comunicacions més segures i protegides. El termini de presentació estarà obert durant sis mesos des de la convocatòria de cada ajut o fins que s'acabin els fons destinats a cadascun d’ells.


La quantia de cada bo digital és de
12.000 euros i, a través d'aquest,
les pimes poden adquirir solucions
de digitalització

 

Tal com explica Carmen Urraca, directora de Fons Europeus de Banc Sabadell, al webinar 'Fons Next Generation EU: l’impuls de la ciberseguretat a les pimes', organitzat a través del HUB Empresa de Banc Sabadell, «hi ha una important bretxa de ciberseguretat entre grans empreses i pimes que cal cobrir, i el Fons Europeu Next Generation EU és una oportunitat única per reduir-la». Per això, Urraca assegura que el Programa Kit Digital «serà fonamental per reduir aquesta bretxa».

Fa uns mesos, el Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital va posar en marxa el programa Accelera Pime, desenvolupat per Red.es, amb una dotació pressupostària de més de 4.000 milions d'euros. Accelera Pime és una iniciativa pròpia del Govern dins del Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025 per ajudar a construir l'ecosistema de referència de la transformació digital de les pimes.

Pot interessar-te: Convocatòries per a pimes i autònoms del fons Next Generation

Com sol·licitar el bo digital?

Abans de sol·licitar els ajuts, les empreses han de fer un test autodiagnòstic per analitzar el seu nivell de digitalització. Un cop efectuat, qualsevol pime o autònom que vulgui sol·licitar el bo digital ha de:

  • Escollir entre una o diverses de les solucions de digitalització del Programa Kit Digital, d'acord amb les convocatòries i els ajuts publicats.
  • Sol·licitar l'ajut corresponent a la seu electrònica de Red.es i esperar que es concedeixi formalment.
  • Accedir al catàleg d'agents digitalitzadors adherits a Accelera Pime i seleccionar aquell amb què es vol desenvolupar les solucions digitals. Els agents digitalitzadors són empreses que ofereixen les solucions i els serveis tecnològics que necessiten les pimes i els autònoms beneficiaris del Programa Kit Digital per avançar en la digitalització dels seus negocis.
  • Posar-se en contacte amb l'agent digitalitzador seleccionat i subscriure un acord de prestació de solucions de digitalització.

Per facilitar el procés de sol·licitud, el Programa Kit Digital utilitza eines de robotització i intel·ligència artificial per automatitzar el procediment. D'aquesta manera, es pretén reduir la càrrega burocràtica i el nombre de documents que cal presentar, així com escurçar els terminis de concessió, salvaguardant la transparència i la seguretat jurídica.

Per accedir als ajuts europeus, és fonamental comptar amb assessorament professional, com el del gestor del banc, que resoldrà qualsevol dubte que tingui el responsable d'una empresa o un autònom que es vulgui acollir als fons del Programa Kit Digital, i els informarà sobre quina pot ser l'alternativa més adequada.

Vols que un expert t'aconselli sense cap mena de compromís sobre el qual li convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Fotografía de George Milton en Pexels.

Compartir


Link
matricula-

Descubreix les ajudes europees que impulsaran el teu negoci

El nostre equip t’acompanya pas a pas per identificar les millors ajudes per a tu i perquè la gestió i la tramitació siguin més senzilles.

Coneix-ne més sobre els Fons Next Generation EUConeix-ne més sobre els Fons Next Generation EU