matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
La teva empresa
Retribució flexible: avantatges per a empresa i treballadors
Carlos S. Ponz - Thu Feb 16 11:49:38 CET 2023
Compartir

La retribució flexible millora la imatge de l’empresa i ofereix als treballadors un estalvi important.

La retribució flexible és un sistema retributiu que permet a l’empleat distribuir el cobrament del seu sou en una part en efectiu i una altra a través de productes o serveis que contracta per mitjà de l’empresa. Amb la retribució flexible, el treballador optimitza la seva nòmina sense que això suposi una major despesa salarial per a l’empresa, afavorint que l’empresa augmenti el nivell de compromís de la plantilla. És a dir, la retribució flexible ofereix importants avantatges tant a les empreses com als seus empleats.

Una empresa pot oferir a tots o part dels seus treballadors plans de retribució flexible perquè, per exemple, accedeixin a plans de jubilació col·lectius, targetes de transport, xecs restaurant o de guarderia, assegurances de salut privada o programes de formació. Com assenyala Xavier Guillamon, director de Compensació de Banc Sabadell, «els empleats que triïn acollir-se a aquests plans poden destinar fins a un màxim del 30 % del seu salari brut anual al pagament d’aquests productes i serveis exempts de tributació, incrementant el seu sou net disponible. Així, els treballadors incrementen el seu salari disponible mentre la companyia millora la seva proposta de valor».

En paraules de Carlos Delgado, chairman d’Employee Flex Platforms i Employee Engagement dins de la global practice d’Employee Benefits de Howden, que va participar en el webinar ‘Retribució Flexible: l’estalvi fiscal que incentiva els teus empleatsorganitzat a través de HUB Empresa de Banc Sabadell, «la retribució flexible permet a l’empleat guanyar més amb el mateix sou, adaptant la seva retribució a les seves necessitats personals i familiars a cada moment, sense que es vegin minvats els seus drets laborals ni la seva cotització a la Seguretat Social».

Beneficis de la retribució flexible

Motivar els empleats suposa un important valor afegit no només en termes d’un millor rendiment professional, sinó també d’un millor ambient de treball, el qual contribueix a potenciar la creativitat i la fidelització de talent. La retribució flexible ofereix al treballador la possibilitat de triar com vol cobrar el seu sou, assolint, a més, un benefici fiscal que augmenta el seu poder adquisitiu sense incrementar les despeses salarials per a l’empresa.

Pot interessar-te: Els beneficis socials i fiscals de la retribució flexible

La tecnologia ha permès impulsar la contractació dels plans de retribució flexible gràcies a l’automatització i la digitalització. És el cas de Sabadell Flex Empresa, una solució digital dirigida especialment a les petites i mitjanes empreses (pimes), amb un ampli ventall de productes i serveis perquè les empreses ofereixin als seus empleats la possibilitat d’acollir-se a un sistema de retribució flexible. Banc Sabadell és la primera entitat bancària que ofereix un producte d’aquestes característiques.

Dins de Sabadell Flex Empresa, s’ofereixen beneficis com ara el servei guarderia (que permet pagar el cost d’escolarització a la guarderia, sense límit anual), el xec restaurant (amb el qual es pot pagar el menjar a tots els restaurants que accepten Mastercard i que es pot recarregar amb fins a 220 euros mensuals durant 11 mesos) o la targeta de transport (que permet destinar fins a 1.500 euros anuals per a la compra de tiquets de transport col·lectiu per a l’ús de l’empleat).

D’entre els productes que l’empresa pot oferir a través de Sabadell Flex Empresa cal destacar, en especial, l’assegurança de salut i els plans de jubilació col·lectius.

 

Avantatges de l’assegurança de salut

Principals beneficis:

  • L’Assegurança Protecció Salut de Banc Sabadell és una assegurança amb la qual l’empleat té accés al quadre mèdic de Sanitas, format per més de 50.000 professionals amb hospitals de primera categoria, urgències, metges especialistes i pediatres, a prop de casa i sense llargues esperes. També permet realitzar videoconsultes les 24 hores del dia en més de 37 especialitats mèdiques.
  • I, amb els avantatges de Sabadell BluaU, hi ha incloses una plataforma digital que ofereix als usuaris de l’Assegurança Protecció Salut de Banc Sabadell analítiques a domicili, reemborsament en despeses de farmàcia i diagnòstic dermatològic digital. L’empleat, a més, pot incloure la seva família a la pòlissa perquè tingui accés a assistència mèdica i a totes les cobertures.

Aquesta assegurança de salut està exempta de tributar en l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) fins a un màxim de 500 euros anuals per persona.

Per què s’hauria d’oferir als empleats un pla de jubilació col·lectiu

Una de les opcions millor valorades pels empleats que s’acullen a la retribució flexible és la d’estalviar de manera eficaç per a la jubilació a través dels plans de jubilació col·lectius. Són productes d’estalvi que les empreses posen a disposició de les seves plantilles perquè els treballadors que hi estiguin interessats, hi destinin una part de la seva remuneració.

Els plans de jubilació col·lectius dins dels sistemes de retribució flexible ofereixen importants avantatges tant per a l’empresa com per als professionals:

  • Són flexibles i s’adapten a la realitat de cada empresa i els compromisos adquirits per aquesta amb els seus empleats.
  • Afavoreixen una millora de la reputació de l’empresa, que projecta una imatge de preocupació per la seguretat i el benestar dels seus treballadors.
  • Gaudeixen d’àmplies cobertures, resultant beneficiaris en cas de jubilació, invalidesa o dependència els treballadors mateixos, i, si es produeix una defunció, les persones que s’hagin designat.
  • Des de l’òptica fiscal, permeten a l’empleat diferir la tributació fins al cobrament de la prestació. En aquell moment, si la contingència és per jubilació o invalidesa, la prestació percebuda tributa com a rendiment del treball a l’IRPF. En cas de defunció, els beneficiaris tributen per l’impost sobre successions i donacions.

Amb Sabadell Flex Empresa, és possible contractar el Pla de Jubilació Col·lectiu, un producte amb els mateixos avantatges fiscals que els plans de pensions i sense el límit de poder aportar, com a màxim, 1.500 euros l’any amb dret a deducció en la Declaració de la Renda. Aquest pla de jubilació inverteix amb la filosofia de cicle de vida, de forma que va convertint el pla de cada empleat en més conservador a mesura que s’acosta el moment de la seva jubilació.

Per posar en marxa un pla de retribució com el que ofereix Banc Sabadell, el primer pas que ha de realitzar una companyia és identificar els objectius a curt, mitjà i llarg termini que es pretenen assolir amb la seva implementació. Per això, és clau l’assessorament professional per saber quins productes posar a disposició de la plantilla en funció de les característiques de l’empresa.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre quin tipus de retribució flexible li convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Portem més de 140 anys al costat de les empreses

Creiem que la millor manera d'ajudar-te a créixer és involucrar-nos com si fóssim part del teu equip. Per això, sempre tens un gestor i especialistes per oferir-te solucions a mida, sigui quina sigui la mida i el sector del teu negoci.

Saber mésSaber més