movi-image-ideas-dividir-salon-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
2 min del teu temps

Set idees per dividir el teu saló en diversos ambients

Casa teva té un saló ampli? Et planteges partir en dos el menjador? Has arribat al lloc adequat. Sabem com és de difícil dissenyar casa teva, i en aquest article et donarem algunes pistes sobre com distribuir l’espai central de casa teva d’acord amb les teves preferències. Per això, et proposem set idees per dividir una estança; n’hi ha de flexibles i de permanents.

Divisions de llum i foscor

Si no tenim gaire capital però volem marcar diversos ambients, les tires de vinil poden ser la solució. N’hi ha prou amb una tira contínua al terra, parets i sostre per generar la sensació de divisió. Si podem invertir-hi una mica més de capital, una tira LED acompanyada de dos llistons de fusta es pot convertir en una barrera lluminosa que separi diverses zones.

Paravents i solucions de posar i treure

Els paravents són elements de fàcil instal·lació (sovint nul·la). Els segueixen en complexitat les cortines o els panells japonesos. Tots ells ens poden ajudar a crear una divisió vertical flexible. Com a punts forts, destaquen la facilitat amb què es pleguen i el seu baix cost. Ara bé, no són la millor alternativa si volem espais més aïllats acústicament.

Un mur de llibres: una divisió sonora?

Amb un cost lleugerament més alt, especialment pel contingut, hi ha l’opció de les prestatgeries de llibres. Els mobles són prou assequibles i els llibres seran els encarregats d’esmorteir el so entre els dos ambients. Com que algunes prestatgeries poden arribar fins al sostre, és possible aixecar un mur de llibres que talli l’estança. A més, aporta un toc distingit a la llar.

Vertical verda per a una llar viva

Una altra possibilitat molt interessant per a habitatges lluminosos és una paret vertical vegetal. Suposa una aposta per la qualitat de vida urbana. En aquest cas, la inversió pot augmentar de forma considerable, sigui optant per grans testos i espècies altes, sigui amb armaris metàl·lics elevats capaços de suportar el pes d’una cortina de plantes enfiladisses.

movi-image-ideas-dividir-salon-2

Una divisió de vidre que deixi passar la llum

Una vertical de vidre té com a avantatges la divisió de l’espai i la separació acústica en diverses àrees, però alhora permet que la llum creui d’una punta a l’altra del saló. Aquest tipus de separació és particularment interessant per a un estudi independent amb porta de vidre, o bé per a un menjador separat de la zona d’oci per un panell transparent.

Construir un mur

Aixecar un mur de maons per dividir permanentment en dos el saló és una de les opcions més escollides, i més encara si el saló és gran, perquè podem comptar amb una habitació extra per a casa nostra. Això, sens dubte, farà que guanyi valor, però també ens aportarà més espai. És especialment útil si tenim diversos fills i cada un demana tenir una habitació pròpia.

Portes corredisses per a un ambient flexible

Una altra solució interessant és aixecar una mena de paret composta per una o diverses portes corredisses. L’import d’aquesta obra pot augmentar respecte a altres opcions que hem vist, però la flexibilitat que ens aporta una fulla de diversos metres és notable. Tancada, actua com un mur. Oberta, uneix dues estances per fer el saló més gran quan sigui necessari.

Totes aquestes solucions són interessants tant si vivim sols i busquem diferents ambients, com si ho fem amb la nostra família. Però ho són encara més si compartim pis, ja que podem guanyar més àrees sense que calgui augmentar els metres quadrats de l’habitatge.

Fotografies de Yi Sk i Scott Webb a Unsplash
-Temes relacionats-
up