Si et jubiles aquest any, tindràs una pensió més alta | EDE
movi-image-jubilas-este-ano-pension-mayor-1
Envia'ns suggerències
Jubilació
3 min del teu temps

Si et jubiles aquest any, tindràs una pensió més alta

Tue Dec 03 16:50:58 CET 2019

Els pensionistes donats d’alta el 2019 cobraran una mitjana de 320 euros més que els jubilats que ja estan dins del sistema

Els treballadors que es jubilin l’any 2019 cobraran un 28,3% més que la pensió mitjana actual. El motiu? Els nous pensionistes que entren al sistema han rebut una remuneració més alta durant la vida laboral que els seus antecessors i, per tant, més alta que els pensionistes actuals. Encara més: cada any les noves altes segueixen també un ritme ascendent. La diferència entre les del 2018 i les del 2019 és d’un 3,60% més alta, i si el retir no t’arriba fins al 2020, possiblement encara guanyaràs més que els jubilats el 2019.

Les persones que es donen d’alta aquest any ho estan fent amb una mitjana de 1.461,24€, davant de la mitjana dels jubilats que ja són dins del sistema, que cobren 1.139,83€, segons el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Aquesta realitat implica que el fons de reserva de la Seguretat Social, popularment conegut com ‘la guardiola de les pensions’, ha de fer un major esforç.

L’última nòmina mensual de les pensions contributives de la Seguretat Social va arribar a una despesa de 9.693,01 milions d’euros el passat 1 de setembre, xifra que suposa un increment interanual del 4,96% , segons el mateix ministeri. Aquestes dades fan que la despesa pública en pensions representi al voltant de l’11% del PIB, un 2% per sobre de la mitjana (comparable) de l’OCDE, i que el seu finançament hagi elevat en només dos anys un 82,3% el deute de la Seguretat Social.

Davant d’aquesta realitat, la reforma del sistema de pensions urgeix cada vegada més. A més, cal tenir en compte les expectatives d’un augment significatiu de la longevitat de la població, al mateix temps que viurem una disminució de la taxa de natalitat . És per això que els experts en pensions aconsellen fomentar l’estalvi privat per a la jubilació

 

movi-tab-ca-jubiles-aquest-any-pensio-major-1


 

 

 

Fotografia de Matthew Henry a Unsplash
-Temes relacionats-
up