Tallers DIY, una altra forma de publicitat per al teu negoci | EDE
movi-image-talleres-diy-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Tallers DIY, una altra forma de publicitat per al teu negoci

Tue Jan 28 08:49:27 CET 2020

Consells per organitzar i treure partit als tallers ‘do it yourself’

La tendència ‘do it yourself’ (DIY) i l’interès per aconseguir un estil de vida més responsable i sostenible van canviant la nostra manera de consumir. Cada vegada més, els clients volen saber com són els productes que utilitzen, i fins i tot intenten crear-los ells mateixos en lloc de comprar-los.

Pot interessar-te: Per què el meu negoci ha d’apostar per productes ‘eco’?

Per a les petites i mitjanes empreses, hi ha diferents maneres de treure profit d’aquesta tendència. Una és organitzar tallers DIY per donar-se a conèixer, fidelitzar clients i millorar la seva imatge.

El boom de les activitats pràctiques

Els últims anys, moltes persones han començat a donar més importància a les experiències que a les possessions. Això s’ha traduït en l’augment d’activitats que ofereixen la possibilitat de passar una bona estona i aprendre coses noves, com és el cas dels tallers DIY.

Pot interessar-te: Hi ha negoci en el DIY

Per als negocis de sectors com les manualitats, la cuina, la confecció, la decoració, la mecànica i fins i tot la tecnologia, aquest tipus de tallers són una oportunitat per mostrar la seva feina i despertar interès pel seu producte.

Són una bona alternativa, sobretot, per als negocis més petits, que tenen menys capacitat per fer campanyes publicitàries d’impacte. El simple fet de congregar un grup en un local pot generar un ‘efecte aparador’ i aconseguir que moltes altres persones s’animin a entrar-hi per preguntar i demanar informació.

Obrir les portes d’un negoci per involucrar-hi els consumidors permet sorprendre’ls de manera creativa i establir un vincle d’unió. De vegades, aquestes experiències personals resulten molt més efectives que una altra mena de publicitat a l’hora de millorar la imatge corporativa.

Pot interessar-te: Google Ads, manual d’ús per al teu negoci

Com organitzar un taller: trucs i consells

No hem d’oblidar que, de la mateixa manera que un bon resultat dona una imatge positiva, cometre errors pot causar l’efecte contrari. Repassem alguns punts que convé tenir en compte a l’hora d’organitzar un taller pràctic.

  • Determinar a qui va adreçat: el tipus de participants condiciona el contingut del taller, la durada, el preu i, fins i tot, l’horari. D’entrada, el més habitual és adreçar-lo a particulars, però no han de menystenir-se altres opcions, com ara empreses (per a activitats de team building), escoles i associacions. És una manera d’aconseguir grups més grans.
  • Organitzar el contingut i dividir els temps: és important tenir clar si es durà a terme en una sessió o en diverses i calcular el temps que pot durar (depèn, en bona mesura, del nivell dels participants). Normalment, aquests tallers s’organitzen en tres parts: una introducció per presentar els productes, la tècnica i els materials; la part pràctica, que ha de ser prou llarga perquè els menys ràpids o inexperimentats puguin enllestir-la sense atabalaments, i una cloenda en què compartir impressions i formular dubtes i preguntes.
  • Triar bé el lloc: hi ha diferents opcions, cadascuna amb els seus avantatges. Organitzar-ho en un taller propi permet mostrar millor el procés d’elaboració del producte. En una botiga, ofereix l’oportunitat fer vendes i aconseguir l’efecte aparador que ja hem comentat. Fer-ho en un altre espai, com ara una escola o un centre comercial, serveix per donar-se a conèixer entre persones que potser no han sentit parlar mai del negoci.
  • Promocionar-ho correctament: el taller no arribarà enlloc si no se’n fa promoció. Depenent del públic que tinguem, pot publicitar-se en blogs, xarxes socials, fòrums temàtics o, fins i tot, amb cartelleria. Hi ha pàgines web, com Weezevent, que permeten crear un microsite exclusiu per al taller amb formularis d’inscripció i pagament. També és bona idea convidar-hi gent amb veu en el sector, com ara bloguers, influencers o periodistes, que podran ajudar a difondre’l, sobretot si la idea no és programar un sol taller, sinó convertir-ho en una activitat habitual que acosti cada vegada més gent al negoci.  
 
 
-Temes relacionats-
up