tarjeta contactless qué es y cómo funciona
Envia'ns suggerències
Compte
4 min del teu temps

Targeta “contactless”: què és i com funciona

21/07/2022

Els dispositius contactless compten amb un xip que permet establir la connexió entre el datàfon i la targeta bancària sense fils.

Les targetes contactless s’han popularitzat convertint-se en un dels principals mètodes de pagament, però saps, realment, què és una targeta contactless?

Què és i com funciona una targeta “contactless”?

La tecnologia d'una targeta contactless permet fer pagaments sense contacte. Per fer un pagament amb una targeta contactless a qualsevol establiment és necessari, pel costat del comerciant, un datàfon o un terminal punt de venda (TPV) i, per part del comprador, una targeta bancària contactless. Si encara no tens una targeta de dèbit o de crèdit contactless, pots aconseguir-la en crear un Compte Online Sabadell, un procés còmode i senzill que no et portarà més de 10 minuts. A més, fins al 10 de juliol (inclòs), en obrir el Compte Online Sabadell, l'entitat abona a aquest compte 100 euros. Per gaudir d'aquesta promoció, el titular ha de fer una compra o un pagament amb la targeta de dèbit associada a aquest compte.

La manera tradicional de fer un pagament amb targeta és introduir-la a la ranura del datàfon o passar la banda magnètica de la targeta pel lector i inserir la clau per autoritzar el pagament. Gràcies a la tecnologia contactless, és a dir, de comunicació sense fils, el pagament es fa en situar la targeta sobre el datàfon, sense necessitat d'introduir-la o de passar-la pel lector de la banda magnètica.

Pot interessar-te: Diferències entre una targeta de dèbit i una targeta de crèdit

A més de pagar de manera molt més còmoda en diferents establiments, una targeta contactless també permet treure diners en alguns caixers automàtics sense necessitat d'introduir-hi la targeta. És el cas dels caixers de Banc Sabadell, que incorporen aquesta opció mitjançant un lector de targetes contactless.

Quin és el límit per pagar amb targetes “contactless” sense introduir el codi PIN?

En pagar amb una targeta bancària contactless, és possible fer pagaments de fins a 50 euros sense necessitat d'introduir el codi PIN de la targeta. Per a quantitats superiors, el titular de la targeta ha de teclejar la clau de la seva targeta al datàfon.

Quins altres mètodes de pagament sense contacte hi ha?

A més de amb una targeta contactless, també és possible fer pagaments mitjançant el telèfon mòbil sense contacte. Per això, cal tenir associades la targeta de dèbit o de crèdit a l'smartphone. Així mateix, si es disposa d'algun dispositiu com un smartwatch connectat al mòbil, també és possible pagar amb aquest.

El funcionament és el mateix que amb les targetes contactless: l'usuari ha d'apropar el mòbil o el rellotge intel·ligent al datàfon, però, en aquest cas, caldrà la verificació introduint el codi de desbloqueig del dispositiu o mitjançant el reconeixement facial o de la petjada per autoritzar el pagament.

Avantatges dels mètodes de pagament sense contacte

  • Rapidesa. El pagament s'efectua de manera més ràpida que si s'ha d'introduir la targeta al datàfon.
  • Comoditat. En utilitzar el mòbil o l’smartwatch, ni tan sols cal treure la targeta per fer el pagament.
  • Seguretat. Totes les operacions compten amb totes les garanties de seguretat.
  • Control. Sempre és possible portar un control exhaustiu i en temps real dels pagaments realitzats mitjançant l’app del banc.

Vols saber més informació sobre els beneficis de la banca digital? Crear un compte online és ràpid, senzill i no té cap cost.

Nou Compte Online Sabadell
El millor d'un compte digital i d'un banc expert.
SABER MÉS
Fotografia d'Ivan Samkov a Pexels
-Temes relacionats-
up