matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
El teu dia a dia
Targeta de dèbit: què és i com funciona
Bernardo Álvarez - 23/05/2023
Compartir

Les targetes de dèbit permeten treure efectiu en un caixer automàtic, pagar en comerços sense necessitat de diners en metàl·lic i fer compres per Internet.

Una targeta de dèbit és una fitxa de plàstic petita, emesa per una entitat bancària, que disposa d’una banda magnètica i un xip electrònic que permet fer operacions bancàries. Aquest tipus de targeta facilita tenir un major control de les despeses, ja que els càrrecs es fan a l’instant.

Al xip electrònic es registren les dades d’accés a la targeta, el codi PIN, el nom complet del titular i el número de la targeta. A més, a la mateixa targeta de dèbit n’apareix imprès el número, la data de caducitat (mes/any), el CVV (card verification value) i, de vegades, el nom complet del titular. Totes les targetes de dèbit són úniques, personals i intransferibles.

Com funciona una targeta de dèbit?

Una targeta de dèbit es pot utilitzar per treure diners en caixers automàtics i per pagar tant a comerços físics com a botigues online. Un cop feta la compra, l'import es descomptarà del saldo del compte bancari.

Aquest tipus de targetes tenen les operacions limitades en funció del saldo disponible al compte bancari associat a la targeta. És a dir, si l'import de la compra és superior als diners disponibles al compte, l'operació no es podrà fer.

Una targeta de dèbit és, al capdavall, una forma de substituir els diners en efectiu per fer pagaments de manera més ràpida, còmoda i senzilla. És el tipus de targeta bancària més utilitzat pels clients d'una entitat.

Si encara no en tens una, en obrir un Compte Online Sabadell el titular rep una targeta de dèbit gratuïta, sense comissió d'emissió ni de manteniment i amb la qual és possible retirar efectiu als més de 2.500 caixers que té l'entitat per tot Espanya, sense cap cost.

Quins avantatges té fer servir una targeta de dèbit?

Control de les despeses

Totes les compres que es fan, tant a botigues físiques com online, es carreguen al moment al compte bancari associat a la targeta, cosa que permet tenir un major control de les despeses i conèixer en tot moment el saldo del compte a través de l’app del banc. També es pot establir un límit de despesa, tant per fer compres com per retirar efectiu.

Tot al mòbil

Vincular la targeta de dèbit al telèfon mòbil permet a l'usuari operar-hi d'una manera més còmoda i, fins i tot, fer-ho en aquelles situacions en què s'ha deixat la targeta a casa o si s'ha perdut la targeta:

  • Retirar efectiu sense targeta. En el cas de Banc Sabadell, es pot retirar efectiu sense targeta a través del servei Instant Money als més de 2.500 caixers que té l'entitat a tot Espanya utilitzant una clau. Gràcies a aquesta eina, el titular pot retirar diners ell mateix o permetre que ho faci una altra persona.
  • Pagar compres amb el mòbil. És possible realitzar compres a establiments físics que comptin amb datàfon només fent servir el mòbil, a través d’apps com ara Google Pay, Apple Pay o Samsung Pay.
  • Enviar diners. L'usuari també pot enviar diners a través de Bizum, per exemple, i pagar les compres sense targeta.

Seguretat

Operar amb una targeta de dèbit és un tràmit completament segur. La targeta de dèbit associada al Compte Online Sabadell disposa d'un mètode d'autenticació que fa que només la pugui fer servir el titular. També compta amb un sistema de protecció contra robatori o pèrdua, cosa que permet als usuaris operar amb tranquil·litat. En aquestes situacions, és possible apagar temporalment o bloquejar definitivament la targeta des de la mateixa app del banc. A més, l’entitat té un telèfon d'atenció permanent (900 712 356) per rebre ajuda, anul·lar les targetes o comunicar qualsevol problema.

La targeta de dèbit de Banc Sabadell també inclou dues assegurances sense cost, una d'accidents de viatge i una altra d'accidents quotidians.

En què es diferencia una targeta de dèbit d'una de crèdit?

El que distingeix una targeta de dèbit d'una targeta de crèdit és que aquesta última no té les operacions limitades pel saldo disponible al compte bancari. És a dir, el titular d'una targeta de crèdit podrà pagar una compra d'un import superior als diners que tingui dipositats al compte bancari.

En aquests casos, el banc avança al client els diners necessaris per abonar aquesta compra. En definitiva, es tracta d'una manera d'obtenir finançament a curt termini. En general, les entitats bancàries exigeixen la devolució dels diners avançats en els 30 dies posteriors al préstec.

En qualsevol cas, amb el Compte Online Sabadell el titular té la possibilitat de comptar amb l’ajuda d’un gestor sempre que ho necessiti, demanant cita des de la pàgina web o a través de l’app bancària. Així mateix, és possible acudir a alguna de les més de mil oficines de què disposa el banc per tot el territori nacional. En definitiva, s’hi uneix el millor d'un compte digital amb tots els beneficis d'un banc expert.

Compartir


Link
matricula-

Encara no ets de Banc Sabadell?

Fes-te client amb el nou Compte Online Sabadell

Saber mésSaber més