Tik Tok, el present i futur de la teva empresa | EDE
movi-image-tik-tok-futuro-bici-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
3 min del teu temps

Tik Tok, el present i futur de la teva empresa

Wed Aug 05 13:35:16 CEST 2020

“Feu Tik Toks, no anuncis” és el missatge que promou l’eina de Tik Tok dedicada al fet que les empreses tinguin presència en aquesta xarxa social, que ha arribat per desafiar a tot allò abans conegut

Tik Tok ha deixat de significar el so del pas del temps per convertir-se en aquell espai en què  és tan fàcil trobar un hàmster tocant el piano, com escenes de les propostes contra l'assassinat de George Floyd a Minneapolis i una lliçó d’història sobre la massacre de residents d’un barri negre a Tulsa (1921). La xarxa social compta amb més de 500 milions d’usuaris actius a tot el món, i manté l’èxit guanyat durant el confinament per la COVID-19, i se situa com la quarta app més descarregada a Espanya en aquests moments segons les dades d’App Annie –als Estats Units és la primera de la llista-.

El més sorprenent és que no és una app per informar-se de què passa, sinó que es tracta d'una forma d’expressió que reflecteix com se sent la gent i de l'essència d’algú, cosa que també revela com és el conjunt de la societat. Tot i que resulta familiar perquè pot semblar una barreja entre Twitter i Instagram, el cert és que aquesta xarxa social és completament diferent de les que l’han precedit. És una diversió sense sentit en la qual un es pot perdre i navegar, però també és una força a la qual cal prestar atenció. Tik Tok és la primera font d’entreteniment nascuda i desenvolupada per a l’era dels telèfons intel·ligents, que, sí, ho podria canviar tot.

Et pot interessar: Les empreses, com poden captar l’atenció dels nous ‘consumidors mòbils’

Netflix, YouTube i la majoria de serveis de vídeo per Internet van reproduir comportaments comercials que ja existien en nous models de distribució. Per la seva banda, Tik Tok ha sabut explotar tot això però, al contrari que els anteriors, no ha estat el resultat d’un patró, sinó que els seus usuaris són, per primera vegada a la història, els que mouen completament la xarxa. En aquest sentit, es pot dir que és la primera vegada que les empreses no dominen Internet, ja que es tracta d’una iniciativa que ha agafat forma i sentit des de la banda de l’usuari. I és precisament aquest poder el que fa necessari i útil que les empreses s’endinsin en aquesta xarxa social.

Et pot interessar: Com millorar la teva estratègia en xarxes socials

 

Com ha arribat Tik Tok al món de les empreses

Tik Tok ha arribat per desafiar l’ordre global d’Internet. I tot el que es mogui a Internet, és una oportunitat per promocionar-se i donar-se a conèixer com empresa. Així, amb l’objectiu de proporcionar a les marques l’oportunitat per desenvolupar un storytelling creatiu, ha nascut Tik Tok for Business, una plataforma pensada per oferir a les empreses la possibilitat d’explicar històries i connectar amb la comunitat d’aquesta xarxa social. Aquesta eina per a negocis brinda noves oportunitats perquè les empreses s’expandeixin a altres mercats, s’acostin a noves audiències i creïn nous formats. En paral·lel, la xarxa social ha llançat una nova eina de realitat augmentada, anomenada Branded Scan, que permet que les marques ofereixin aquest tipus d’experiències als usuaris.

 

En aquest sentit, l’empresa ha llançat una advertència a les empreses: “Feu Tik Toks, no anuncis”. I és que el contingut creatiu, lleuger i divertit és el que més triomfa en aquesta xarxa social per connectar amb l’audiència més jove, que és la que ha fet d’aquesta app un espai tan diferent i amb una energia especial.

Així, les marques que fins ara han tingut més èxit a Tik Tok són aquelles que han sigut capaces d’interactuar amb els usuaris d’una manera rellevant per a ells, en comptes de llançar únicament grans produccions en format anunci. Per això, cada cop hi ha més empreses que aposten per vídeos creatius, i generen experiències reals i divertides que, junt amb els usuaris, són capaços d’aportar valor a la societat.

Et pot interessar: Digitalització de la societat: com serà el consumidor post-covid-19

És el cas, per exemple, del Museu del Prado, que ha estat el primer museu espanyol en participar en la Setmana dels museus a Tik Tok, junt amb grans institucions internacionals com les Galeries Ufizzi de Florència, el Rijksmuseum d’Amsterdam, el Naturkundemuseum de Berlín i el Gran Palais de París. En el seu compte, s’hi poden veure recorreguts virtuals del museu i vídeos amb detalls dels seus quadres més emblemàtics d'una manera mai vista abans, amb la qual cosa estan aconseguint arribar i atraure el públic més jove.

A més, per ajudar a fomentar les col·laboracions entre els creadors de contingut i les marques, Tik Tok està provant una plataforma anomenada Creator Marketplace en regions seleccionades. A través d’aquesta plataforma, les marques poden descobrir i associar-se amb creadors de contingut en campanyes de marca pagades per impulsar la seva visibilitat i atraure nous clients.

Per impulsar l’ús de la xarxa social per part de les empreses i facilitar-ne la integració, Tik Tok ofereix una espècie de casos d’estudi amb l’objectiu que les organitzacions puguin treure el millor rendiment a les seves estratègies de marca.

En definitiva, Tik Tok For Business és una manera de seguir desenvolupant productes i serveis perquè les marques connectin amb els seus públics d’una manera innovadora, ensenyant-los que realment Tik Tok no és només una xarxa social burleta que va créixer durant el confinament, sinó que és una plataforma de màrqueting trencadora que ha arribat per quedar-se i que realment aporta un valor diferencial a les empreses.

 

 

 

 

Fotografia de Kon Karampelas a Unsplash
-Temes relacionats-
up