Venc casa meva: per compte propi, immobiliària o proptech? | EDE
movi-image-vendo-casa-propia-proptech-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

Venc casa meva: per compte propi, immobiliària o proptech?

Tue Oct 15 15:42:21 CEST 2019

Descobreix el perfil del teu comprador potencial i ven casa teva en temps rècord

Els motius per voler canviar de casa poden ser milers, però, per regla general, necessitem vendre casa nostra per poder comprar-ne una de nova d’una mida diferent o en una altra localització, per exemple. Tot això ens condueix a les preguntes següents: quin és el mètode més ràpid per vendre una casa?, com aconseguim atreure els compradors potencials?

Defineix el teu públic objectiu

Abans de descriure els diferents mètodes possibles per posar en venda una casa, cal que reflexionem i definim clarament quin tipus de perfil de comprador podria estar interessat a adquirir el nostre habitatge.

Per esbrinar-ho, pots començar responent les preguntes següents: 

  • Quina mena d’habitatge vendràs? 
  • És al centre d’una ciutat?, és en un complex residencial als afores? 
  • Disposa dels serveis més demandats pels compradors? Per exemple, ascensor, bona comunicació o aparcament, sobretot a les ciutats. 
  • Es tracta d’un habitatge petit o, en canvi, és una propietat de molts metres quadrats?

En funció de les respostes, sabràs si el teu client ideal és una persona soltera, una parella, una família amb nens, o si té mascotes.

Una vegada identificat el teu target, podràs emprendre accions adreçades exclusivament als seus interessos perquè posin el focus en el teu habitatge.

Tres mètodes principals per a tres tipus de venedors

1. Vendre la casa per compte propi

És el que es coneix com a venda de particular a particular. Si optes per aquesta opció, és important que sàpigues que hauràs de reservar una bona part del teu temps a aquesta operació.

L’avantatge és que no hauràs de suportar cap comissió, ni quota per la venda. Tu negociaràs directament amb els compradors.

Si decideixes fer-ho tu mateix, hauràs de:

  • Condicionar la casa per fer-la atractiva a ulls dels compradors. Es coneix com a home staging.
  • Aconseguir visibilitat i difusió offline i online. S’aconsella redactar anuncis, penjar cartells amb la frase “es ven”, crear un anunci a internet amb un text atractiu, fer-ne fotografies de qualitat, publicar anuncis en diferents portals immobiliaris, fer-ne una taxació i informar-te de la valoració de l’habitatge en el moment actual, entre altres processos.
  • Atendre trucades telefòniques i gestionar l’agenda de visites a l’immoble.
  • Fer tota la gestió burocràtica i preparar la documentació en cas de vendre l’immoble.

2. Vendre a través d’una agència immobiliària

Delegar la venda del teu immoble a una agència immobiliària és una opció excel·lent si no tens gaires coneixements sobre el sector ni vols dedicar massa temps a aquesta gestió. 

En aquest cas, hauràs de fer front al pagament d’una comissió per la venda de casa teva, que se situa entre el 3% i el 15% del preu de l’habitatge en funció del tipus d’immobiliària. D’altra banda, també hauràs de pagar-ne l’IVA.

Aquesta opció és la més cara de les tres, però suposa delegar completament el servei de venda i sol ser la més ràpida. Pots fer-ho de dues maneres:

  • Mitjançant un contracte d’exclusivitat amb l’agència, a la qual se li atorga el dret de vendre la propietat en exclusiva durant un temps determinat. Si et decideixes per aquesta alternativa, has de tenir en compte la possibilitat que, si una altra agència et fa una bona oferta, hagis de rebutjar-la.
  • Posar a la venda la teva propietat en diverses agències alhora. Sovint hi ha la creença que aquesta és la millor opció, perquè així hauran de competir entre elles per vendre l’habitatge. Però la veritat és que a la majoria no els agrada compartir les cases, i per això aquesta opció no els resulta gaire atractiva.

 

movi-image-vendo-casa-propia-proptech-2


 

3. Vendre amb una proptech

Una proptech t’ofereix el servei d’una agència immobiliària amb tots els beneficis de les noves tecnologies. Al nostre país n’hi ha diverses que estan tenint molt d’èxit, ja que el propietari no perd el control sobre la venda, rep molts serveis addicionals i no ha de fer front al pagament de comissions altes.

La majoria cobren una quota fixa sobre el preu de venda inferior a les comissions d’una agència, i que inclou:

  • Eines de valoració del teu habitatge en temps real amb dades cadastrals actualitzades.
  • Fotografies de qualitat per potenciar la venda de la propietat.
  • Redacció i publicació d’anuncis als principals portals immobiliaris.
  • Assessorament sobre els tràmits legals.
  • Ajuda amb la gestió de visites a l’immoble.

Ja coneixes les tres vies principals per posar a la venda el teu habitatge. Ara has d’esbrinar quin és el teu perfil i el dels teus compradors per agilitar l’operació i que tot acabi amb èxit.

 
Fotografia de Karla Alexander a Unsplash
-Temes relacionats-
up