‘Virtual home staging’, una manera virtual de vendre o llogar casa teva | EDE
movi-image-virtual-home-staging-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

‘Virtual home staging’, una manera virtual de vendre o llogar casa teva

Mon Aug 10 13:31:03 CEST 2020

La recreació virtual dels espais vol seduir el futur inquilí

La crisi del coronavirus ha generat nombrosos canvis en la societat. Per exemple, l’adopció de formes de comerç menys centrades en la presencialitat i una comercialització molt més en línia. El temor als contagis fomenta que la compra i el lloguer d’un habitatge pugui fer-se online, sense haver de visitar-lo.

Creativitat i innovació al servei de la comercialització. També en el sector immobiliari, on s’actualitzen les estratègies per captar l’atenció del client i ficar-se’l a la butxaca.

Una d’aquestes estratègies, molt en voga en els últims temps i que cobra un nou protagonisme en l’actualitat, és el ‘home staging, “una tècnica de màrqueting  immobiliari que consisteix a preparar els habitatges millorant-ne la imatge per facilitar-ne la comercialització”, sigui la venda o el lloguer, segons explica Pedro Hevia, enginyer i fundador d’Impuls Home Staging.

Pel que fa al ‘virtual home staging’, “és el mateix, però en comptes de fer-ho físicament i intervenir en un habitatge pintant, decorant i moblant, es fa amb l’ordinador”. Basant-se en una fotografia real de l’habitatge, i mitjançant tècniques digitals, s’hi incorpora la decoració, el mobiliari o el color de les parets, i fins i tot es pot canviar el tipus de terra.

Aquesta tècnica pretén potenciar l’atractiu de l’immoble perquè sigui més estimulant per al futur inquilí o comprador. Es basa en el convenciment que és molt més fàcil atreure una persona a un espai en el qual es pot imaginar vivint que a un lloc menys inspirador i neutre, i carregat de la personalitat de l’antic propietari o inquilí.

Diferenciació per tenir més visites

Hevia destaca que aquest servei resulta interessant perquè aconsegueix despertar molt més interès cap a l’habitatge i permet destacar-lo i diferenciar-lo de la resta dels immobles del mercat.

“Gràcies a una imatge més atractiva, aconsegueixes que la casa tingui moltes més visites, de manera que el temps de venda es redueix”, explica Hevia. Així, afegeix, és més fàcil que algú “s’enamori” de l’habitatge i estigui disposat a pagar-ne el preu de sortida, sense negociacions excessives ni regatejos.

Hevia subratlla que aquesta tècnica permet als potencials clients visualitzar millor el potencial de l’espai i els ajuda “a prendre la decisió de compra”.

Per a tots els habitatges, excepte si són “de revista”

El fundador d’Impuls Home Staging assegura que “l’habitual” quan un habitatge es posa en venda és que als interessats “els costi imaginar-se els espais, o com podrien quedar, i si hi cap o no hi cap el que ells volen”.

Davant això, el ‘home staging’ és aplicable a tota mena d’immobles, ja que “tots els habitatges són susceptibles de millorar la seva imatge”, tret que sigui “una casa de revista”.

Moltes cases, segons Hevia, “si no estan buides, estan decorades amb mobles vells i són pisos d’herència, per exemple, amb estètiques totalment passades de moda que no resulten gens atractives”.

En aquests casos resulta molt recomanable desplegar un servei de ‘home staging’, si pot ser real. D’aquesta manera, quan els potencials compradors visiten l’immoble, se’l troben “tal com l’han vist a les imatges”. Si no es pot dur a terme l’obra, sempre es pot recórrer al ‘virtual home staging’.

Professionals de perfil divers

Com que es tracta d’una tècnica bastant recent, darrere d’aquests projectes hi ha perfils molt diversos: interioristes, decoradors i dissenyadors, però també especialistes purs en ‘home staging’, “que és una professió en si”, aclareix Hevia.

Aquest expert remarca que sol confondre’s aquesta professió amb l’interiorisme i la decoració. Encara que molts professionals procedeixen d’aquests camps, “no té per què ser així”, afirma l’enginyer.

Requereix una estètica neutra

Quant al resultat, ha de transmetre una estètica neutra i alhora un resultat “agradable i atractiu”, però sense presentar un estil molt marcat, sinó més aviat despersonalitzat.

“Es tracta d’arribar a tant públic com sigui possible”, apunta Hevia, que remarca que aquesta neutralitat és la que diferencia el ‘home staging’ de la decoració i l’interiorisme, que busquen més aviat posar la llar al gust concret d’un client.

Moltes opcions en el preu

En relació amb els pressupostos, Hevia detalla que hi ha tota mena d’opcions de ‘virtual home staging’, i que tot depèn del nivell de qualitat que es vulgui aconseguir amb les fotografies i del nombre d’imatges que es modelin de l’habitatge.

En general, si hi ha poc pressupost, es desenvolupen una, dues o tres imatges del menjador i del dormitori “per cridar l’atenció”; i si es disposa d’un pressupost més alt, es fan més imatges de cada estança, i fins i tot de totes.

D’altra banda, el preu final també ve “marcat pel nivell de qualitat final del desenvolupament 3D” que se’n faci.

Un valor afegit per a les agències

Sobre qui assumeix aquest cost, és un assumpte amb moltes arestes: si els serveis els contracta una agència immobiliària, el cost es reparteix en funció de com treballa l’agència, que, al seu torn, també pot operar d’intermediària, de manera que el cost recaigui en el propietari de l’habitatge.

Això sí, el més habitual és que “l’agència assumeixi aquest cost perquè és la manera que té d’obtenir l’exclusivitat de la venda, donant un valor de qualitat al client en aportar aquest servei”, rebla Hevia.

 

Fotografia Glenn Carstens-Peters a Unsplash
-Temes relacionats-
up