Com i on invertir 50.000 euros de manera segura? | EDE
movi-image-eleconomista-como-invertir-50mil-euros-segura-1
Envia'ns suggerències
Estalvi i Inversions
3 min del teu temps

Com i on invertir 50.000 euros de manera segura?

Thu Nov 21 10:05:38 CET 2019

En les inversions no hi ha res escrit, cada moviment depèn de diversos factors, sobretot, del tipus d’inversors que vulguem ser. Ja que la inversió sense risc no existeix, aquestes són algunes de les opcions en les quals podem invertir els nostres diners, minimitzant les possibilitats de perdre’ls

Per invertir s’ha d’estudiar el mercat en sentit ampli, des de la nostra economia domèstica fins a la política econòmica internacional que, encara que ens sembli llunyana, pot afectar a les nostres inversions. Unes declaracions per part d’alguna entitat internacional, una operació financera d’una empresa potent i fins i tot un simple tuit, poden fer tremolar els fonaments sobre els quals tinguem assentada la nostra economia. Per això, hem d’estar enganxats a l’actualitat i comptar amb l’ajuda d’un assessor financer.

El més recomanable quan decidim invertir els nostres diners és que fem comptes, i en ells hi influeixen diversos factors: la nostra capacitat adquisitiva i la situació en la qual ens trobem. Si estem en actiu haurem de veure quin és el nostre sou, quants diners tenim estalviats i quant podem estalviar i, sobretot, quina quantitat podem destinar a la inversió. Si pel contrari estem en una situació de jubilació haurem de calcular les nostres despeses mensuals, i estudiarem si el més convenient és invertir una part o tots els nostres estalvis. Com que parlem d’invertir quantitats substancials, per exemple 50.000 euros, és ideal comptar amb un fons de seguretat, uns diners apartats que ens permetran cobrir les nostres necessitats bàsiques en un període de curt o mitjà termini, és a dir, al voltant de dos anys.

Inversió en totxo

Una vegada tinguem clares aquestes premisses hem d’explorar les opcions que tenim. No farem la mateixa inversió si ens agrada el risc o si som inversors més conservadors (descobreix el teu perfil inversor aquí). Amb 50.000 euros podem fer operacions molt diverses. Podem invertir en totxo, comprar un pis (o donar-ne una entrada), un local en bona zona, o un garatge, que en els temps que corren amb la reestructuració i la conversió en zona de vianants de les ciutats s’estan convertint en una opció molt interessant.

Soci capitalistes d’una startup

Una altra opció és la de convertir-nos en business angels, és a dir, en inversors particulars que aportin en les diferents fases d’una startup o empresa, ja sigui als inicis (fase llavor) o quan el projecte estigui més avançat. D‘aquesta manera ens farem accionistes d’aquesta empresa, participarem de les decisions que es prenguin en el futur i cobrarem beneficis, si és que n’hi hagués.

Renda fixa o renda variable?

A més del totxo o de convertir-nos en socis capitalistes d’algun projecte, existeixen altres moltes opcions, entre elles la renda fixa o la inversió en borsa. Per a l’assessor financer, José María Lerma, tenint en compte el moment econòmic en què ens trobem és menys arriscat invertir en borsa que en renda fixa, "amb una bona diversificació geogràfica i sectorial la renda variable té menys riscos que la renda fixa, que ara va cap avall i que seguirà caient". Per Lerma és important diferenciar el tipus d’inversors que som.

L’esquema que un inversor atrevit pot seguir, segons l’expert, és el següent: dels 50.000 euros que tenim, en podem invertir un 60% al mercat estatunidenc i un 40% a l’europeu. D’aquest 60% americà, invertirem un 60% en títols d’empreses del sector del consum i un 40% en empreses tecnològiques. Amb el 40% de les accions en borsa europea, adquirirem un 40% en accions a la borsa alemanya i un 40% a Espanya. Les empreses espanyoles en les quals podem diversificar la nostra cartera podrien ser les utilities, o les empreses de construcció, per exemple. Això en una inversió a tres anys.

Per a Lerma hi ha dos factors molt importants, la diversificació i el control, "hem de fer una revisió mensual, per poder fer rotacions en les nostres carteres". A més, apunta, hem de ser conscients que els factors externs poden influir en els mercats, per exemple, en el cas americà, la cursa per la reelecció de Donald Trump a les eleccions presidencials el novembre de 2020.

Per tant, hi ha moltes opcions d’inversió. Totes comporten un risc, però podem decantar-nos per les que, a priori, són una mica més segures. Si disposem de 50.000 euros les opcions augmenten, però hem de ser conscients de que els factors externs poden influir en cada una de les nostres decisions. Per tant, és important comptar amb l’ajuda d’un expert perquè ens assessori i ens ajudi a decidir quina és l’opció que més ens convé en cada moment.

-Temes relacionats-
up