Deu consells per augmentar les visites en el teu negoci online | EDE
Movi-image-visitas-negocio-online-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Deu consells per augmentar les visites en el teu negoci online

Fri Oct 18 12:42:53 CEST 2019

Un negoci per Internet no té límits. És com un establiment obert les 24 hores al dia, els 365 dies de l’any. El comerç en línia ha crescut molt al nostre país: en el segon trimestre de 2018 va superar la barrera dels 9 milions d’euros i va suposar un increment de gairebé el 30 %, segons dades aportades per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. No obstant això, malgrat les bones dades, molts usuaris es queden a mig camí i no arriben a executar les compres en línia. Per això, cal mirar de captar el públic potencial i facilitar el procés per optimitzar les vendes. Per tant, presentem deu consells per augmentar les visites al teu e-commerce:

1. Disseny i actualització del web. El disseny del web és molt important. La primera impressió és imprescindible perquè els usuaris es quedin. La pàgina ha de ser fàcil i intuïtiva i aportar alguna cosa més que els productes que estan a la venda. Com a plataforma per al nostre web podem utilitzar Prestashop, que és una eina senzilla i de codi obert que permet personalitzar la pàgina i gestionar tots els productes. Altres plataformes que funcionen bé són Woocommerce, Magento i Drupal. El web pot incloure un blog en el qual s’aporti informació addicional i s’interactuï amb els possibles compradors.

2. Base de dades de clients. El primer pas és segmentar el nostre públic objectiu. Hem de tenir clar què venem i a qui ho venem. Per fer-ho, podem crear una base de dades amb les dades personals dels clients, que ens ajudarà a dissenyar campanyes més efectives per augmentar les vendes. La podem fer amb Excel, Access o Mailchimp.

3. Posicionament SEO. El posicionament ho és tot a la xarxa. Hem d’aconseguir que el nostre e-commerce  s’esmunyi entre els primers destacats quan els usuaris busquin els productes que venem. Hi ha una sèrie de pautes que cal seguir per aconseguir un bon posicionament: paraules clau, imatges, titulars, enllaços interns i externs, etc. Podem utilitzar SEMrush, aplicació per mitjà de la qual s’analitzen i es comparen les nostres dades amb les dels nostres competidors, o SERPWatcher, que monitora les paraules clau. Perquè el SEO sigui òptim cal procurar que la URL de la nostra pàgina sigui senzilla i descriptiva. Les paraules clau són importants per posicionar el web quan ens busquin a Google. Perquè aquestes paraules tinguin efecte és important que les utilitzem a la URL, a les fotos, als títols i a les descripcions.

4. Xarxes socials, publicitat i influencers. Qualsevol e-commerce ha de tenir presència a les xarxes socials, que són l’aparador perfecte per fer arribar els nostres productes al públic. La publicitat ha canviat molt en els últims anys. De fet, avui dia les campanyes amb influencers estan prenent molta força, ja que amb una petita inversió els productes es difonen ràpidament, sobretot a Instagram i Facebook. Hi ha una gran quantitat de programes de mesurament per analitzar l’abast de les xarxes, entre els quals destaquen Iconosquare, que analitza el trànsit a Instagram, i Social Mention, que monitora més de cent llocs web de xarxes socials. Es pot invertir també en bumper ads, que són microvídeos de no més de sis segons, sense possibilitat de ser saltats, que apareixen abans dels continguts a YouTube.

Movi-image-visitas-negocio-online-2

5. Newsletter i emailing. Podem enviar butlletins informatius periòdics i regulars que proporcionin informació rellevant i d’interès per als subscriptors. La newsletter és el canal de comunicació més directe, ja que es distribueix per correu electrònic als usuaris que ho han sol·licitat prèviament. A més de newsletters es poden fer mailings, que són enviaments massius de correus electrònics publicitaris que promocionen productes i serveis. Per fer-ho, podem utilitzar Mailjet, que permet crear i personalitzar les plantilles de correus electrònics i newsletters. Per mesurar-ne l’abast el millor és fer servir Google Analytics.

6. Google Analytics. És una eina analítica web que proporciona informació agrupada del trànsit segons els clics, les vendes o les interaccions amb els compradors. Per mitjà d’aquest programa podrem conèixer més bé els possibles clients, saber d’on procedeixen, analitzar les fallades de la nostra pàgina i depurar els errors. Les mètriques ens ajudaran a analitzar en quin moment es produeix el cim de vendes, les visites al web en temps real i les pàgines més visitades. Això ens permetrà fer un estudi detallat del que més convé al nostre negoci.

7. Atenció al client i feedback directe. Hem d’escoltar els clients. La seva opinió és molt important per al nostre negoci i, per això, a la pàgina web hi ha d’haver un apartat per interactuar amb ells. El món del comerç s’encamina cap a la personalització. Hem de crear un clima de confiança amb aquells que compraran els nostres productes i, alhora, oferir facilitats per a la compra. L’atenció al client pot aportar idees, estudiar tendències i evitar fallades. Hem d’estar molt pendents de les xarxes socials i intentar respondre a tots els usuaris. Els canals de comunicació han d’estar oberts i molt cuidats. La confiança potenciarà les vendes.

8. Versió mòbil i apps. L’m-commerce, és a dir, les vendes per mitjà d’apps o webs mòbils, està creixent de manera exponencial i està guanyant terreny a l’e-commerce. Cada vegada són més les persones que utilitzen els seus telèfons intel·ligents per fer compres en línia. És una manera còmoda de comprar i es pot fer des de qualsevol indret del món. Com més senzilla sigui l’app, o la versió mòbil, més probabilitat hi haurà de vendre.

9. Networking i fidelització. Podem contactar amb professionals perquè promocionin el nostre negoci. La visibilitat per mitjà d’altres persones ens ajudarà a expandir el nostre comerç, sobretot quan estiguem començant i no ens conegui ningú. Crear sinergies amb altres professionals ens dotarà d’un prestigi determinat. A partir d’aquí és important fidelitzar el client. Podem fer campanyes de promocions i ofertes per apropar-nos als clients.

10. Registre i dades de compra. No hem d’atabalar els clients amb processos de compra. A l’usuari cal demanar-li només les dades imprescindibles i necessàries per fer la compra. Si els processos de registre i de compra són molt llargs, molts clients es quedaran a mig camí. Cal explicar per què sol·licitem aquestes dades i per a què les necessitem. El procés de canvi i devolució també ha de ser senzill.

Perquè una pàgina web tingui visites cal tenir cura de tots els detalls, tant per atreure el públic com per mantenir-lo. Una bona estratègia de publicitat a les xarxes socials i el bon tracte amb el client poden marcar la diferència entre el nostre comerç i un altre de semblant.

 

Fotografies de Daniel Korpai i Suganth a Unsplash
-Temes relacionats-
up