Espanya lidera el creixement mundial del comerç electrònic | EDE
movi-image-espana-lidera-crecimiento-ecommerce-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
3 min del teu temps

Espanya lidera el creixement mundial del comerç electrònic

Thu Jul 16 11:36:21 CEST 2020

Espanya es troba entre els països amb un creixement més alt del comerç electrònic, junt amb Filipines i Malàisia i, tot i que amb variacions, la compra en línia es mantindrà com a hàbit regular dels consumidors, fins i tot després de la pandèmia ocasionada per la COVID-19.

Hem tornat a sortir al carrer. A menjar a restaurants. A ‘anar a comprar’. En l'últim mes, la facturació en restaurants s'ha incrementat prop d'un 50%, i la compra de roba ha crescut un 28% respecte al mes anterior, segons les dades de Pulso, l'eina de Banc Sabadell que, a partir de les interaccions amb Terminals de Punt de Venda (TPV) del banc, permet analitzar en temps real l'evolució econòmica. Però el cert és que, fins que no existeixi una vacuna contra el coronavirus, molts ciutadans intentaran, en la mesura que puguin, evitar determinades pràctiques. Per això, malgrat que els comerços físics hagin obert, l'impuls experimentat a Espanya per l'e-commerce es mantindrà. Tal és així que aquest canal de venda creixerà a una taxa anual del 18,5% el 2020, segons les previsions de GlobalData, l'estimació anterior de la qual s'havia situat en un 13,1%.

Espanya, un creixement del 20% el 2020

Espanya es troba entre els països amb un augment més gran del comerç electrònic, junt amb Filipines i Malàisia, segons l'informe Global E-commerce 2020 d'eMarketer. Les dades d'aquest informe mostren que aquestes tres regions lideren el rànquing de països en l'àmbit mundial amb creixements propers o superiors al 20% en les vendes al detall per comerç electrònic.

No obstant això, l'impuls del comerç electrònic serà desigual a escala mundial i les vendes globals en el comerç al detall es desacceleraran a una taxa de creixement del 16,5% el 2020, per sota del 20,2% registrat l'any passat, segons les dades d'eMarketer.

La majoria dels països encara veuran un fort creixement en aquest model de compra, però dos grans mercats, com són el de l'Índia i la Xina, es desacceleraran substancialment en comparació amb els últims anys. La raó? Abans de l'arribada de la COVID-19, ja s'havia previst que el comerç al detall global s'expandiria un 4,4%, assolint els 26.460 bilions de dòlars el 2020. En el cas del comerç electrònic, aquestes xifres es convertien en un creixement del 18,4% i unes vendes per valor de 4.105 bilions de dòlars.

No obstant això, ara que els països comencen a suavitzar les mesures de confinament, el pronòstic per al comerç al detall s'ha vist reduït en més de 10 punts percentuals i el del comerç electrònic, en dos punts percentuals, ja que la situació d'alarma i de confinament en els diversos països comença a alleugerir-se i, per tant, els hàbits de consum canvien amb ella. Aquesta revisió a la baixa de les previsions ha situat la perspectiva general per les vendes al detall de comerç electrònic en 190.000 milions de dòlars.

Et pot interessar: Sóc una pime i vull vendre "online". Què he de fer?

Àsia-Pacífic i Amèrica del Nord presenten les millors dades regionals pel que fa a vendes al detall i de comerç electrònic. Àsia-Pacífic, per la seva banda, representarà el 42,3% de les vendes al detall en tot el món, mentre que Amèrica del Nord suposarà el 22,9% i Europa occidental només el 16,2%.

Qui compra online

Pel que fa a qui efectua compres online, s'estima que, al llarg de l'any, més de 204 milions de persones majors de 14 anys realitzaran una compra en línia, dos terços dels quals seran majors de 45 anys. En aquest sentit, les previsions anticipen un augment del 5,8% en el nombre de compradors digitals de 45 anys o més grans.

Això s'explica perquè els adults més grans tenen més probabilitats de desenvolupar complicacions greus per la COVID-19, per la qual cosa estan prenent precaucions addicionals de distanciament social i, per tant, utilitzant més opcions de compra en línia i sense contacte físic.

Et pot interessar: Les set claus per captar nous clients en el nostre e-commerce

 

El comerç electrònic ha arribat per quedar-se

Alguns hàbits de compra tornaran a la normalitat després de la pandèmia, però, en paral·lel, alguns dels consumidors que es van submergir en la compra online per primera vegada durant aquest període, es mantindran, almenys, per a compres ocasionals.

Si bé és cert que el comerç electrònic ja venia trepitjant fort, el confinament l'ha disparat amb força fins a convertir-lo en tendència, i ha crescut un 74% durant aquests mesos. A més, encara que les dades fluctuïn, s'espera que mantingui aquest impuls i en tres anys pugui arribar a representar el 20% del sector, tal com va afirmar la directora de Google Espanya, Fuencisla Clemares, en la cimera empresarial de la CEOE.

Per a les empreses, el comerç electrònic ha suposat una oportunitat per connectar amb els clients directament, fet que abans estava limitat al sector de l'hoteleria, la restauració i el comerç al detall. La desescalada ens ha tornat als carrers, però per a molts usuaris, l'experiència de compra física segueix generant incomoditat. Segons les dades de The Cocktail Analysis, algunes marques del sector de la venda al detall han vist créixer el seu canal digital un 600% respecte a l'any anterior.

En aquest context, és imprescindible que les empreses tinguin molt presents les noves vies de comunicació associades a aquest tipus de comerç, i sàpiguen utilitzar-les per diferenciar-se i guanyar quota de mercat. I aquí una de les grans protagonistes són les Xarxes Socials. Segons les dades de l'informe Future Shopper, de Wunderman Thompson Commerce, el 47% recomana productes a les xarxes i els enquestats van comprar una mitjana de 3,5 vegades al mes a través d'aquest canal.

Et pot interessar: Vendre a Instagram Shopping amb èxit

 

Fotografia de rupixen.com a Unsplash
-Temes relacionats-
up